Cum sa-ti organizezi calatoria in Israel

6

Israel este o destinatie scumpa, de lux chiar. Preturile in Tel Aviv concureaza cu cele din Oslo, Stockholm, Moscova, dar tot poate fi o destinatie si pentru cei care au un buget moderat. Mai jos gasiti 10 lucruri de care trebuie sa tineti cont daca va organizati un sejur in Tara Sfanta:

 

1. Din Romania sunt 3 operatori aerieni cu care se poate ajunge in Tel Aviv cu 100- 150 euro biletul dus- intors : Wizz Air, Tarom si El Al Romania. Secretul este sa fiti flexibili cu data si sa urmariti promotiile liniilor aeriene. Se poate!

 

2. Israel este o tara mica si poti ajunge oriunde destul de repede, e bine sa-ti faci “ baza” intr-un singur oras ,sa inchiriezi o masina sa vizitezi cat mai multe obiective, sa-ti poti face singur programul. Noi am avut baza in Tel Aviv, un oras superb, eco friendly, care recicleaza mult, are o plaja mareeee, cu nisip ca faina, langa plaja , mici campuri de verdeata, apoi zgarie-nori, totul se imbina perfect, armonios, un oras plin de viata, cu multi tineri studenti din toate colturile lumii, petreceri in aer liber.

 

3. Avand in vedere ca Tel Aviv este un oras foarte scump, o alternativa la mancare este langa oras, mai exact in orasul vechi Jaffa, acolo puteti manca cel mai bun falafel din lume la numai 8-10 lei si aveti si ce vizita fiind un mix de cultura musulmana, crestina cu cetati, restaurante, piete, biserici, moschei.

 

4. Odata ce ai mijlocul de transport asigurat fa-ti traseul: din Tel Aviv este autostrada direct catre Jerusaleem, in maxim 2 ore esti in Cetatea Sfanta. Daca ajungi in Jerusaleem, poti merge si in Betheleem. Atentie ca Bethleemul nu face parte din Israel , ci de teritorul Palestinian, este inconjurat de granita si nu este indicat sa intri cu masina cu numere de Israel in oras. Cel mai bine e sa apelati la o excursie organizata cu ghid.

 

Jerusaleem

 

5. Nu rata traseul catre Marea Moarta: are oglinda apei 427 m sub nivelul mării, țărmul înconjurător fiind astfel terenul uscat cu altitudinea cea mai joasă de pe glob, marea deținând de asemenea recordul corpului de apă cel mai jos de pe pământ. Nivelul apei scade în fiecare an cu aproximativ un metru, un proces care accelerează, existând pericolul de secare a mării. Mergeti acolo cat inca o mai avem ! Mai multe despre acest loc aici : www.wikipedia.ro

 

dead-sea

 

6. Daca tot mergi la Marea Moarta si ai si masina la dispozitie, aventureaza-te in desert la cetatea Masada. Masada (inseamna “fortareata” in ebraica) e o cetatuie aproape inexpungabila, cocotata pe un munte in mijlocul desertului. Poti continua traseul catre orasele Be’er Sheva  si Arad, orase aflate in plin desert, la vreo 100 de km sud de Tel-Aviv, pe traseu vor aparea si camilele pe marginea drumului, dar si locuri de unde poti manca falafel la jumatate de pret fata de Tel Aviv.

 

Masada

 

7. Transportul in comun nu functioneaza vinerea si sambata pentru ca este Sabbath-ul, deasemenea in Tel Aviv sunt cam toate restaurantele si magazinele inchise.

 

8. Israel este prieten bun cu americanii, asa ca pentru noi este foarte accesibil ca informatii, toata lumea vorbeste engleza, toate indicatoarele sunt in ebraica , in araba si in engleza, tara este foarte bine organizata din punct de vedere al drumurilor si circulatiei.

 

9. Aceasta tara este intr-un continuu conflict cu Palestina, dar siguranta noastra este pe primul loc, nu va speriati cand veti vedea in statiile de transport, intrari in orase, militari inarmati, chiar tancuri pe sosele in zonele vecine cu Palestina. Israel este o destinatie sigura pentru turisti, asa ca indrazneste si aventureaza-te!

 

10. Daca ai mai multe zile la dispozitie, Iordania este la o aruncatura de bat si iti poti prelungi aventura spre orizonturi mai largi.

 

Adaugă un comentariu

Top

Vrei să te anunțăm când apar oferte noi?

Îți trimitem un email când publicăm o ofertă de vacanță.

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten