Bangkok, dens, murdar și fascinant deopotrivă. Dacă ești pentru prima dată in Bangkok (sau Asia in general), poți avea parte de o avalanșă de experiente noi si pline de contrast.

De la aglomerația si densitatea orașului, la mirosurile de mancare gustoasa si canalizare din strada, nivelul de igienă vizibil scăzut față de standardele europene cu care ești obișnuit, Bangkok, totuși, fascinează la fiecare pas prin caracterul său.
În Bangkok am ajuns seara târziu, după ora 22:00 și am fost fascinați de mulțimea de oameni, scutere in stradă și densitatea orașului, în unele locuri chiar apăsătoare. Este imposibil să te plictisești in Bangkok. Am preferat să-i oferim doar 3 zile, pentru că alte zone ale Thailandei ne așteptau și ele : Chang Mai, Chiang Rai în nord și insulele și Krabi in sud.

Bangkok reprezintă doar o mică parte din ce îți poate oferi Thailanda într-o vacanță, însă iți recomandăm să petreci câteva zile și in capitala thailandeză, să-i zicem ciby break în Bangkok.

Îți putem spune cel puțin 10 lucruri și bune și rele, pe care trebuie să le știi înainte să pleci în vacanță în Thailanda, în cazul în care ai o escală de cateva zile în Bangkok, ca să te organizezi mai bine. 🙂

 

1. Pietonii nu au prioritate niciodată, nici măcar pe trecerea de pietoni. Traversarea străzii necesita o atenție sporită. Traficul din Bangkok ți se va părea haotic, dar este un haos în care locuitorii se înțeleg foarte bine.

2. Neapărat trebuie sa experimentezi savurarea unei băuturi într-un skybar. Bangkok este renumit in lume pentru genul acesta de locuri. Într-unul din baruri s-au  filmat scene din filmul Hangover 2.

 

skybar-1200x700

3. Transportul public (MRT si BTS) este ieftin și oferă avantajul aerului condiționat în timpul zilei. Metroul este foarte modern, automatizat și securizat. La intrare în stația de metrou trebuie să treci printr-un filtru de verificare ca la aeroport.

4. Daca vrei sa te dai macar o tura cu un tuk-tuk, nu uita să negociezi înainte, pentru că prima data șoferii iți vor cere tariful dublu sau chiar triplu. Tine cont insa, ca, tuk-tuk-urile, pe cat de amuzante pot parea, pe atat de poluante sunt.

 

din tuk tuk

5. Mâncarea de pe stradă este foarte bună și parte a culturii orașului. Mango este delicios in Thailanda. Caută locurile aglomerate, unde se gatește constant și sunt multi localnici la masă. Primul nostru Pad Thai l-am servit pe strada Khao San.

 

mancare bangkok

6. Templele din Bangkok, sunt pe cât de impresionante, pe atât de turistice și foarte aglomerate. Fii respectuos în locurile de rugăciune.

 

aglomeratia de la templu

7. Vizitează piețele: poți opta pentru una din piețele plutitoare, piață de pe șina de tren (de lângă Bangkok) sau cea mai mare piață de weekend din lume: Chatuchak Market.

 

trip-damnernsaduak-004

8. Merită să mergi și în parcul Lumpini unde vei vedea șopârle mari cât un crocodil. Din cate am înțeles trăiesc și în canalizări, un fel de șobolani mai mari ai Bangkok-ului. 🙂

 

soparla-lumpini

 

9. Bea doar apă îmbuteliată și sigilată

10. Nu te speria când vei vedea localnicii cu măști de protecție la nas și gură. Bangkok este o capitală foarte poluată. În centrul orașului vei avea și tu tendința de a-ți acoperi nasul, iar ochii te vor ustura din cauza noxelor.

Citește și :

6 lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi in Thailanda

Unde sa mananci ieftin si gustos in Ao Nang, Krabi

 Un comentariu

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend