11 lucruri pe care trebuie sa le incerci in Malaga

2

Malaga este un oraș perfect pentru a îți începe o călătorie pe cinste în Spania, dar și pentru un citybreak de cel puțin 3 nopți. Prima oară am ajuns aici acum 5 ani în drumul nostru spre Maroc și a doua oară în 2016 la întoarcere spre casă din vacanța în Portugalia.

Ce poți vedea aici? Malaga este un orașel simpatic de la Mediterană cu tradiție, istorie și influențe arăbești pe alocuri. Am strâns o listă cu 11 lucruri pe care noi le-am experimentat în cele două vizite.

1. La Malagueta

O plimbare la Mediterană nu strică niciodată, plaja nu e ea ca cea din Barcelona, dar are amprenta ei, este foarte ingrijită, nisipul fin, terase cochete si restaurante pescărești, are cam tot ce îți trebuie!

 

Plaja La Malagueta

2. Fortăreața Alcazaba și Castillo de Gibralfaro

Alcazaba este cea mai bine conservată fortăreață maură și unul dintre cele mai importante situri istorice din Spania. De aici poți avea niște priveliști nemaipomenite ale orașului, se spune că atunci cand este foarte senin afară, se poate vedea continentul african. Mai multe informații găsești aici. Duminică după ora 14:00 intrarea este gratuită.

 

Fortăreața Alcazaba

Malaga vazută de la fortăreața Alcazaba

3. Centrul autentic spaniol și catedrala Malaga

Am avut norocul să ajungem în centru  fix în mijlocul petrecerii: prezentare de modă pe mijlocul străzii, dansuri, muzică, clădiri elegante, îngrijite, magazine și oameni relaxați. În luna august aici are loc Festivalul Feeria de Malaga, o minunăție de petrecere ce ține câteva zile si nopți. Orașul se îmbracă de sărbătoare și localnicii in porturile flamenco.

Catedrala se vede de peste tot din centru, așa ca nu o puteți rata.

 

prezentare de moda

Catedrala din Malaga

Catedrala din Malaga

4. Muzeul Picasso

Pablo Picasso s-a născut in Malaga și bineînteles ca are și muzeul lui. Nu suntem foarte atrași de muzee, însă acesta chiar ne-a placut și nu ar trebui ratat. Intrarea este 8 euro.

 

Muzeul lui Picasso

5. Sardine la grătar (Espetos) și un fresh proaspăt de portocale

Două lucruri de neuitat, cel puțin pentru noi, fiind mai gurmanzi. Sardinele sunt proaspete, delicioase si dacă le savurezi împreună cu un fresh de portocale din zonă, unde soarele este cel mai darnic, atunci ai facut combinația perfectă. Poți sa le savurezi la una dintre terasele de pe plajă.

 

Sardine pe plajă, La Malagueta

6. Seară autentică de flamenco

Știm ca sunt si alte orașe in Spania, precum Sevillia, unde poți avea seri de flamenco adevărat, dar nici Malaga nu se lasă mai prejos. Spre norocul nostru, am avut parte de experiența asta chiar in centrul orașului, dansuri flamenco, cantăreți la chitară  și multă voie bună.

 

Seară flamenco

7. Savurează o bere rece San Miguel la o berărie locală împreună cu tapas si Montaditos

Tot vedeam grupuri de tineri așezați la mese cu câte o bere, așteptând cu nerăbdare munții de mini-sandwich-uri cu tot felul de bunătăți. Vestea și mai bună este ca prețurile au fost neașteptat de mici. Noi le-am încercat la berăria 100 Montaditos. Locul il găsiți aici.

 

Montaditos și bere la berăria 100 Montaditos 🙂

8. Excursie de o zi în Gibraltar

Dacă ajungi prin Malaga, trebuie să ajungi și in Gibraltar, fiind la nici 3 ore distantă. Poți sta în Gibraltar și 2 zile, însă noi am vizitat cam tot ce era de vizitat într-o singură zi. Transportul din Malaga se face cu autobuzul Avanza și costă aproximativ 35 EUR dus-intors.

 

Maimuțe pe stancă in Gibraltar. Vedere spre strâmtoarea Gibraltar și Africa 🙂

9. El Caminito del Rey (Drumul Regilor)

El Caminito del Rey a fost construit cândva pentru ca muncitorii să se deplaseze rapid la hidrocentralele de la Chorro si Gaitanejo. Un traseu spectaculos printr-un canion, cu poteci susținute de bare de otel. Cândva numit cel mai periculos traseu din lume, a fost reabilitat in 2015 după ce s-au investit milioane de euro pentru refacerea potecilor agătate de stancile abrupte. Se află la 45 min. distanță de Malaga, cu trenul, pană la stația El Chorro, biletul costă 10 Eur dus-intors. Intrarea in canion necesită rezervare.

 

Traseu reabilitat in Caminito del Rey

10. Băi arăbești Hammam

Dacă te plimbi mai mult pe străduțele orașului, o să vezi foarte multe astfel de locuri, amprenta rămasă după ocupația maurilor.

 

Baie Hammam

11. Savurează un vin Dulce de Malaga

Vinul Dulce de Malaga este la fel de cunoscut ca și cel de Porto, plăcut la gust, poate puțin cam dulce pentru noi, insă este emblematic zonei. Sangria, să zicem ca am prefera mai mult, neapărat servită la terasele din centru.

 

Vin Dulce de Malaga2 comentarii

  1. Hurduc Saftica on

    Bună doresc 4 nopți în Malaga pentru a vizita Camino del Rey ,vreau să vă întreb transportul până la Hotel de la Aeroport și retur cum se procedează . Doresc o zi să închiriez bicicleta mă puteți ajuta să fac rezervare. Noi dorim in luna mai 2018.

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten