Malaga este un oraș perfect pentru a-ți începe o călătorie pe cinste prin Spania, dar, de ce nu, și pentru un city break de cel puțin trei nopți. Zicem noi cel puțin trei pentru că, vei vedea, cam ai ce face aici. Noi am ajuns prima oară în Malaga acum cinci ani, în drumul nostru spre Maroc, iar a doua oară, în 2016, când ne întorceam spre casă din vacanța petrecută în Portugalia.
 

Dar hai să vedem ce poți vedea aici, în acest orășel simpatic de pe țărmul Mediteranei, orășel cu tradiție, cu istorie și, pe alocuri, cu influențe arabe. Am strâns o listă cu 12 lucruri pe care noi le-am experimentat în cursul celor două vizite și pe care ți le recomandăm și ție.

1. La Malagueta

O plimbare pe țărmul Mediteranei nu strică niciodată, chiar dacă plaja nu este chiar ca cea din Barcelona. Totuși, are amprenta acestei mări fabuloase, iar în plus, este și îngrijită, nisipul fin, iar terasele și restaurantele pescărești sunt toate cochete, așa că, ce să mai, ai aici cam tot ce îți trebuie.

 

Plaja La Malagueta

2. Fortăreața Alcazaba și Castillo de Gibralfaro

Despre Alcazaba trebuie reținut un lucru foarte important, acela că avem de-a face cu fortăreața maură cel mai bine conservată și, în egală măsură, cu unul dintre cele mai importante situri istorice din întreaga Spanie. Locul acesta oferă niște priveliști nemaipomenite ale orașului, ba chiar se spune că, atunci când este senin afară, se poate vedea în zare continentul african.

Reține că duminica, după ora 14:00, intrarea este gratuită. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

 

Fortăreața Alcazaba

Malaga vazută de la fortăreața Alcazaba

  1. Castillo de Gibralfaro

Castelul se află în apropierea fortăreței Alcazaba, fiind el însuși o fortăreață de origine maură ce datează din secolul al X-lea. Este situat undeva sus, cocoțat pe un deal înalt, de unde străjuiește deasupra întregului oraș, dar și a portului.

Castelul este deschis de luni până duminică, intrarea fiind gratuită în fiece duminică, după ora 14:00. Pentru alte detalii referitoare la programul de vizitare și tarife, poți intra aici.

 

4. Centrul autentic spaniol și catedrala Malaga

Faci ce faci, dar în centrul orașului tot trebuie să ajungi. Așa și noi, ba chiar am avut norocul să fim în zonă fix în mijlocul unei petreceri. S-a nimerit să fie o prezentare de modă pe mijlocul străzii, dar și muzică și dans, o adevărată fiesta. Clădirile sunt foarte îngrijite și elegante, se găsesc aici și numeroase magazine, iar oamenii sunt relaxați.

Dacă ajungi în oraș în luna august, mare noroc, căci atunci se întâmplă și Festivalul Feeria de Malaga, o minunăție de petrecere ce ține câteva zile și nopți, timp în care întreg orașul se îmbracă în straie de sărbătoare, iar localnicii își scot de la naftalină porturile flamenco.

Cât despre catedrală, este foarte frumoasă și se mai și vede din orice colț din centru, așa că nu o prea poți rata.

prezentare de moda

Catedrala din Malaga

Catedrala din Malaga

5. Muzeul Picasso

Pare-se că Pablo Picasso s-a născut aici, în Malaga, așa că nu se putea ca tocmai orașul lui natal să nu-i dedice un muzeu.

Am recunoscut-o în nenumărate rânduri, nu suntem noi chiar împătimiți ai muzeelor, dar acesta ne-a plăcut mult și nu ar trebui ratat. Intrarea este 8 euro.

 

Muzeul lui Picasso

6. Sardine la grătar (Espetos) și un fresh proaspăt de portocale

Păi am mai fi fost noi gurmanzi veritabili dacă ratam așa ceva? Adică sardine proaspete, delicioase de te lingi pe degete și un fresh de portocale, dar nu așa, oricum, ci din portocale proaspete, din zonă.

Au fost combinația perfectă, iar dacă te așezi la una dintre terasele de pe plajă, sigur ai creat o amintire pentru o viață.

 

Sardine pe plaja La Malagueta

7. Seară autentică de flamenco

Știam deja, din documentări anterioare, că multe alte orașe spaniole, precum Sevilla, se laudă cu seri de flamenco, dar nici Malaga nu se lasă mai prejos.

Spre marele nostru noroc, am avut parte de experiența asta chiar în buricul târgului, unde am dat peste niște cântăreți la chitară, dansatori de flamenco și, evident, multă voie bună.

 

Seară flamenco

8.O bere rece San Miguel, tapas și Montaditos la o berărie locală

Am tot văzut cât am stat aici grupuri de tineri așezați la câte o masă, cu o bere în față și în așteptând nerăbdători munții de mini-sanvișuri cu tot felul de ingrediente-surpriză.

Vestea și mai bună este că prețurile au fost neașteptat de mici. Noi, de pildă, am încercat toate aceste bunătăți la berăria 100 Montaditos, pe care o găsiți aici.

 

Montaditos și bere la berăria 100 Montaditos 🙂

9. Excursie de o zi în Gibraltar

Dacă ajungi în Malaga, este păcat să nu dai o fugă și până-n Gibraltar, care nu este decât la trei ore distanță. Noi am reușit să vizităm cam tot ce era de vizitat într-o singură zi, dar crede-ne că poți pierde pe-aici și două zile și nu ai ajunge să te plictisești.

Transportul din Malaga se face cu autobuzul Avanza și costă aproximativ 26 euro pentru o călătorie dus-întors.

 

Maimuțe pe stancă in Gibraltar. Vedere spre strâmtoarea Gibraltar și Africa

10. El Caminito del Rey (Drumul Regilor)

El Caminito del Rey a fost construit cândva pentru ca muncitorii să se poată deplasa rapid la hidrocentralele de la Chorro și Gaitanejo. Este un traseu spectaculos printr-un canion, cu poteci susținute de bare de oțel.

A fost o vreme când acest drum era considerat cel mai periculos din lume, dar în 2015 a fost reabilitat, cu o investiție de câteva milioane de euro, prilej cu care potecile agățate de stâncile abrupte au devenit mult mai sigure. Traseul se află la aproximativ 45 de minute distanță de Malaga.

Călătoria cu trenul costă 10 euro dus-întors, iar stația la care ar trebui să cobori este El Chorro. Ține cont că pentru a intra în canion ai nevoie de o rezervare prealabilă.

 

Caminito del Rey

11. Băi arăbești Hammam

Dacă te plimbi pe străduțele orașului și-ți dai timp să explorezi în voie, vei vedea că orașul este împânzit de astfel de locuri, fiind una dintre amprentele vechii ocupații maure.

 

Baie Hammam

12. Savurează un vin Dulce de Malaga

Cunoscătorii probabil că știu asta deja, dar, pentru cei ce nu știu, vinul Dulce de Malaga este la fel de cunoscut ca și cel de Porto, fiind plăcut la gust, deși poate ceva cam dulce, cel puțin pentru gustul nostru.

Noi am prefera o sangria rece, neapărat la o terasă din centru, dar Dulce de Malaga este, fără doar și poate, emblematic orașului.

 

Vin Dulce de Malaga2 comentarii

  1. Hurduc Saftica on

    Bună doresc 4 nopți în Malaga pentru a vizita Camino del Rey ,vreau să vă întreb transportul până la Hotel de la Aeroport și retur cum se procedează . Doresc o zi să închiriez bicicleta mă puteți ajuta să fac rezervare. Noi dorim in luna mai 2018.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.