Continuăm seria de articole cu locuri inedite pe care le-am văzut până acum și în care poți ajunge cu un buget (mai) mic, iar gândul ne duce la deșert. Deșertul îți dă un sentiment aparte de libertate și de aventură. Nu mai zicem de liniște.

Pană acum am reușit să ajungem în 3 deșerturi, însă sperăm să completăm lista în viitorul apropiat, cu deșertul Atacama din America de Sud și deșertul Wadi Rum din Iordania. Mai departe am dori să vă arătam cum se poate ajunge în aceste locuri minunate cu un buget de salariat în România.
1. Deșertul Sahara, Maroc

A fost primul deșert în care am ajuns, dar și cel mai frumos dintre cele văzute. Din Marrakech poți negocia excursia de 2-3 zile în deșert sau poți rezerva direct online. Excursia costă aproximativ 100 Eur/persoană. Un exemplu de tur de 3 zile prin deșert ai aici.

Cum ajungi în Marrakech? Nimic mai simplu! Dacă ne urmărești de mai mult timp, sigur ai văzut că o vacanță de 5-7 zile în Maroc te poate costa undeva la 150-160 euro pentru zboruri și cazare.

Uite aici un exemplu de vacanță propusă de noi.

2. Deșertul Iudeei, Israel

Nu este un deșert așa cunoscut precum Sahara, însă este absolut magnific! 

Am ajuns aici într-un mic tur cu mașina (o Mazda 2) prin Israel. Am prins o oferta buna de zbor către Tel Aviv, iar pentru cazare am ales ca bază tot Tel Aviv. Am închiriat o mașina și am străbătut în lung și în lat tărișoara timp de 4 zile, aproximativ 800km în total.

Deșertul se află între Ierusalim și Marea Moartă și este un deșert stâncos. Partea cea mai frumoasă este că nu trebuie să plătești nimic pentru a-l vizita. Dacă ai mașina îl poți străbate dinspre Ierusalim spre orașul Arad, cetatea Masada sau orașul Be'er Sheva. Ai mari șanse să vezi cămile pe marginea drumului sau mici oaze în mijlocul deșertului. Este o experiență unică.

Ofertele la zboruri către Tel Aviv sunt mai rare, însă o mini-vacanță de 3-4 zile nu trebuie să coste foarte mult. Uite aici un exemplu de city break în Tel Aviv la 122 euro.

 

3. Hatta, deșertul Arabiei, Dubai, Emiratele Arabe

Ultimul deșert pe care l-am vazut a fost într-o excursie in Dubai. Ai crede că îți trebuie foarte mulți bani să ajungi aici, însă nu este adevarat. O excursie în deșert costă numai 30 - 40 euro, suma în care ai incluse transportul de la și înapoi la hotel, o tură cu un Suv 4X4 pe dune, o vizită la o turmă de camile, o cină ușoară în mijlocul deșertului acompaniată de un spectacol arăbesc, dansuri tradiționale, narghilea și chiar o plimbare cu cămila (pe care nu am făcut-o și nu o recomandăm din milă pentru săracele animale).

Pentru 15 Eur în plus am închirat o ora un ATV și ne-am aventurat pe dunele imense de nisip.

Cât costă un city break în Dubai?

O ofertă bună într-o lună în care nu mori de cald în mijlocul deșertului, cum ar fi luna decembrie, costă în jur de 250 euro (transport și cazare 4 nopți). Trebuie doar să fii pe fază și să faci rezervările repede când vezi astfel de prețuri, căci sunt mai rare. Uite un exemplu de vacanță în Dubai aici.

Dacă te-am convins și vrei să te bucuri de o aventură în deșert, urmărește-ne pentru noi oferte de vacanță către zone cu deșert. Suntem cu ochii pe ele!Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend