Dacă ești un iubitor al apei și al vacanțelor tihnite, fără niciun fel de griji, atunci poate că ar trebui să iei în considerare o vacanță la bordul unui vas de croazieră. În zilele noastre, o astfel de ambarcațiune depășește orice așteptări, atât în ceea ce privește dimensiunile, cât și activitățile puse la dispoziția pasagerilor.

Mai mult decât atât, există vase de croaziere unde poți găsi spectacole de Broadway, cinematografe, săli de concerte sau chiar restaurante cu livrare la cabină. Vasul de croazieră este un veritabil univers plutitor unde ar merita ca, măcar o dată în viață, să îți petreci o vacanță.
Hai să rezumăm motivele pentru care nouă ne place sa petrecem câteva zile pe un astfel de vas.

1. Experiența navigării în largul mărilor și oceanelor

Fără doar și poate, acesta este cel mai mare câștig. Să plutești zi-lumină pe-o întindere nesfârșită de apă și să ți se deschidă în fața ochilor doar albastrul ei și albastrul cerului, ei bine, așa ceva trebuie să fie spectaculos.

Unde mai pui că-i locul potrivit pentru a prinde cele mai frumoase apusuri și răsărituri, irepetabile în splendoarea lor. Cuvintele de bază sunt relaxare, libertate, deconectare.

2.Mâncarea

Acum, serios, ce răsfăț mai mare decât să nu intri o săptămână într-o bucătărie, uitând de grija gătitului zilnic? La bordul vaselor de croazieră sute de angajați fac tot ce le stă în putință ca tu să te bucuri de cele mai sofisticate preparate fără a depune nici cel mai mic efort. Bucătarii sunt specializați pe câte-o bucățică a lor, unul la salate, altul la dulciuri, altul la fripturi, astfel că meniul este de-a dreptul delicios.

Toate croazierele pun la dispoziție trei mese principale, chiar și gustări între mese. Mai mult, există și trei variante diferite de a lua masa: fie în restaurante à la carte, unde meniul este prestabilit, fie în regim de bufet suedez, unde poți alege dintr-o varietate de preparate, fie în restaurante gourmet.

3.Transport asigurat între destinații

Treaba asta ni se pare magnifică. Să adormi știindu-te într-un anumit loc, și să te trezești a doua zi, de dimineață, într-un port nou ce-abia așteaptă să îl explorezi. Practic, o altă grijă care ți se ia de pe umeri este aceea a transportului dintr-o parte în alta, ceea ce-i mare lucru.

În plus, în felul acesta ai ocazia să vizitezi mai multe destinații într-in timp mai scurt.

4.Activități distractive la bordul vasului

Nu degeaba ziceam la început că vasele de croazieră sunt adevărate universuri pe apă. Aproape nimic din ce ți-ai dori să faci pe pământ nu-ți este interzis la bordul vasului.

Te poți bălăci cât e ziua de lungă în piscine și tolăni la soare pe-un șezlong, poți face cumpărături în zecile de magazine, poți merge să vezi piese de teatru sau spectacole de Broadway, poți încerca băuturile și preparatele barurilor și restaurantelor sau, pur și simplu, îți poți încărca bateriile admirând priveliștea din jur.

Nu că-ți vine să-ți faci bagajul și să pornești în aventură chiar acum? Nouă cam da. Așa că, am pus mâna pe telefon și am vorbit cu prietenii de la croaziere.co. Acum, iată-ne cu planuri noi pentru sarbătorile de iarnă: Caraibe, pregătește plajele că venim să te vizităm! 🙂2 comentarii

  1. Piscinele sunt minuscule, activitățile sunt limitate pe vas, plus că o să te îngrași lejer 5kg cu atâta mâncare la discretie…iar preturile imense pentru câteva zile într-un mediu închis…poate la pensie merge 🙂

    • Treaba asta cu pensia e o idee bine inradacinata in mentalitatea romanilor, referitor la croaziere. Preturile nu sunt imense, exista croaziere si la 250 euro sau poate mai putin. Suntem curiosi, cate croaziere ai testat pana ai ajuns la concluzia asta? :).

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend