Orice călătorie începe cu o documentare prealabilă cât se poate de minuțioasă. Repetăm asta de când am pornit în aventura călătoriilor, căci în această documentare poate sta toată frumusețea unei vacanțe. Pe lângă asta, există și anumite beneficii de care te poți bucura dacă ești dispus să depui un minimum de efort înainte de a porni la drum.

Hai să vedem, așadar, cam ce-ți poate aduce o documentare serioasă:

1. Prețuri mici cu Early Booking. Nu-i nicio mare șmecherie la mijloc. Toată lumea o știe: cu cât rezervi mai din timp, cu atât mai mici prețurile. Și, ce interesează pe oricine, cu cât mai mici prețurile, cu atât economisești mai mult și călătorești mai des.

Fix așa procedăm și noi, tocmai pentru că ne dorim să călătorim cât de mult.

Concret, dacă ar fi să luăm ca exemplu vacanța pe care urmează să o facem pe coasta vestică a Statelor Unite, primul pas a fost făcut în septembrie 2018, când am găsit niște bilete de avion la un preț bun pentru aprilie 2019.

Așa că, Las Vegas, venim! În ianuarie, anul acesta, am început documentarea. Am citit despre ce merită și ce nu merită vizitat și am rezervat cazările. În februarie, ne-am ocupat de bugetul pentru închirierea mașinii, pentru că vom avea nevoie de una, iar cheltuiala nu va fi chiar mică. Apoi, în martie și aprilie ne punem pe strâns bani de cheltuială.

Poate că pare obositor să fii atât de riguros, dar, odată ce te obișnuiești cu o asemenea rutină premergătoare unei vacanțe, sincer, nu mai simți nicio povară. Așadar, cu cât faci rezervările mai din timp, cu atât ai mai mult timp la dispoziție pentru documentare și pentru a pândi oferte.

 

 

2. Te bucuri de vreme excelentă. Iarăși, documentându-te, poți lua o decizie corectă chiar și în privința perioadei în care ai putea călători. Nu de alta, dar, în felul acesta, te pui la adăpost de riscul deloc mic de a cădea pradă mirajului ofertelor de nerefuzat care te-ar putea împinge să alegi perioade de călătorie total nepotrivite pentru unele destinații.

Fie pe-un ger de crapă pietrele, fie în sezoane ploioase sau, și mai rău, în înfricoșătorul sezon al uraganelor. Și-apoi, cum ar fi ca, din cauza vremii, să rămâi cu cea mai urâtă părere despre o destinație care, altfel, te-ar fi uns pe suflet?

3. Descoperi așa-numitele ”hidden gems”. Citind pe blogurile pasionaților de călătorii din lumea întreagă, poți descoperi și acele locuri care scapă de obicei turiștilor, nefiind atât de cunoscute și de mediatizate. De multe ori, fix locurile astea sunt și cele care îți vor rămâne mai degrabă întipărite în minte.

Cum ni s-a întâmplat nouă de curând, la Miami, unde am descoperit Miami Design District, un cartier din nordul orașului care reunește peste 130 de galerii de artă, săli de expoziție, firme de creație sau magazine de antichități. În plus, acesta este LOCUL unde orice împătimit al cumpărăturilor ar trebui să ajungă măcar o dată în viață, fiind un soi de Mecca în materie de lux, cu branduri celebre precum Christian Louboutin, Prada sau Louis Vuitton, dar și buticuri foarte chic cu tot felul de unicate. Vorbim, deci, despre o comoară ascunsă care nouă ne-a plăcut foarte mult. Mai mult decât prea cunoscutele obiective turistice precum cartierul Mica Havana sau Bayside Market Place.

4. Eviți capcanele în care cad de regulă turiștii. Este și logic, că, verificând cu atenție ce au de spus cei care au testat înaintea ta diverse hoteluri sau chiar obiective turistice, să poți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Ca să vezi că nu o spunem doar așa, de dragul enumerării, îți putem da exemple din propria experiență, când comentariile altor turiști ne-au ajutat și pe noi.

Anul trecut, de pildă, în Bangkok, eram hotărâți să vizităm cea mai cunoscută piață plutitoare, Damnoen Saduak Floating Market, unde se îngrămădesc mai toți turiștii ajunși în zonă. Citind un pic, am realizat că o majoritate covârșitoare consideră locul o capcană pentru turiști, așa că am spus pas și ne-am reorientat și am vizitat Amphawa Floating Market.

La fel, anul acesta, în Florida, am reușit să evităm un loc în care se țineau show-uri cu crocodili, activitate care întreținea așa-numitul turism cu animale pe care noi îl dezaprobăm (cel puțin în anumite condiții). Și tot ce am făcut a fost să ne documentăm pe TripAdvisor și pe câteva bloguri.

5. Cu un traseu organizat, vacanța curge mult mai lin. Sigur, este reconfortant gândul că știi, în mare, cam ce urmează să vezi la destinație, dar asta nu înseamnă că nu te poți abate sub nicio formă de la program. Dimpotrivă, se întâmplă adesea ca tocmai întâmplările neașteptate să aducă un plus de savoare vacanței. De aceea, păstrează și niște timp liber fie pentru planuri la care nu te-ai gândit, fie pentru a leveni, pur și simplu.

Fără doar și poate, toate aceste beneficii sunt o mană cerească atunci când îți organizezi o vacanță, însă nu suntem toți la fel. Asta înseamnă că nu ni se potrivește tuturor o asemenea abordare și că nevoile noastre, diferite fiind, se vor satisfăcute altfel.

Tocmai de aceea, varianta de a apela la o agenție de turism online precum eSky trebuie luată în seamă de cei care nu vor să piardă prea mult timp organizându-și vacanțele sau care nu vor să alerge dintr-o parte în alta pentru fiecare detaliu în parte. Rezervările se fac simplu, online, iar variantele sunt numeroase. Și-atunci, iată cum te poate scoate din impas o astfel de agenție:

1. Planificarea călătoriei de la A la Z, totul într-un singur loc. În felul acesta, nu vei avea nici grija zborului, dar nici a altor aspecte care ți-ar putea crea dificultăți, precum camera de hotel, închirierea mașinii sau asigurarea de călătorie. Și-apoi, le rezervi pe toate pe același site, în câțiva pași foarte simpli. În plus, există și o aplicație de mobil, la fel de prietenoasă, care-ți permite să faci rezervările oricând și oriunde.

2. Suport în toate detaliile planificării. Dacă vrei să modifici detaliile călătoriei, precum nume, dată sau dacă vrei să adaugi bagaje suplimentare, primești prompt ajutor. La fel și pentru alegerea unui loc preferat în avion sau la check-in, ba chiar și în cazul unor solicitări speciale, precum masa din timpul zborului sau echipamente ce nu pot fi transportate oricum.

3. Asistență pe parcursul călătoriei. Nicio călătorie nu are garanția că, din prima până în ultima zi, totul va fi numai lapte și miere. Se pot întâmpla accidente, poți întâmpina probleme la cazare. Sau pot apărea probleme legate de zbor, precum anularea, întârzierea sau pierderea unui zbor de legătură. Sau, pentru că încă se mai întâmplă, ți se rătăcește bagajul. Orice ar fi, agenția de turism îți păzește spatele și îți poate oferi o mână de ajutor. Ceea ce nu-i de ici, de colo!

Produsul celor de la eSky, cunoscut sub numele de Zbor + Hotel, combină cele două mari componente ale unei vacanțe, adică transportul și cazarea, sub o aceeași umbrelă. Practic, oferind detalii minime, precum de unde pleci, unde vrei să ajungi, perioada călătoriei și numărul celor care urmează să călătorească, primești în schimb o listă de oferte combinate de zbor și cazare din care să poți alege ce ți se potrivește.

Avantajele unei astfel de căutări? Simplu:

1. Rezervi și transport, și cazare cu aceleași click-uri. Știi bine că uneori poate fi dificil ca, odată cumpărate niște bilete de avion super convenabile, să găsești și o cazare la fel de convenabilă, într-un anume interval. În felul acesta, nu mai ai decât grija itinerarului.

2. Economisești până la 30%! Cu o singură tranzacție, poți obține prețuri cu până la 30% mai mici la cazare. Dar ține minte, reducerile nu sunt valabile dacă rezervi produsele separat, ci numai împreună.

3. Este un produs dinamic și combină în timp real cea mai ieftină opțiune de zbor disponibilă cu hoteluri care au preț special, tocmai pentru ca utilizatorii să fie siguri că așa găsesc cele mai bune oferte pentru destinația căutată.

4. Dacă găsești în altă parte mai ieftin (același mix de zbor și hotel), primești diferența de bani înapoi!

Să luăm un exemplu concret. Să zicem că vrem să dăm o fugă până la Berlin. Ca atare, ne interesează o cazare de trei nopți la un hotel ok, care să fie aproape de centru. Căutând pe eSky, am găsit o variantă de zbor + hotel la 139 euro de persoană. Nu-i rău deloc!

Ca să vedem cam cum stau lucrurile și cam cât de avantajos este prețul, căutăm separat zborul pe Ryanair, care este 28 de euro, dar și cazarea la hotelul prezentat în ofertă pe Booking. Cea mai ieftină variantă de cameră dublă este 190 de euro, adică 95 de euro de persoană, și nici nu are micul dejun inclus. Din start, reușim să facem o economie de 11 euro, nemaipunând la socoteală și micul dejun. De banii rămași ar merge niște bere nemțească bună! 

Am intrat pe aceasta și primul pas a fost să alegem tipul de cameră. Există mai multe variante, și varianta de bază, dar și variante ce aduc cu ele prețuri suplimentare.

După ce am ales camera, am trecut la alegerea avionului, de unde, pe lângă varianta din pachet, ai și alte opțiuni, după preferințe.

După ce am ales și avionul, mergem către ecranul final, unde ne introducem datele și putem achiziționa bagaje suplimentare, locuri (în funcție de compania aeriană aleasă).

Avem un cost final de aproape 288 euro, adică 144 euro de persoană.

Ca să vedem cam cum stau lucrurile și cam cât de avantajos este prețul, căutăm separat zborul, care este aproape 177 de euro, dar și cazarea la hotelul prezentat în ofertă, al cărui cost este 134 de euro. Asta înseamnă un total de 311 euro. Reușim să facem o economie de 23 euro, potriviți pentru niște bere nemțească bună! 🙂

Așadar, nu ar strica deloc dacă atunci când îți vei mai planifica vreo vacanță să arunci un ochi și pe produsul acesta. Poate ai noroc și nimerești o cazare cu reducere, reducere de care beneficiezi doar la la eSky atunci când faci o singură rezervare pentru zbor și hotel. Ține, însă, minte că reducerea nu se aplică în cazul tuturor hotelurilor, așa că va trebui să scormonești și tu un pic.

În plus, nu uita ca, ori de câte ori începi să conturezi în minte o vacanță de vis, fie ea vacanță exotică, de câteva săptămâni, în vreun paradis îndepărtat, fie un city break rapid, să acorzi timp documentării. Face minuni, pe cuvânt!

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend