Deja miroase a vacanță și toată lumea se pregătește cu spor pentru zilele de relaxare sau de aventură ce vor urma, fie pentru concediul de vară, fie pentru lunile de iarnă.

Pentru că am primit foarte multe întrebări de la voi legate de trasee de vacanță, ne-am gândit să așternem în acest articol câteva dintre circuitele pe care le-am făcut până acum. Lista va fi actualizată la sfârșitul anului pentru că mai "coacem" câteva circuite prin Grecia, Iordania și România.
Ca regulă, când gândim un circuit prin mai multe orașe sau țări, condimentăm vacanța cu puțină aventură, plimbări prin orașe și neapărat câteva zile de relaxare la plajă sau la munte.

Atenție! Înainte de a continua, e bine de știut că articolul conține multe poze ce îți pot provoca un chef de ducă de nestăpânit! 🙂

 

1. România - Bulgaria - Turcia - Cipru

Rută: Bucuresti - Veliko Tarnovo- Sofia - Istanbul - Ankara - Tasuku - Ayia Napa- Larnaca

Perioadă și durată: 11 nopți în august

Vacanța a fost bazată pe 5 persoane acum vreo 6 ani, nu mai ținem minte exact prețurile, însă nu a fost o vacanță scumpă.

Transport: La dus cu mașina personală, întors cu avionul din Larnaca, Cipru

Am plecat cu mașina personală a unui prieten înspre Cipru, iar traseul a fost următorul: București-Veliko Tarnovo (oprire pentru picnic)- Istanbul (3 nopți) - Ankara (3 nopți) - Tasucu (ferry boat spre Cipru) - Cipru Turcesc - Cipru Grecesc unde am stat 5 nopți în Ayia Napa - Larnaca - București. Prietenul nostru a rămas în Cipru pentru o perioadă mai lungă, iar noi ne-am întors în București cu avionul.

Pe vremea aceea Turcia era o țară foarte sigură, astfel am parcurs cu mașina aprox. 1500 km prin mai multe zone frumoase între Istanbul si Ankara, Ankara si Tasuku (aproape de Adana), am văzut șosele foarte bune, întinderi mari de zone pustii, un lac sărat secat unde cât vedeai cu ochii era alb ca zăpada, localități cu oameni primitori.

Între cele două orașe turcești este o diferență ca de la cer la pamant, Ankara fiind mult mai puțin aglomerată, curată și parcă mai modernă, însă fără prea multe obiective turistice. Trecerea cu ferry boat-ul din Turcia în Cipru a fost o adevarată aventură.

Vaporașul era unul destul de mic, murdar, noi fiind singurii străini (restul pasagerilor păreau localnici ce făceau naveta), iar temperaturile destul de mari care împreuna cu apa creau o umezeală greu de descris și de suportat. Însă fără acest gen de experiențe poate că vacanța ar fi fost plictisitoare.

A urmat Cipru, cunoscută și ca insula ruptă-n doua pentru că este împărțită în Cipru Turcesc (Republica Turcă a Ciprului de Nordcu capitala în Nicosia și Cipru Grecesc (Republica Cipru) cu capitala în Larnaca. Aici a fost una dintre cele mai interesante granițe prin care am trecut: în mijlocul unei sosele este o barieră mică unde prezinți pașaportul să poți ieși de pe teritoriul Ciprului Turcesc.

Cum intri în partea grecească se shimbă totul: nu mai poți folosi lire turcești, ci euro, nu se mai vorbește limba turcă ci greaca, zona este mult mai turistică. Pentru restul vacanței ne-am cazat în Ayia Napa unde am găsit zeci de baruri cu tematică din Popeye Marinarul, din Epoca de Piatră, o plajă superbă, multe opțuni de sporturi pe apă (aici am incercat prima dată parasailing), excursii cu barca la grote, bălăceala în ape limpezi alături de pești și multe feluri de mâncăruri grecești.

Ne-am întors acasa cu avionul din Larnaca cu promisiunea că ne vom mai întalni cel puțin odata cu Cipru, și cel grecesc și cel turcesc.

 

Istanbul

Lac sărat secat, Turcia

Ataturk Mausoleum, Ankara

Bar din Ayia Napa, Cipru 🙂

Grotele din Cipru

Alt bar din Ayia Napa, Cipru 🙂

Plaja din Ayia Napa

2. România - Spania - Gibraltar- Maroc

Ruta: Bucuresti - Malaga - Gibraltar - Casablanca - Marrakech - Fes - Nador - Melilla - Malaga

Perioadă și durată:  16 nopți în septembrie

Transport: Avion dus-intors București-Malaga, avion dus Malaga-Casablanca, avion întors Melilla-Malaga, autobuz către Gibraltar și în interiorul Marocului.

Malaga (2 nopți) - Gibraltar (1 noapte în La Linea de la Conception)- Malaga- Casablanca (2 nopți)- Marrakech (5 nopți) - Rabat - Fes (1 noapte) - Nador- Mellila enclava șpaniola din nordul Africii (4 nopți)- Malaga (1 noapte)- București.
Într-o vacanță de 2 săptămani și un pic am văzut și am experimentat puțin din cultura spaniolă din regiunea Andaluziei, am călcat pe tărâm britanic scăldat de soare și apele Mediteranei și al oceanului Atlantic, am văzut multe maimuțe simpatice în Gibraltar, ca apoi să avem o avalanșă de sentimente contradictorii în Maroc prin Casablanca, Marrakech, desertul Sahara și Fes, urmând să ne relaxăm într-un oraș lipsit de turiști, dar extrem de prietenos și frumos, oras aflat în nordul Africii, înconjurat de granița cu Maroc și totuși aflat în Spania, enclava și exclava spaniolă Mellila.

 

Malaga

O familie din Gibraltar 🙂

Pista de avioane peste care treci să ajungi în Gibraltar

Cea mai mare moschee din Africa: Moscheea Hassan II, Casablanca

Apus de soare african în Marrakech

Pe-nserate în Jamaa el Fna, Marrakech

Singurii turiști din enclava spaniolă Melilla

 

3. România - Dubai - Thailanda

Ruta: Bucuresti - Dubai - Bangkok - Chiang Mai - Phuket - Krabi - Dubai

Perioadă și durată: 21 nopti în decembrie-ianuarie

Transport: avion București-Dubai dus-intors, avion Dubai-Bangkok dus-întors (via Dhaka, Bangladesh), autocar Bankgok- Chiang Mai, avion Chiang Mai-Phuket, avion Krabi-Bangkok

Dubai (3 nopți) - Bangkok (3 nopți) - Chiang Mai + Chiang Rai (5 nopți)- Krabi (7 nopți)- Bangkok (1 noapte) + 2 nopți pe drum, în zbor și prin aeroporturi.

Prima noastră vacanță exotică și locul unde s-a născut ideea de a-l scoate pe Aventurescu în lumina internetului.

Totul a pornit de la o promoție Wizzair (la un bilet achiziționat aveai înca un bilet gratis), n-am stat pe gânduri și am luat segmentul spre Dubai, apoi au urmat câteva luni de vânat oferte spre Asia din Dubai și bineînțeles că a apărut oferta spre Bangkok.

Astfel am putut să gustăm câte puțin din luxul oferit de Dubai, să ne prindă Crăciunul prin tuk-tuk-urile din Bangkok, ca apoi să ne bucurăm de natură, elefanții și templele din nordul Thailandei în Chiang Mai și Chiang Rai, iar la sfârșit să ne relaxăm pe plajele din sudul Thailandei în Aonang și insulele Phi Phi. Toată experiența ne-a costat 1500 euro de persoană (bilete avion, cazări, excursii, mâncare și viză pentru Thailanda).

 

Pauza de odihna in Dubai

Desertul Arabiei, Dubai

Bangkok

White Temple (Templul Alb), Chiang Rai, nordul Thailandei

Maimuța la furat în Phi Phi Island, sudul Thailandei

Insula Tup, sudul Thailandei

 

4. România - Italia - Indonezia

Rută: București - Milano - Jakarta - Ubud - Legian - Jakarta

Perioadă și durată: 20 nopti în decembrie-ianuarie

Transport avion București-Milano dus-întors, avion Milano-Jakarta via Istanbul (dus-întors), avion Jakarta-Bali (dus-întors)

Ubud Bali (6 nopți) - Legian Bali (10 nopți) - Jakarta (2 nopti) - 2 nopți pe drum

Pentru că am prins gustul vacanțelor la plajă în plină iarnă, ne-am încumetat să zburăm 2 zile până în Indonezia, Bali într-una din iernile trecute. Un drum lung, însă a meritat din plin. Jakarta nu ne-a placut deloc, însă Bali ne-a fermecat, chiar dacă are și câteva lipsuri, iar unii localnici încercau să profite de bugetul nostru de vacanță :).

Am intrat în atmosfera balineza în orașelul pitoresc Ubud, mai tradițional și este o bază mai bună pentru a explora insula pe scuter, apoi ne-am retras la malul mării în Legian să învățăm să facem surf. Toata experiența ne-a costat 1500 euro de persoană.

 

Micul - dejun in Ubud, Bali

Templul Ulundanu Batur cu Vulcanul Kintamani pe fundal

Satul tradițional balinez Penglipuran

Terasele de orez Tegallalang

Intrare pe plaja în Legian

Surf în Bali 🙂

Plaja din Legian

 

5. România - Portugalia - Spania

Rută: București - Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Algarve (Portimao) - Sevilla - Malaga

Perioadă și durată: 10 nopți în august

Transport: avion București-Lisabona, avion Malaga-București, autobuz între Portugalia și Spania.

Lisabona + Sintra (2 nopți) - Algarve Portimao (5 nopți) - Sevilla+Malaga (3 nopți)

Pentru că mai fusesem o dată în Lisabona i-am alocat doar 2 nopți pentru a merge în Sintra să vizităm castelele și Cabo da Roca, seara ne-am bucurat de evenimentele descoperite în Lisabona, apoi ne-am luat tălpășița spre plajele din Algarve unde am văzut câteva plaje care ne-au lăsat cu gura căscată, ne-am adăpostit de soarele dogoritor la umbra grotelor și ne-am răcorit în apele Atlanticului.

Am plecat din Portugalia cu autobuzul spre Spania, am făcut o oprire de câteva ore în Sevillia, un oraș superb, unde ne-a părut rău că nu am stat mai mult.

Planul inițial era să mergem 3 zile în Malaga pentru a parcurge Drumul Regilor (Caminito del Rey), însă nu am făcut rezervare din timp și a trebuit să improvizăm. Așa că, ne-a aparut în cale Feeria de Malaga, cel mai mare festival urban din Malaga, ce avea loc fix în perioada în care ne aflam noi în oraș fără planuri. Am petrecut și ne-am bucurat de flamenco, de vinul Cartojal și de pește și fructe de mare foarte ieftine.

Toata vacanța ne-a costat în jur de 750 euro de persoană (transport cu avionul și autobuz, mâncare, cazare, obiective turistice).

 

Palatul Pena, Sintra

Cabo da Roca 🙂

Praia da Marinha, Lagoa, sudul Portugaliei

 

La umbra unei grote in Algarve

Ponta da Piedade, Lagos, sudul Portugaliei

Plimbare prin Sevilla

Feria de Málaga

 

Feria de Málaga

Nu uita că ne poți urmări și pe Instagram!Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend