Iubești marea de nu mai poți, însă te-ai cam culcat pe o ureche anul ăsta, ai lăsat planificarea vacanței pe ultima sută de metri, iar acum nu mai găsești ce îți dorești. Ori poate preferi să petreci câteva zile la plajă mai spre sfârșitul sezonului, când e liniște, și pace, și nu este nevoie să dai din coate ca să te strecori prin puhoiul ieșit la plajă sau seara la plimbare.

Tarifele afișate mai jos sunt de persoană, loc în camera dublă. Tarifele sunt valabile în momentul publicării acestul articol și pot fluctua în funcție de rezervări, locurile fiind limitate. Însă îți poți face o idee despre cât te poate costa o vacanță la plajă (zbor și cazare) în unele dintre cele mai populare destinații.

Așadar, pentru toți cei ce preferă să meargă toamna la plajă, iată cinci destinații numa’ bune pentru o vacanță târzie, când te poți bălăci încă în voie și te poți bucura de un soare perfect.

1. Cipru, cunoscută și ca Insula Afroditei, este o destinație aparte nu doar datorită faptului că are o istorie lungă și tulburătoare, trecând de-a lungul secolelor sub mai multe dominații, dar și datorită zilelor însorite care durează aici aproape tot anul. Cât despre sezonul efectiv de plajă, acesta începe cam prin mai și ține până foarte târziu, dincolo de jumătatea lui octombrie.

Fiind a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană, ai, deci, de unde alege: fie Paphos, unde există și un sit arhelogic ce face parte din patrimonul mondial UNESCO, fie Larnaca, unde se găsesc plaje cu steag albastru, fie Agia Napa, oraș pe care municipalitatea încearcă să-l transforme în cea mai frumoasă stațiune de pe țărmul Mediteranei, unde turiștii să nu se plictisească nicio secundă.

 

16-20 oct. 2018
Paphos
DIN Bucuresti
Zbor + cazare 4 nopți
122
15-19 oct. 2018
Larnaca
DIN Iasi
Zbor + cazare 4 nopți
162

 

 

2. Și Costa Blanca, pe țărmul sud-estic al Spaniei din regiunea Alicante, de aproximativ 200 de kilometri lungime, are ce să-ți ofere. Pe lângă temperaturile blânde, care țin din aprilie-mai până în octombrie, chiar noiembrie, această regiune este faimoasă pentru plajele sale.

Amenajate la standarde foarte înalte, așa cum trebuie să fie plajele unde stă arborat Steagul Albastru, ele oferă absolut tot ce ai nevoie pentru o zi perfectă: servicii de calitate, curățenie ireproșabilă, nisip fin, facilități precum dușuri sau locuri de joacă pentru copii, ca să nu mai vorbim de peisajele de vis.

 

15-19 oct. 2018
Benidorm
DIN Bucuresti
Zbor + cazare 4 nopți
201
10-14 oct. 2018
Villajoyosa
DIN Cluj
Zbor + cazare 4 nopți
197

 

3. Sau, de ce nu, faimoasa insulă din Marea Ionică, despre care sigur am auzit cu toții, Corfu. Castelele ce străjuiesc insula de sute de ani sunt dovada vie a unei istorii extrem de vechi și zbuciumate, iar capitala, orașul Corfu, așezată între două fortărețe, este și cel mai important port, dar și bijuterie arhitecturală, resimțindu-se din plin influențele de sute de ani ale nobilimii venețiene.

Întreaga zonă de coastă a insulei este de o frumusețe aparte, cu ape turcoaz incredibil de limpezi și peisaje de poveste.

 

4-11 oct. 2018
Corfu
DIN Bucuresti
Zbor + cazare 7 nopți
250
11-18 oct. 2018
Corfu
DIN Bucuresti
Zbor + cazare 7 nopți
229

 

4. Mergând mai departe, spre Portugalia, ajungem în Costa Caparica, în capătul cel mai îndepărtat al continentului, foarte aproape de Lisabona. Aici se află o plajă lată și foarte întinsă, între râul Tejo, cel mai lung din întreaga peninsulă Iberică, și estuarul din Albufeira.

Nisipul este fin, iar apa oceanului, deși mai rece decât este în mod obișnuit apa unei mări, te invită să o încerci.

 

23-30 oct. 2018
Costa Caparica
DIN Bucuresti
Zbor + cazare 7 nopți
283
11-17 oct. 2018
Costa Caparica
DIN Cluj
Zbor + cazare 6 nopți
332

 

5. Dacă, de pildă, îți dorești să mergi la plajă, dar să și vizitezi un oraș extrem de frumos, atunci e cazul să plănuiești o vacanță în Tel Aviv. Pe lângă faptul că este un oraș splendid, cum spuneam, și foarte prosper, există aici și plajă, de care te poți bucura de-a lungul unei veri lungi ce ține din aprilie până prin noiembrie.

Apa Mediteranei este curată și caldă, iar în apropierea plajelor se găsesc numeroase parcuri cu multă verdeață. În plus, aici găsești și o bucătărie locală extrem de delicioasă, dar nu numai locală, căci Tel Aviv este un oraș cu numeroase influențe din întreaga lume.

 

7-11 nov. 2018
Tel-Aviv
DIN Bucuresti
Zbor + cazare 4 nopți
225
15-18 oct. 2018
Tel-Aviv
DIN Cluj
Zbor + cazare 3 nopți
205
15-18 oct. 2018
Tel-Aviv
DIN Sibiu
Zbor + cazare 4 nopți
174
9-12 nov. 2018
Tel-Aviv
DIN Craiova
Zbor + cazare 3 nopți
148


Pentru alte informatii utile ce te pot ajuta la organizarea vacantei, intra in grupul pasionatilor de vacante pe cont propriu.

Aceasta este o propunere de vacanță pe cont propriu și trebuie să faci personal rezervările pentru zbor și cazare folosind link-urile de mai sus. Tarifele afișate contin toate taxele. Preturile sunt verificate în momentul publicării, insă pot fluctua. Citește întrebările frecvente.

4 comentarii

  1. Alexandra Iulia on

    Foarte bun articolul. Am căutat de mai multe ori astfel de articole, dar doar pentru idei; niciodată nu am găsit și prețuri aferente în același loc. Aș preciza totuși că în Corfu în luna octombrie apa s-ar putea să fie cam rece. În schimb în Tel Aviv am prieteni care au mers chiar în prima săptămână de noiembrie și au fost foarte încântați. Pe același principiu aș recomanda o altă destinație, Egiptul, dar aici nu prea se fac excursii pe cont propriu, ci mai mult cu agenții. În schimb sunt prețuri foarte bune în ultimul timp. Și mă mir că nu ați introdus Insulele Canare între idei (că eu pe astea le găseam mereu prin articole)…

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.