Astăzi ne-am gândit să-ți dăm un motiv întemeiat pentru care, câteodată este bine să-ți rezervi un bilet de avion cu o escală mai mare: vizitarea orașului de legătură fără să scoți bani din buzunar. Sunt câteva companii aeriene și aeroporturi care oferă tururi gratuite dacă tranzitezi orașul respectiv preț de câteva ore. Parcă nu ți-ar strica să-ți îmbogățești portofoliul cu încă un oraș descoperit, pe lângă destinația finală, nu?

1. Istanbul, Turcia

Cum de curând am ajutat câteva persoane cu informația aceasta, topul nostru începe cu Turkish Airlines care are tur gratuit al orașului Istanbul.

Condițiile sunt următoarele:

 • zborul să fie, bineînțeles cu Turkish Airlines
 • să ai o escală între 6 și 24 ore în Istanbul
 • să zbori pe aeroportul Istanbul Atatürk

Dacă te încadrezi în toate cele de mai sus, nu trebuie decât să te prezinți la ghișeul Hotel Desk (lângă Starbucks) cu o jumătate de oră înainte de începerea turului. Turul include transferul de la și înapoi la aeroport, ghid și masa gratuite. Și uite așa poți da nas în nas cu ospitalitatea turcilor, absolut gratuit în drumul tău spre Indonezia, de exemplu. Găsești toate informațiile de care ai nevoie (orar, itinerariu etc) pe site-ul oficial dedicat turului.

2.  Doha, Qatar

Update iunie 2018. Turul orașului Doha nu se mai oferă gratuit de compania aeriană, ci costă 11 euro (40 QAR).

Începând cu luna decembrie (2017) echipa Aventurescu își mută birourile pe tărâmuri asiatice. Prima oprire va fi de 2 luni în Thailanda. Cum am ajuns aici? Cu Qatar desigur, cu noua rută București-Chiang Mai, via Doha. Pe lângă răsfățul de care ai parte în timpul zborurilor, Qatar Airways îți oferă și un tur gratuit al orașului Doha. Încă nu am apelat la tur, dar ne-am promis că vom face tot posibilul să profităm și noi de mica excursie în viitorul apropiat.

Condițiile sunt următoarele:

 • zborul să fie cu Qatar Airways
 • să ai o escală între 5 și 12 ore în Doha
 • să zbori pe aeroportul Hamad Internațional

Te încadrezi și aici? Buun. După ce ai coborât din avion, cauți „Doha City Tour desk” și îți rezervi un loc la unul dintre cele 4 tururi disponibile.  Durata unui tur este de aproximativ 3 ore și ai ocazia să vizitezi unele dintre cele mai importante obiective ale orașului. În tur sunt incluse transportul, un ghid vorbitor de limbă engleză și viza gratuită (pentru naționalitățile ce au nevoie de viză în mod normal, pentru români nu este cazul). Găsești toate informațiile de care ai nevoie (orar, itinerariu etc) pe site-ul oficial .

3. Singapore

Aici turul este oferit de aeroportul Chiang, nu de o companie aeriană. Ai ocazia să vizitezi orașul preț de 2 ore, cât să-ți faci o idee dacă ai mai vrea să te întorci măcar pentru un city break. 🙂

Condițiile sunt următoarele:

 • Să tranzitezi aeroportul Changi
 • Să ai o escală între 5.5 și 24 ore în Singapore
 • În cazul românilor nu este nevoie de viză

Tururile pot fi rezervate de la Terminalul 2 și 3. În caz că ajungi pe alt Terminal, te sfătuim să cauți cel mai apropiat ghișeu de informații pentru îndrumări. În funcție de perioada în care te afli în tranzit, poți opta pentru unul dintre cele 2 tururi oferite : Heritage Tour sau City Sights Tour, ambele durează în jur de 2 ore și jumătate. Găsești orarul și itinerariile pe site-ul oficial al aeroportului.

4. Taipei, Taiwan

Dacă vântul de duce prin inima Asiei și ai o escală mai mare în Taipei, poți descoperi orașul în jumătate de zi într-un tur gratuit oferit de aeroport.

Condițiile sunt următoarele:

 • Să tranzitezi Taiwan Taoyuan International Airport
 • Să ai o escală între 7 și 24 ore în Taipei
 • În cazul românilor nu este nevoie de viză

Tururile pot fi rezervate de la Terminalul 1 și 2. La fel ca în Singapore, în funcție de perioada în care te afli în tranzit poți opta pentru unul dintre cele 2 tururi oferite: cel de dimineață sau cel de după-amiază. Trebuie să mai știi, că grupurile pentru tururi au o limită de maxim 18 persoane și poți participa la un singur tur. Aici găsești informații legate de orar, itinerariu și indicații de unde să-ți rezervi mica plimbare.

5. Salt Lake City, Utah, SUA

Călătorești prin SUA? Cu o escală de câteva ore în Utah, Salt Lake City poți vizita Temple Square gratuit. Se pare că este singurul aeroport din SUA de unde poți porni într-un tur gratuit.

Condițiile sunt următoarele:

 • Să tranzitezi Salt Lake City International Airport
 • Să ai o escală de cel puțin 2 ore în Salt Lake City
 • Viză(pe care oricum o ai dacă te afli deja pe teritoriul SUA)

Turul este oferit de Biserica Jesus Christ Of Latter- Day Saints. La Terminalele 1 și 2 cauți biroul de informații și soliciți broșura cu itinerariul și orarul autobuzului gratuit ce pleacă de la aeroport spre Temple Square. În mod normal, există un autobuz ce pleacă în fiecare oră. Trebuie să mai ții cont de faptul că nu ai unde să-ți lași bagajul la aeroport cât ești plecat în tur, iar în autobuz nu ai voie cu genți/trolere foarte mari. Mai multe informații găsești aici.

Un comentariu

 1. Turul de Istanbul nu ni s-a acordat. Escala noastra era de 12 ore chiar. Cei de la desk ne au spus ca trebuia sa i anuntam.sa facem o programare in prealabil.oricum…ne au trimis la plimbare urât……

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten