Bali, insula zeilor, insula celor o mie de temple, insula iubirii,o insula cu zeci de denumiri, pentru că ne inspiră, pentru că este un loc special. Am stat aici 3 săptămâni, insă nu a fost nici pe departe îndeajuns, poate 3 luni ar fi mers mai bine.
Când simți că te-ai acomodat, că ai început să înțelegi stilul de viață al localnicilor, ai început să te obișnuiești cu zgomotul naturii, cu cântecul cocoșilor sau cu sunetele templelor și mirosul de bețișoare parfumate a și venit momentul să pleci acasă.

Și pentru că timpul este mereu limitat, am încercat să restrangem lista la doar 8 lucruri cu lucruri pe care trebuie neapărat să le incerci dacă ajungi in Bali:

1.Masaj

Sunt sute de spa-uri pe toată insula cu prețuri pentru toate buzunarele. Dacă îți place genul ăsta de răsfăț, îți recomandăm să faci cât mai des masaj pe insulă. Tarifele pornesc de la  50000 de rupii indoneziene pentru 40-50 minute (12 lei). In Legian, venea o localnică și la piscina hotelului și îți oferea serviciile ei de maseuza chiar pe șezlong, după ce te răcoreai în piscină.

 

bali travel tips and advice

2. Mănâncă Mie Goreng și Nasi Goreng

Mâncare tradițională indoneziană, nu este foarte condimentată și se face cu 2-3 ingrediente, însă este delicioasă și foarte ieftină, tarifele încep de la 13000 rupii (aprox 4 lei) porția.

 

mie goreng

Mie Goreng servit la o terasă de la Tegalalalng

3. Mergi la dansuri tradiționale balineze la un templu hindus

Este o experiență extraordinară! Pentru 80000 rupii (24 lei) cât costă biletul, îți vei petrece 2 ore într-un templu hindus unde vei avea parte de un adevărat spectacol: muzică live cântată la instrumente la care nu le știm denumirile, acompaniată de o echipă de dansatori profesioniști. Dansurile și muzica te vor purta prin tradiția balineză.

 

dansuri balineze

Dansuri tradiționale la un templu în Ubud

4. Vizitează terasele de orez

Ce ar fi Bali fără terasele de orez? sunt multe locuri de genul ăsta pe insulă, cele mai apropiate sunt terasele de lângă Ubud, Tegalalang. Poți face și o plimbare pe potecuțele din terase, însă fii atent la taxele pe care ți le vor cere localnicii.

terasa

5. Surf

Bali este un hub al surferilor. Nu o avea plaje ca în Thailanda, dar are niște valuri de toată frumusețea. In zonele cu plajă, găsești plăci de surf de închiriat la tot pasul, deasemenea sunt și localnici care practică acest sport și te pot învăța, contra cost bineînțeles.

Noi am avut placă de surf de la hotelul unde am fost cazați și am invățat pe cont propriu. Până am plecat acasă, știam deja cum să ne urcăm pe val cu placa, după mai multe căzături și guri de apa înghițite cu forța. 🙂

 

surf bali

Plaja din Legian la lăsarea serii

6. Infinity pool sau măcar o piscină mare

Insula este cotată cu cele mai frumoase infinity pool din lume. Însa dacă bugetul nu-ți permite o cazare cu genul ăsta de piscină, orienteaza-te măcar spre una cu o piscină mare. După o zi fierbinte de cutreierat insula, după câteva ore de luptă cu placa de surf, apoi un masaj la picioare, ce poate fi mai frumos decât să lenevești în piscina cu apă călduță privind luna și stelele?

Viceroy-Bali-Main-pool-daytime-1200x801

piscina bali

Piscina de la hotelul nostru din Legian

7. Bețișoare parfumate

Ia cu tine acasă mirosul insulei. Alături de ofrandele făcute de locanici, bețișoarele parfumate sunt o marcă proprie a insulei. Au miresme de tot felul, făcute din plante chiar pe insulă, cele facute din fragipani sunt demențiale!

 

betisoare

Zeul Ganesha cu ofrande și bețișoare parfumate in curtea gazdei noastre din Ubud

8. Yoga

Ați văzut filmul Eat, pray, love? Dacă da, bătrânul Ketut chiar exista și locuiește în Ubud.:) Sunt multe locuri pe insula unde te poți înscrie la cursuri de yoga și meditație.

Citește și:

Ce poți face cu un buget redus în Ubud, Bali
6 locuri unde am mâncat foarte bine și ieftin in Bali, Indonezia2 comentarii

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten