De ceva vreme nu ți-este foarte bine. Nu prea știi să spui ce se întâmplă, căci fizic ești cât se poate de viguros. Dar nu ești în largul tău, asta-i clar. Mintea îți fuge teleleu și îți este greu să te concentrezi la ce ai de făcut. Uneori, privirea ți se încețoșează și, în locul treburilor serioase, ți se perindă prin fața ochilor tot felul de imagini. Unele mai exotice decât altele. E ciudat.

Dacă nu știi foarte clar ce se întâmplă cu tine, vezi cam câte dintre semnele de mai jos bifezi. Semne că e musai să pleci într-o vacanță, să ne înțelegem.

 

1.Ești la serviciu, dar tu visezi la cai verzi pe pereți.

Ai de rezolvat probleme urgente, ai prezentări de terminat și rapoarte de dat mai departe, șeful nu prea mai are răbdare și totul trebuia să fie gata ieri. Dar tu visezi. Cu ochii deschiși, chiar, la o plajă ca-n filme. O plajă ce se pierde dincolo de linia orizontului, cu nisip care-ți îmbrățișează tălpile la fiecare pas, cu apă turcoaz, limpede și caldă, cu palmieri străjuind tabloul în care tu te legeni într-un hamac și sorbi dintr-un cocktail.

 

2.Răsfoiești pozele de pe Facebook, toate din vacanțe trecute, și le redistribui oftând.

Au și pozele astea rolul lor. Nu de alta, dar, de câte ori urci niște poze pe Facebook, selecția este riguroasă, așa că cele mai cele fotografii ajung să dezvăluie vacanțele minunate în care ai avut norocul să fii. Dar când te răzbește dorul de ducă, începi să pierzi din ce în ce mai mult timp răsfoind și parcă fiecare cadru ar merita să reajungă în atenția prietenilor tăi. Așa că o faci și mai și oftezi prelung în timp ce dai ultimul click. A poftă nemărginită de vacanță.

 

3.Nici nu-ți mai amintești când ai ascultat ultima dată o melodie pe Youtube, căci Youtube este noul tău motor de căutare pentru destinații.

Te uiți cât este ziua de lungă la filmulețele de prezentare ale diferitelor destinații din lumea întreagă. Ba chiar, de la o vreme, că așa e moda, urmărești din ce în ce mai mult aventurile altor călători, pasionați, așa cum ești și tu, de lumea largă și de cucerirea ei, meridian cu meridian. Și parcă și mai tare te-ntărâtă.

 

 

 

4.Citești jurnale de călătorie dimineața, la prânz și seara.

Înainte, îți mai cădea în mână câte-un filosof, un clasic sau vreun scriitor contemporan de proză science fiction. Acum, de când cu patima asta, nu mai citești decât poveștile de călătorie ale hoinarilor din întreaga lume. Și ce-ai mai vrea să fii și tu pe-acolo!

Insula Tobago – unul dintre cele mai exotice locuri de pe Pământ

Myanmar: Ghid de călătorie în Bagan

Traseu de 9 zile pe coasta de est a Spaniei, din Valencia până în Alicante

 

5.Te uiți la ceas și te întrebi, din senin, cât o fi acum la Los Angeles.

Nu te ajută cu nimic, dar gândul zboară aiurea, cam pe unde își dorește el, iar acum, ce să-i faci, e curios să afle ce se întâmplă în Beverly Hills sau pe Hollywood Boulevard.

6.Când plouă cu grindină pe la noi, verifici, așa, de curiozitate, cum o fi vremea în Cipru.

De curiozitate. Nu-i ca și cum te încălzește cu ceva că, la o aruncătură de băț, poți agăța șuba-n cui și scoți tricoul la lumină. Ba dimpotrivă. Dar îți mai mângâie sufletul care tânjește după vacanță. Iar când ești cu adevărat îndrăzneț, verifici și ceva mai exotic de-atât, precum Caraibe sau Thailanda. Că nu se știe niciodată.

7.Nu-ți scapă nicio ofertă de călătorie.

Nici nu prea are cum, că newsletter-ul Aventurescu face parte din rutina de dimineață. Te trezești, îți faci cafeaua și deschizi e-mail-ul. Citești cu atenție ofertele de nerefuzat, căci ești un om deschis la orice provocări și nu poți ști de unde sare iepurele. Ultima oară când am făcut și noi asta, ne-am trezit că ne-am făcut planuri de căsătorie la Las Vegas. Nu de alta, dar drumul de la o astfel de ofertă la o vacanță de vis este unul foarte scurt. Cât țin câteva click-uri.

8.Nu mai ai poftă de ciorbă, ca la mama acasă, nici de sarmale.

Ba ai mânca niște tăieței ca-n Thailanda și străbați tot orașul pentru restaurantul cu specific despre care ai auzit numai lucruri bune, ba îți face cu ochiul un souvlaki și te pui pe căutat taverne cu specific pe-aici, pe la noi, ba ai vrea și niște sushi, ba te-ai revigora cu niște iuțeală mexicană. Orice, dar orice, numa’ o ciorbă de perișoare nu.

9.Ți-ai transformat căminul într-un glob pământesc în miniatură.

Pe cel mai mare perete din casă, tronează, cum altfel, harta lumii. Undeva, într-un colț, ai și un glob pământesc, căci alta-i perspectiva atunci când vrei să te dumirești în legătură cu vreo destinație. În orice colț, și-au găsit loc suverniruri de tot felul sau poze înrămate de prin călătoriile de până acum. Oriunde ai întoarce privirea, niște amintiri ți se trezesc instantaneu și parcă, într-un fel inexplicabil, pleci câte puțin numai privind.

De bifezi cel puțin unul dintre semnele de mai sus, știi ce ai de făcut: să pui de o vacanță! Aventurează-te acum cât pentru nouă vieți și ai să vezi că lucrurile, chiar și cu tine într-un șezlong, cu un cocktail alături, se vor așeza. Hai în vacanță!

Una peste alta, oricât de mare ți-ar fi entuziasmul, oricât de obosit ai fi și oricâtă nevoie ai avea de o vacanță, e musai ca, măcar până la plecare, să rămâi cu picioarele pe pământ și să te gândești și la treburile mai... lumești. Adică la cele care te pun la adăpost chiar și în vacanță. Sau mai ales atunci.

Noi nu plecăm niciodată la drum fără asigurarea de călătorie, iar în ultimele plecări i-am ales pe cei de la Eurolife. Pe de o parte pentru că aflaserăm de ei anul trecut, pe de alta pentru că, pentru noi, eficiența este un cuvânt-cheie în activitatea de zi cu zi. Iar interfața lor și procesul de achiziționare sunt atât de ușor de folosit încât nu am fost nevoiți să pierdem prea mult timp și energie.

Sigur, și Trifoi, pisica-aventurier, cu pălărie și poftă de călătorii, a rezonat cu stilul nostru. Ca să nu mai vorbim de cele trei pachete super ingenioase dintre care poți alege fix ce ți se potrivește ție și stilului tău de călătorit, respectiv Relaxat, Echilibrat și Zen.

Și, așa cum spuneam și cu altă ocazie, ce ne-a mai plăcut nouă foarte mult a fost așa:

  1. Că am putut achiziționa asigurarea în orice moment al pregătirilor noastre pentru plecare.Oricând îți amintești, chiar și în aeroport, înainte de îmbarcare, poți intra pe site pentru formalități.
  2. Dacă asigurarea se încheie pentru cel puțin două persoane, beneficiezi automat de o reducere de 10%. Pentru noi, a fost încă o bilă albă, pentru că, în majoritatea cazurilor, călătorim împreună.

Dacă te-ai săturat să tot visezi cu ochii deschiși și vrei să treci la acțiune, nu uita că nicio vacanță nu este una de neuitat de la bun început. E obligatoriu și ca tu să ajuți un pic lucrurile, chiar și cu o asigurare. Altfel, nu-ți mai trebuie decât bună dispoziție și bucurie. Cam atât! Vacanțe fără incidente!

Acest articol a fost scris în colaborare cu Eurolife Asigurări România.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend