Zilele trecute am fost invitați să explorăm pe îndelete ce înseamnă o cazare de 5 stele în România. Am făcut bagajele, am luat copilul și la drum cu noi.

Ne-am propus să vă povestim toate punctele forte ale acestei locații, iar la final, vă invităm să ne spuneți în ce măsură sunteți de acord că este cea mai frumoasă cazare de 5 stele de la noi. Pe noi sigur ne-a convins!

Resortul Casa Timiș, un portal fermecat către o insulă de lumină și sănătate, cum le place lor să spună, s-a așezat confortabil și pe merit în topul preferințelor noastre de cazare în România. Îi dăm chiar premiul I cu coroniță, în condițiile în care am testat ceva cazări în toții anii de când călătorim.

Casa Timiș este situată în Prahova, în apropierea unui vechi și pitoresc Drum al Vinului, folosit încă din Antichitate de negustorii romani. Se spune despre Dealu Mare că este „Bordeaux-ul” sau chiar „Toscana” României. Complexul de bungalow-uri este construit într-un deal, precum căsuțele de hobbiți, în mijlocul podgoriei, înconjurat de verdeață, cascade și o priveliște superbă, ce realmente îți dă impresia că ai ajuns în Toscana.

Buuun, hai să vedem ce găsești aici și de ce a primit resortul 5 stele!

 

  1. Cazarea propriu-zisă

Fiecare din cele 16 bungalow-uri este pictat manual și are denumirea unui soi de struguri. Noi am stat la Pinot Noir. Ușile, ferestrele și câteva elemente de decor au culoarea turcoaz. Există și Muscat Ottonel cu galben, Cabernet Franc cu verde pastel, Sauvignon Blanc cu lila, Chardonnay cu roz și alte câteva suite la fel de frumos amenajate. Le găsiți pe toate aici.

Toată mobila este făcută pe comandă, din lemn de stejar și bineînțeles, pictată manual. Absolut toate elementele din cameră au fost atent alese, nimic nu este lăsat la întâmplare, iar calitatea lor se vede și se simte.

Salteaua este mare și extrem de confortabilă, așternuturile de pat sunt premium, din bumbac satinat, prosoapele, cum bine a comparat Florin: "se simt de parcă te ștergi cu un norișor pufos". Baia este dotată deopotrivă cu duș și cadă, iar cosmeticele sunt de lux.

Camera are încălzire în pardoseală, un televizor imens (cu Netflix), șemineu electric și o zonă foarte relaxantă pentru citit.

Toate bungalow-rile au terasă proprie cu masă și scaune, un balansoar și 2 șezlonguri așezate strategic în iarba cu vedere la dealurile cu viță de vie. Suna bine, nu-i așa?

  1. Parcul

Căsuțele sunt construite ceva mai departe de conac, iar între cele doua unități de cazare se află un parc imens. A fost gândit că o grădină a paradisului: flori de toate felurile și culorile, mulți arbori și două iazuri cu cascade. Am văzut și nuferi de toate culorile, crapi Koi și multe broscuțe, care fac un adevărat spectacol seara.

Daca obosesti plimbandu-te prin parc, găsești câteva leagăne și un foișor, iar din loc în loc au fost amplasate tot felul de statui simpatice cu copii (pe băncuță, la pescuit, la plimbare cu cățelul). Și lavandă, multă lavandă. Parcul ăsta este o adevărată inspirație în ceea ce privește peisagistica.

Proprietarii s-au gândit la toate detaliile, au achiziționat mașinuțe electrice de golf pentru angajați și au creat un mijloc de transport interesant și distractiv în interiorul complexului. De câte ori ai nevoe să te deplasezi și nu ai chef de o plimbare pe jos, apelezi la un angajat, iar el te va duce cu mașinuța.

  1. Piscina

Locul ăsta este vis! Și atât de aproape de București. Nu avea cum să lipsească o piscină infinită, cu vedere la amfiteatrul de vii, bineînțeles.  Am testat-o și ne-am îndrăgostit de ea, de la mic la mare. Apa era călduță, perfectă pentru bălăceală. Piscina are și cascadă și două fire pit-uri.

Dar ce ar fi o piscină superbă fară pool bar? 🙂 De asemenea, lângă pool bar există o zonă acoperită, amenajată foarte ingenios cu balansoare și canapele. Nu avea cum să lipsească sauna, amplasată discret pe buza dealului, fix lângă piscină. Există aici tot ce ai nevoie pentru o zi relaxantă.

 

  1. Spațiul de joacă

Locul cel mai iubit de copii este foarte generos. Eva noastră putea sta acolo ore bune să "testeze" toate toboganele, panourile de cățărat, podul cu punct de observare şi cârmă, căsuța cu platformă, domul sau trambulina. Toată zona asta este înconjurată de multe, multe flori colorate și pomi.

Practic, spațiul de joacă este amplasat în mijlocul unei grădini de flori, iar câteva trepte mai jos există o fântână arteziană cu berze, care a prezentat și ea mare interes pentru cea mica. 🙂

  1. Mâncarea și vinul

V-am mai povestit și în articolul dedicat conacului, cât de bine am mâncat la Casa Timiș. Atunci am testat restaurantul din conac cu specific românesc reinterpretat. De data asta însă, am mâncat doar la Veranda dintre vii, restaurantul cu specific mediteranean.

Dincolo de vizita asta de două zile, experiența noastră culinară cu Casa Timiș e completată și de celelalte din trecut - facem ce facem și ajungem aici cam o dată pe lună, să ne relaxăm și să mâncăm bine.

Drept care am reușit să testăm aproape tot ce au în meniu: steak-uri, supe, paste și risotto, cod în stil japonez, cotletele de miel și să nu uităm minunatele deserturi (Chocolate Oblivion 2.0-ciocolată, salsa și sorbetto de zmeură, Baked Alaska-înveliș de bezea caldă și un interior de înghețată delicioasă de fistic într-o mare de caramel, înghețată de lavandă sau înghețată de trufe cu cremă de brânză.

Am veni aici în fiecare zi doar pentru deserturi. 🙂 Din ce am observat, meniul se schimbă la ceva timp, sunt folosite ingrediente din ferma proprie sau locale şi sezoniere. Tot timpul vei găsi noutăți.

Și sigur că nu ai cum să vii la Veranda dintre vii și să nu te bucuri de un pahar de vin bun,  admirând rândurile perfect paralele de Merlot, Sauvignon Blanc și Shiraz, cât vezi cu ochii.

Am aflat și câteva informații din interior: se lucra de zor la construcția unui lac pentru agrement, unde se vor putea face plimbări cu bărcuță, un heliport, teren de golf, centru spa, un alt restaurant, dar și căsuța House of Joy, un spațiu de joacă la interior dedicat copiilor. 

Visul familiei Timiș este să scrie istorie în turismul experiențial, în turismul vini-viticol din România și în cultura ospitalității. Și pare că devine realitate pe zi ce trece.

 

Prețuri

Cum ziceam, Casa Timiș înseamnă o experiență de lux, așa că o noapte de cazare aici este mai mult decât simpla închiriere a unei camere. Este printre puținele resorturi din România care a primit 5 stele și care reușește să se ridice la standardele impuse, prin calitatea cazării, dar și a serviciilor furnizate.

O noapte într-unul din bungalow-rile sale pornește de la 1100 lei în cursul săptămânii și include mic-dejun și acces la piscină, saună și parc. La prima vedere ai spune că este mult, dar odată ajuns acolo înțelegi că merită toți banii, este ceva unic în România. 

Noi ne vom întoarce cu siguranță la toamnă, când dă via în pârg. Cred că aerul va fi demențial cu arome de struguri și lavandă.

Aruncați un ochi și pe site-ul lor și spuneți-ne părerea voastră. Ați experimenta aici măcar o noapte?

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend