13 decembrie ne-a prins în deplasare. Am lăsat agitația Crăciunului de acasă, cu ritmuri de Hrușcă și ler, cu tobă și caltaboș, dar mai ales cu frig, mult frig, și l-am dat, fără să stăm prea mult pe gânduri, pe soarele thailandez. Da, avem soare și mult orez. Și ne e foarte bine. Ceea ce vă dorim tuturor, oriunde v-ați afla, și ceea ce le dorim, de altfel, și celor de la Blue Air, oriunde își vor purta călătorii. Căci pe 13 decembrie Blue Air a împlinit chiar 13 ani!

Nu-s foarte mulți, ați spune, căci le mai stau în față mulți alții ce își așteaptă rândul plini de entuziasm, cu o mulțime de idei năstrușnice, dar nici puțini, când te gândești că-n decembrie 2004 - pare o veșnicie de-atunci - Blue Air prindea aripi. La propriu și la figurat.

O aeronavă, 4 rute operate și 35 de angajați. De atât a fost nevoie pentru ca, 13 ani mai târziu, Blue Air să devină cea mai mare companie aeriană românească, mândrindu-se cu un palmares pentru care, ce-i drept, s-a muncit mult și s-a zburat și mai mult: 29 de aeronave, aproximativ 1.500 de angajați, peste 100 de rute, aterizari pe 162 aeroporturi unice și peste 21 de milioane de pasageri. La o adică, întreaga populație a României, ba chiar mai mult decât atât, dacă ne luăm după ultimele recensăminte, a urcat la bordul aeronavelor Blue Air.

În plus, dacă ne gândim la kilometrii parcurși în toți acești ani, ei bine, avioanele companiei au cam ocolit Pământul de 6.762 de ori! E genul de număr inventat de copii atunci când vor să sugereze cam câte dulciuri și-ar dori să găsească sub brad în ziua de Crăciun, doar că, în cazul acesta cifrele înregistrate sunt reale. Noi, dacă ne-ați întreba, ne-am mulțumi și cu un singur ocol al Pământului, deși nu ne-ar prisosi și mai multe. Trebuie să recunoaștem că cifrele sunt promițătoare, cu atât mai mult cu cât lupta companiilor românești este adeseori copleșitoare, ba chiar descurajatoare.

Povestea, însă, merge mai departe, iar anul 2018 nu va fi unul oarecare. Cel puțin trei rute noi se vor regăsi în oferta Blue Air, legând Torino de Paris (aeroportul Charles de Gaulle), din 25 martie, Torino de Stockholm, din 27 martie, respectiv Liverpool de Palma Mallorca, din 2 iunie. Nici 2019 nu va fi mai prejos, el aducând cu sine o premieră neașteptată: introducerea avioanelor Boeing 737 MAX 8 în flotă, ceea ce va face ca Blue Air să devină primul operator de astfel de aeronave din România! Acestea, pe lângă avantajul parcurgerii unor distanțe mult mai mari fără alimentare, de până la 6.510 kilometri, lucru care va duce, firește, la includerea unor destinații noi, mult mai îndepărtate, sunt și mult mai prietenoase cu mediul înconjurător, reducând considerabil consumul de combustibil și, implicit, emisiile de dioxid de carbon cu până la 20%, comparativ cu modelul actual, Next Generation 737.

Până atunci, însă, Blue Air sărbătorește cum se cuvine acești primi 13 ani și încearcă să vă mulțumească, așa cum știu ei mai bine, pentru că ați devenit parte din povestea lor de succes. Ca atare, până pe 23 decembrie, 13 premii sunt puse la bătaie pe pagina lor de Facebook. Câștigătorii vor fi aleși zilnic dintre cei ce își achiziționează bilete de pe website-ul Blue Air cu o zi înainte, primind în dar contravaloarea biletului. Ca atare, fuga pe site, alegeți destinația perfectă și-apoi stați cu refresh-ul pe Facebook, căci nu se știe niciodată. Pe lângă asta, până pe 17 decembrie avem și 15% reducere pentru toate rutele.

Ca să nu ne îndepărtăm prea mult de activitatea noastră, vă dam și un pont pentru un super preț : în ianuarie, februarie, aprilie și mai, găsiți zboruri la 67 euro dus-întors către capitala Toscanei, Florența. Nu dăm peste tariful ăsta în fiecare zi, noi spunem că merită să aruncați un ochi pe lista cu zboruri.

Din experiența noastră, numai cuvinte de laudă. Am zburat cu Blue Air de multe ori, șirul l-am pierdut deja. Însă cu siguranță ne amintim că primele noastre zboruri  au fost cu Blue Air.

De aici, de foarte departe - întârziați, ce-i drept, dar de vină este toropeala asta thailandeză cu care abia dacă ne descurcăm -, la mulți ani, Blue Air, și la cât mai multe meridiane câștigate! Echipa Aventurescu îți dorește aripi întinse, spre toate cele patru puncte cardinale, și să zburăm cu bine împreună!

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend