Budapesta este o capitală europeană atât de frumoasă și de accesibilă pentru România încât nu ar trebui ratată de nici un pasionat de călătorii. Indiferent de scopul călătoriei tale, Budapesta te va impresiona, în bine!

În Budapesta am ajuns deja de 3 ori până acum: prima oară pentru o zi în drum spre Creta, acum 6 ani (pe vremea aceea era mai convenabilă ruta București-Budapesta-Heraklion cu Wizzair), a doua oară am stat tot pentru o zi, în drum spre o mini-vacanță în Visegrad, iar a treia oară i-am dedicat 2 zile dintr-o vacanță combinată „Budapesta și Viena” în decembrie 2016.

Iată cât ne-au costat 2 zile în capitala Ungariei:

 

Zbor

De fiecare dată am zburat cu Wizzair și nu ne-a costat mai mult de 24 euro de persoană dus-intors. Decolând din București, într-o oră ești deja pe meleagurile Ungariei.

 

Cazare

Ultima dată, în decembrie am optat pentru un hotel aproape de gara centrală, pentru ca aveam nevoie de tren să mergem spre Viena. Hotelul se numește Baross City Hotelse află chiar lângă gara Budapest Keleti și lângă statia de metrou. 2 nopți aici ne-au costat fabuloasa sumă de 46 euro ( 2 persoane în cameră dublă cu baie privată și mic-dejun inclus)! Pe lângă această sumă am mai platit 1.5 Eur taxă de turist (pentru toată perioada, 2 persoane).

 

Camerele sunt simple și am apreciat liniștea, căldura (fiind decembrie), dar și curățenia. Dacă tarifele permit, data viitoare când ajungem în Budapesta, tot aici o să ne cazăm.

 

 

Transportul în oraș

O călătorie costă 350 HUF (aprox 1.1 Eur). Pentru că nu aveam foarte mult timp la dispoziție am optat pentru varianta 10 bilete/persoană care au costat 3000 HUF (9.5 Eur)/pers, bilete pe care le-am folosit la călătoriile dus-întors dinspre și către aeroport și prin oras. Budapesta are un sistem de transport public foarte bine pus la punct și foarte accesibil. Există foarte multe variante de abonamente : pentru o zi, 3 zile, pentru o persoană sau grup. Găsiți toate variantele aici.

 

Mâncare

Putem spune ca am dat lovitura cu cazarea centrală deoarece la 46 de euro am avut inclus și micul-dejun pentru 2 dimineți. Am avut un mic-dejun îndestulător, bufet suedez: ceai, cafea, suc, apă, cereale cu lapte, iaurt, bacon, ouă, mezeluri și cam tot ce ai putea mânca de dimineață. Pe lângă hotel sunt foarte multe restaurante unde poți servi prânzul sau cina, astfel am mai cheltuit înca vreo 40-50 euro cu o bere într-un bar și niște gustări pe drum, gen Kurtos.

Alte cheltuieli

Pe lângă obiectivele consacrate din Budapesta (Parlamentul, podurile, castel, etc), ne-am răsfățat și cu o zi la spa la cea mai mare baie termală din Europa: Szechenyi. Intrarea a costat 30 euro pentru 2 persoane și a fost minunat: piscina exterioară e imensă, temperatura apei era de 38-39 de grade, iar afară nu erau mai mult de 8-9 grade, curat și civilizat. După câteva ore petrecute în apa terapeutică, la sfârșitul zilei ne simțeam relaxați, odihniți și cu pielea catifelată :).

 

Total

La sfarșitul mini-vacanței am tras linie și am cheltuit mai puțin de 200 de euro ( 2 persoane, transport, cazare, mâncare, baruri, intrare la Szechenyi) :

– Transport (dus-întors cu Wizz Discount) pentru 2 persoane : 48 Eur

– Cazare 2 nopți cu mic-dejun: 46 Eur

– Taxă de oraș : 1.5 Eur

– Transport în oraș : 19 Eur

– Mâncare și băuturi: 50 Eur

– Intrare la Szechenyi : 30 Eur

 

Concluzie

Dacă ai în plan un city break în capitala maghiară, nu e nevoie să stai prea mult pe gânduri, Budapesta este un oraș cosmopolit și pe lângă atracțiile obișnuite ale orașului, vei descoperi o mulțime de baruri care mai de care mai fantezist, asa zisele „run bairs”, precum Szimpla Kert (Grădina simplă), unul dintre cele mai cunoscute baruri-ruină din Budapesta. Îl găsești pe strada Kazinczy nr. 14.

Așa că, după o noapte petrecută la Simpla Kert, te poți relaxa a doua zi la piscina de la Szechenyi.  Sună bine, nu?

 Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten