După ce am petrecut sărbătorile de iarnă în Asia în ultimii 2 ani, anul acesta, luna decembrie nu ne-a mai prins făcându-ne bagajele cu haine de vară, costum de baie și ochelari de soare, ci am împachetat haine groase, polare și mănuși, pentru o vizită în Amsterdam.

Am avut oportunitatea de a merge într-o croazieră fluvială pe râul Rin cu Croaziere.co și AmaWaterwaysîmbarcarea fiind în Amsterdam. Am plecat din România mai devreme cu 2 zile pentru a vizita pe îndelete capitala Olandei. Nu am fost pentru prima dată in Amsterdam, am mai fost odata în 2009, orașul nu s-a schimbat foarte mult, însă este la fel de incântător și este imposibil să te plictisești.

 

Cum am ajuns în Amsterdam?

Am achiziționat biletele de avion Bucuresti-Bruxelles Charleroi cu 8 euro pe sens/persoană (doar dus, pentru că debarcarea a fost în Basel), apoi bilete de autobuz de la aeroportul Charleroi până la gara centrală din Bruxelles, încă 14 euro/persoană, iar din Bruxelles am luat autobuzul Oui Bus spre Amsterdam pentru încă 15 euro/persoană, durata călătoriei fiind de aproape 3 ore. Deci, din București până în Amsterdam am plătit 37 euro/ persoană, in total 74 Eur pentru 2 persoane.

Unde am dormit

Când vizitezi un oraș scump, cazarea este foarte importantă. Am căutat un hotel in centru sau foarte aproape de centru, iar în vecinătate să aibă un supermarket sau o piață. Așa am găsit hotelul Max, care este localizat chiar lângă un Lidl și o stradă pietonală pe care era un târg cu haine și mâncăruri delicioase și mult mai ieftine. Hotelul se află la 15-20 de minute de mers pe jos până în centru, astfel nu am cheltuit nici un ban pe transportul în comun.

Pentru 2 nopți într-o cameră twin cu baie privată am platit 95 euro. Camera e micuță și are doar strictul necesar,  însă a fost cald, curat și liniște. Totuși are o notă sub 7/10 pe Booking, cred că până la urma depinde de preferințele și așteptările fiecăruia. Noi am fost foarte multumiți și recomandăm acest hotel. A treia noapte în Amsterdam am dormit pe vasul de croazieră, o experiență careia îi vom dedica separat un articol.

 

Hotel Max se află aproape de Heineken Experience și la 15-20 min. de mers pe jos față de piața Dam

 

Cameră twin cu baie privată la Hotel Max

Cât ne-a costat mâncarea

Nici mâncarea nu ne-a atacat prea mult bugetul. Pentru 3 zile am scos din buzunar în jur de 100 de euro. Pentru micul-dejun ne aprovizionam de la Lidl, la prânz serveam cartofi prajiți absolut delicioși și mulți (între 3-5 euro/porția cu sos) sau niște vafe cu ciocolată și căpșuni ( 4-5 euro), iar seara ne opream la un restaurant arăbesc pentru un kebab, falafel (6-10 euro un meniu) sau mergeam la târgul de langă hotel unde mâncam pe saturate tot felul de specialități locale sau internaționale. În concluzie, sfatul nostru este să încercați să găsiți o stradă unde este târg, pentru că găsiți și mâncare bună și gustoasă, după vorba românească, ieftin și bun.

 

Produse tradiționale din pește

 

Hering marinat servit cu ceapă și murături – 2.5 euro

 

Sucuri naturale – 1 euro

 

Degustare de produse tradiționale – gratis

 

Cartofi prăjiți cu cârnat tradițional – 5 euro

 

Coadă la cartofi prăjiți 🙂

 

Sendviș cu pui și sosuri – 3 euro

 

Ce am văzut in Amsterdam

Pe langă lista cu obiective gratuite pentru care am făcut un articol separat, ne-am plimbat și cu vaporașul pe canale, excursie care mai costă 15 Eur (excursia am avut-o inclusă in pachetul cu croaziera).

 

Bugetul se poate modifica în funcție de preferințele fiecaruia, cât mănâncă, ce vrea să mănânce, cât de comod este (noi am mers doar pe jos, însă există și varianta inchirierii unei biciclete) și cât de dispus este să plătească pentru intrări la muzee.

 

Cele mai cunoscute muzee sunt:

Muzeul National Rijksmuseum – intrarea costă 17.5 euro. Mai multe detalii găsiți aici.

Madame Tussauds – biletele pornesc de la 17 euro dacă se achiziționează online. Mai multe detalii găsiți aici.

Casa Anne Frank – intrarea costă 9 euro. Mai multe detalii găsiți aici.

Casa Muzeu Rembrandt – intrarea costă 13 euro. Mai multe detalii găsiți aici.

Muzeul Van Gogh – intrarea costă 17 euro. Mai multe detalii găsiți aici.

Heineken Experience – intrarea costă 16 euro. Mai multe detalii găsiți aici.

Toată lumea știe că în Amsterdam prostituția este legală si reglementată, cartierul „Red Light” este o atracție turistică recunoscută la nivel global,  iar anumite droguri ușoare sunt tolerate (a nu se confunda cu a fi legale). O negresă cu canabis (brownie) costă 7.5 Eur, un gram de canabis costă între 6-15 euro, in functie de renume si potență, iar o țigară deja rulată într-un coffeeshop costă 5 euro. Atenție însă, că în coffeeshop-uri, fumatul de țigări normale este strict interzis!

 

Negresă cu hașiș

 

Coffeeshop

 

Una peste alta, bugetul unui city break de 3 zile in Amsterdam a fost de aprox. 300 euro (transport dus, cazare, mâncare și alte cheltuieli) compus din:

Transport (doar dus) pentru 2 persoane: 74 euro

Cazare 2 nopți pentru 2 persoane: 95 euro

Mâncare pentru 2 persoane: 100 euro

Alte cheltuieli: 30 euro


Citește și:

Top 15 locuri si activitati gratuite in Amsterdam

13 curiozități pe care trebuie să le știi despre Amsterdam

3 comentarii

  1. La 8 euro biletul de avion probabil e fara bagaj de cala. Am gasit multe oferte cu preturi f avantajoase, dar daca adaugam bagajul…

    • Pentru 2-3 zile la ce iti trebuie bagaj de cala? Pijamale, un schimb, periuta de dinti si cosmetice, aparatul foto si aia e.

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten