Nu știm dacă pentru tine este util să vezi la sfârșitul vacanței pe ce s-au dus banii tăi, dar pentru noi sigur este. În primul rând, ne putem da seama dacă pe viitor ne mai permitem un city break asemănător, dar, în egală măsură, putem ști foarte bine unde trebuie să mai ”lucrăm” pentru a cheltui cât mai eficient – fie reducând, fie mărind cumva suma alocată vacanței.
Îți povesteam zilele trecute că, pentru a patra oară deja, am mai dat o fugă până la Roma. Așa, pentru că s-a nimerit. Am și povestit în acest articol mai multe despre detaliile organizatorice, transport, obiective turistice și cum poți ajunge rapid la ele. Iată, așadar, cum a decurs și din punct de vedere financiar city break-ul nostru de trei zile la Roma, la începutul lui martie 2017.

Zbor

Pentru zbor am plătit fabuloasa sumă de 16 euro de persoană pentru o călătorie dus-întors. Zborul a fost cu Ryanair și am aterizat pe aeroportul Ciampino și nu numai că am plecat la timp din București, dar am și ajuns la destinație cu vreo 15 minute mai devreme. Pare-se că city break-ul nostru a început cu dreptul, nu-i așa?

Mai mult, și orarul a fost convenabil, întrucât plecarea din București a fost dimineața, în timp ce întoarcerea, peste două zile, a fost seara, așa încât am avut aproape trei zile întregi la dispoziție pentru a colinda străduțele Romei, dar am plătit doar două nopți de cazare.

Cazare

Cum a fost o vacanță în trei, am optat de data aceasta pentru un apartament cu două camere. Am găsit pe Booking un mic apartament localizat la aproximativ 15 minute de Vatican, având și mic dejun inclus – câteva produse de patiserie, cafea, ceai, lapte, suc și apă. Incluzând și taxa de oraș. Am plătit 155 de euro pentru toți trei.

Făcând un calcul rapid, am cheltuit câte 52 de euro fiecare. Apartamentul se numește Provenza Roma și, sincer, deși nota de pe Booking este foarte mare, iar paturile sunt cu adevărat confortabile, noi nu îl recomandăm.

Motivul? Ni s-a părut a fi foarte gălăgios, deoarece geamurile nu se închideau etanș, iar mașinile și scuterele de pe stradă se auzeau de parcă ar fi fost înăuntru.

Transport în oraș

Pentru transferul de la aeroport în centru, la gara Tremini, și invers, am scos din buzunar 8 euro de persoană, folosind compania Terravision. La metrou, am mai cheltuit 10,5 euro, însemnând 7 călătorii a câte 1,5 euro. Pe lângă acestea, ne-am răsfățat și cu autobuzul turistic Hop On Hop Off, pentru a vedea Roma și din mers.

Biletul a costat 16 euro de persoană.

Mâncare

Cum spuneam, cafeaua de dimineața și câteva gustări au fost asigurate din start, așa că am mai ”investit” în niște mezeluri italienești, prânzul despre care am mai povestit, pizza sau paste seara, nelipsita înghețată, niște bere de la magazin și vreo două opriri în centru, la cafenele, unde un espresso costă doar 80 de cenți. În total, s-au mai dus vreo 41 de euro pe de-ale gurii.

Alte cheltuieli

Nu am cheltuit prea mult în rest, și asta pentru că muzeele le văzuserăm deja, iar de shopping nu suntem (mai bine zis ”nu mai suntem”) pasionați. Ca atare, am mai cheltuit vreo 6 euro prin bazarele cu vechituri.
Total

La sfârșitul minivacanței, am tras linie și am constatat că am cheltuit cam 150 de euro de persoană, incluzând transportul, cazarea, mâncarea și celelalte mărunțișuri:

- Transport (dus-întors, cu Ryanair): 16 euro

- Cazare (apartament cu două camere, mic dejun și taxă de oraș incluse): 52 euro

- Transport în oraș: 34 euro

- Mâncare și băuturi: 41 euro

- Alte cheltuieli: 6 euro

 

Concluzie

E lesne de înțeles că nu ai nevoie de o avere pentru a vizita Roma. Zborurile din România sunt de multă vreme accesibile, ba chiar foarte accesibile, așa că, din în când în când, te poți bucura de o escapadă italiană. Ba vizitezi un muzeu pe care l-ai ratat data trecută, ba mai descoperi un loc nou unde se mănâncă minunat, ba savurezi o înghețată pe treptele spaniole. Oricum ar fi, e o vacanță în plus care îți va deschide și mai mult apetitul pentru călătorii!

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre Roma

 6 comentarii

 1. Foarte frumos descrisa scurta excursie.In lista cheltuielilor nu am gasit taxa aeroport.Este inclusa in costul biletelor?
  Multumesc,

  • Toate taxele sunt incluse in costul biletelor. Taxa de aeroport se plateste separat doar la rezervari prin intermediul unei agentii de turism.

 2. buna
  este prima data cand calatoresc cu ryanair…imi poti spune te rog ce dimensiuni trebuie sa aiba bagajul gratuit
  mai am pana trebuie sa fac check-in si nu reusesc sa gasesc acesta informatie, de exemplu wizzair care imi indica chiar la achizitionarea biletelor.
  multumesc mult

 3. doina niculescu on

  foarte interesant ,chiar minunat redate impresii despre Roma…bravo…
  am revazut Roma,prin descriile Dumneavoastra..
  desigur..ne propunem din nou o vizita la Roma…

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.