E chiar util ca la sfârșitul vacanței să vezi pe ce s-au dus banii tăi, astfel îți poți da seama dacă pe viitor îți mai permiți un city break de acest gen sau unde trebuie să mai „lucrezi” ca să reduci sau să mărești bugetul de vacanță.

Vă povesteam zilele trecute că am mai tras o „fugă” până la Roma, pentru a patra oară. Am scris în acest articol despre detalii organizatorice, transport, obiective turistice și cum ajungi la ele.

Iată cum a decurs city break-ul nostru de 3 zile la Roma la început de martie 2017 din punct de vedere financiar:

Zbor

Pentru zbor am plătit fabuloasa suma de 16 euro de persoană dus-întors. Zborul a fost cu Ryanair spre aeroportul Ciampino, am plecat la timp din București și am ajuns cu 15 minute mai devreme în Roma. Bun așa!

Orarul a fost unul foarte convenabil: plecare dimineața din București și întoarcere peste 2 zile seara, astfel am avut la dispoziție aproape 3 zile să colindăm străduțele Romei și am plătit cazare doar pentru 2 nopți.

Cazare

De această dată am fost un grup de 3 persoane, așa că am optat pentru un apartament cu 2 camere. Am găsit pe Booking un mic apartament localizat la 12-15 minute de Vatican, cu mic-dejun (câteva produse de patiserie, cafea, ceai, lapte, suc si apa) și taxa de oraș incluse la 155 euro pentru toți 3. Asta a însemnat aproape 52 euro de persoană. Apartamentul se numește Provenza Roma și sincer, cu toate că are notă foarte mare și paturi confortabile, nu îl recomandăm, deoarece ni s-a părut gălăgie, geamurile nu se închid etanș și se aud tot timpul mașinile și scuterele de pe stradă.

Transport în oraș

Pentru transferul de la aeroport în centru, la gara Termini și invers am mai scos din buzunar 8 euro de persoană cu compania Terravision. La metrou am mai cheltuit 10.5 euro ( 7 călătorii a cate 1.5 euro). Pe lângă acestea ne-am răsfățat și cu autobuzul turistic Hop On Hop Off, să vedem Roma și din mers. Biletul a costat 16 euro de persoană.

Mâncare

Cafeaua de dimineață și câteva gustări le aveam asigurate, așa că am mai „investit” în niște mezeluri italienești, prânzul despre care v-am mai povestit, pizza sau paste seara, nelipsita înghețată, bere de la magazin și vreo 2 opriri prin centru la cafenele (un espresso costă doar 80 de cenți). În total s-au mai dus în jur de 41 euro pe d-ale gurii.

Alte cheltuieli

Nu am investit prea mult în alte tipuri de cheltuieli, pentru că muzeele le văzusem, de shopping nu mai suntem pasionați, așa că am mai cheltuit vreo 6 euro prin bazarele de vechituri.

Total

La sfârșitul mini-vacanței am tras linie și am cheltuit în jur de 150 de euro de persoană (transport, cazare, mâncare și altele) :

-Transport (dus-întors cu Ryanair) : 16 euro

– Cazare (apartament cu 2 camere, mic-dejun și taxa de oraș incluse): 52 euro

-Transport în oraș : 34 euro

-Mâncare și băuturi: 41 euro

-Alte cheltuieli: 6 euro

 

Concluzie

Pentru a vizita orașul etern nu îți trebuie o avere. Zborurile din Romania sunt foarte accesibile și te poți delecta din când în când cu o escapadă în Roma: mai intri la un muzeu pe care nu l-ai văzut data trecută, mai descoperi un loc nou cu mancare, savurezi o inghețată pe treptele spaniole, e mai bine decât acasă!Citește și :

Tot ce trebuie să știi despre Roma

 

3 comentarii

 1. doina niculescu on

  foarte interesant ,chiar minunat redate impresii despre Roma…bravo…
  am revazut Roma,prin descriile Dumneavoastra..
  desigur..ne propunem din nou o vizita la Roma…

 2. buna
  este prima data cand calatoresc cu ryanair…imi poti spune te rog ce dimensiuni trebuie sa aiba bagajul gratuit
  mai am pana trebuie sa fac check-in si nu reusesc sa gasesc acesta informatie, de exemplu wizzair care imi indica chiar la achizitionarea biletelor.
  multumesc mult

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten