Am văzut că un city break în Atena poate fi organizat foarte simplu cu bilete de avion low cost și cazări decente în centru cu 70-80 euro de persoană, dar hai sa vedem cât poți scoate din buzunar pentru întreaga escapadă în capitala elenă.

Pentru că nu ne place să dăm ponturi din informații găsite pe alte bloguri, acest buget se bazează pe experiența proprie. În luna iune am pornit într-o călătorie prin insulele grecesti cu Croaziere.co, însa  atât înainte cât și după croazieră am profitat de aproape 3 zile în Atena. În acest articol găsești toate obiectivele turistice pe care le-am văzut în Atena, precum și detalii despre costuri și intrări la obiective turistice.

Costurile au fost următoarele:

Zbor

Croaziera în care urma să ne îmbarcăm avea dată fixă de plecare, așa că nu prea am putut să jonglăm cu datele și cu prețurile la biletele de avion. Am achiziționat biletele prin Ryanair cu o lună înainte (tot așteptând să apară oferte și să scadă prețurile) și ne-au costat 130 euro, respectiv 65 euro de persoană.

Cazare

Am stat 2 nopți în Atena și am avut la dispozitie aproape 3 zile. O noapte la dus, am stat la hotelul Diros, localizat excelent, la vreo 3 minute de stația de metrou Omonia. Hotelul este foarte curat și liniștit, o noapte de cazare aici ne-a costat 40 euro (camera dublă), iar camera arată așa:

La întors am fost cazați la hotelul Cosmos, în aceeași zonă ca primul hotel, însă aici am plătit 34 euro pentru camera dublă. Hotelul este cam vechi, se mai aud „vecinii” pentru că ușile nu izolează prea bine, însă este curat, iar camerele au balcon cu vedere foarte frumoasă a orașului. Pentru un city break ieftin in Atena, merită luat în considerare.

2 nopți de cazare în centru la hoteluri decente ne-au costat pe amândoi 74 euro, deci 37 euro de persoană.

Transportul în Atena

Aici a fost durerea noastră cea mai mare. De la aeroport până în centru și înapoi am mai plătit 36 euro pentru 2 persoane, iar pe lângă acestea am mai luat câte 2 bilete de metrou standard, 5.6 euro dus-intors pentru 2 persoane (1.4 euro călătoria), pentru a ajunge în portul Piraeus, la îmbarcarea/debarcarea de pe croazieră.

În total, pentru transportul în oraș am scos din buzunar aproximativ 21 euro de persoană.

Mâncare

La capitolul mâncare, Atena stă foartee bine. Cu cafele servite la cafenele, gustări de la patiserii, apă, souvlaki și chiar un prânz în Monastiraki, o zonă destul de scumpă,  am cheltuit 50 euro amândoi, respectiv, 25 euro de persoană.

Intrări la obiective turistice

La Acropole fusesem în urmă cu câțiva ani, așa că de data aceasta am intrat la Agora Antica și templul lui Hephaestus. Intrarea a costat 8 euro de persoană.

Alte cheltuieli

Magneți de frigider pentru colecție aveam deja, așa că am „investit” doar 1 euro într-un portofel pentru marunțiș.

Total, de persoană

Un city break în Atena cu toate cheltuielile incluse ne-a costat 157 euro de persoană, sumă ce putea fi mai mică, dacă zborul și cazarea erau achiziționate din timp, la prețuri mai mici.

-Transportul (zbor dus-întors cu Ryanair): 65 euro

-Cazare in centru (camera dublă cu baie privată): 37 euro

-Transport în oraș : 21 euro

-Mâncare și băuturi:  25 euro

-Alte cheltuieli (intrări la obiective turistice și suveniruri): 9 euro

Concluzie

Atena poate fi o idee excelentă pentru o scurtă evadare din România, ținând cont că tarifele la zboruri pot fi și 20 euro dus-intors. Fie că vrei doar să bifezi Atena pe lista ta de călătorii sau cauți o escapadă culinară, nu poți da greș. Temperaturile în Atena sunt caniculare și insuportabile pe timp de vară, este recomandat să vizitezi capitala elenă primavara până în luna iunie sau în lunile de toamnă, octombrie sau chiar noiembrie.

 

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre Atena

2 comentarii

    • _The One Who Wonderz on

      Cazarea a fost 40 + 34 pentru camera dubla, deci 74/2= 37 de persoana. Unde este discrepanta?

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten