Am văzut deja cam cât de simplu de organizat poate fi un city break în Atena, cu bilete de avion low cost și cazări decente, chiar în centrul orașului, cu cel mult 70-80 euro de persoană, dar la fel de interesant ar fi să vedem cam cât trebuie să scoți din buzunar pentru o astfel de escapadă în capitala elenă. Știi bine că nu ne place să dăm ponturi bazate pe informații găsite pe alte bloguri, așa că și acest buget are ca punct de plecare experiența proprie.

În luna iunie 2017 am pornit într-o călătorie prin insulele grecești cu Croaziere.co, astfel că am profitat de acest prilej și ne-am bucurat de Atena aproape trei zile pline, înainte și după croazieră.

Acest articol include toate obiectivele turistice pe care am reușit să le vizităm, dar și detalii despre costurile și intrările aferente acestora.

 

Iată care au fost cheltuielile noastre:

Zbor

Cum data la care trebuia să ne îmbarcăm pe vas era una fixă, stabilită nu de noi, firește, nu am putut jongla prea mult cu datele și, implicit, cu prețurile biletelor de avion.

Am sfârșit prin a achiziționa biletele prin Ryanair, cam cu o lună înainte, căci am tot așteptat să apară oferte noi și să mai scadă puțin prețurile, așa că acestea ne-au costat 130 euro, respectiv 65 euro de persoană.

 

Cazare

Două nopți am petrecut în Atena și am avut la dispoziție aproape trei zile pline. La dus, am stat o noapte la hotelul Diros, localizat excelent, la aproximativ trei minute de stația de metrou Omonia.

Ne-a plăcut mult hotelul, fiind foarte curat și liniștit, iar noaptea de cazare ne-a costat 40 euro pentru o cameră dublă, cameră care arată cam așa:

La întoarcere, ne-am cazat la hotelul Cosmos, în aceeași zonă ca primul hotel. Aici, însă, am plătit 34 euro pentru camera dublă.

Ce-i drept, hotelul este cam vechi, izolația nu este tocmai strălucită, motiv pentru care ne-am cam auzit „vecinii”, însă bila albă ar fi pentru curățenie, pe de o parte, și pentru balconul care oferă o priveliște foarte frumoasă a orașului. Așadar, pentru un city break ieftin în Atena, merită luat în considerare.

Rezumând, două nopți de cazare la hoteluri decente, cu o localizare foarte bună, în centru, ne-au costat 74 euro, deci 37 euro de persoană.

 

Transportul în Atena

Ei bine, la capitolul transport am avut parte de o mică repriză de plâns, și asta pentru că, de la aeroport până în centru și înapoi, am plătit 36 euro pentru două persoane, ceea ce ni s-a părut foarte mult.

În plus, pentru a ajunge în portul Piraeus, pentru îmbarcare, respectiv pentru a porni spre oraș după debarcare, am mai luat câte două bilete de metrou standard, acestea însemnând încă 5,6 euro dus-întors pentru două persoane (1,4 euro călătoria).

În total, pentru transportul în oraș am scos din buzunar aproximativ 21 euro de persoană.

Mâncare

Iată, însă, un capitol la care Atena stă cum nu se poate mai bine. Am pus ochii și chiar am testat diverse cafenele unde ne-am băut cafeaua, am cumpărat tot soiul de gustări de la patiserii, apă, souvlaki, ba chiar am avut parte și de un prânz în Monastiraki, o zonă destul de scumpă a orașului. Însumând, am cheltuit 50 euro împreună, adică 25 euro de persoană.

Intrări la obiective turistice

Cum vizitaserăm Acropolele cu ceva ani în urmă, de data aceasta am zis pas, așa că am vizitat doar Agora Antica și templul lui Hefaistos, intrarea fiind 8 euro de persoană.

Alte cheltuieli

Nici magneții de frigider nu ne-au făcut cu ochiul, întrucât aveam deja unii în colecție, așa că tot ce am ”investit” a fost fabuloasa sumă de 1 euro pentru un portofel destinat mărunțișului.

Total, de persoană

Un city break în Atena cu toate cheltuielile incluse a ajuns să ne coste 157 euro de persoană, dar ține cont de faptul că suma putea fi cu ușurință mai mică dacă zborul și cazarea ar fi fost achiziționate mai din timp și, deci, la prețuri ceva mai mici.

-Transportul (zbor dus-întors cu Ryanair): 65 euro

-Cazare în centrul Atenei, într-o cameră dublă cu baie privată: 37 euro

-Transport în oraș : 21 euro

-Mâncare și băuturi:  25 euro

-Alte cheltuieli (intrări la obiective turistice și suveniruri): 9 euro

Concluzie

Nu mai există niciun dubiu, că Atena poate fi o idee excelentă pentru o scurtă evadare din România, mai ales că tarifele la zboruri pot fi chiar mai mici decât cele pe care le-am găsit noi, de până la 20 euro dus-întors. Așa că, indiferent cum te atrage Atena – ca o destinație pe care pur și simplu vrei să o bifezi pe lista ta de călătorii sau ca o escapadă culinară –, e clar că nu vei da greș.

Un mare dezavantaj, printre puținele, de altfel, este că, pe timp de vară cel puțin, temperatura aerului devine insuportabilă, iar zilele caniculare. De aceea, noi îți recomandăm să vizitezi capitala elenă fie primăvara, până în luna iunie, fie toamna, în octombrie sau noiembrie.

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre Atena3 comentarii

    • _The One Who Wonderz on

      Cazarea a fost 40 + 34 pentru camera dubla, deci 74/2= 37 de persoana. Unde este discrepanta?

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend