Publicăm o mulțime de vacanțe DIY pe site și, chiar dacă nu reușim să le testăm pe toate, căci ar fi o misiune imposibilă, nu alta, tot ne place să le alegem pe cele care ne fac cu ochiul cel mai mult și să le testăm și noi.

O astfel de ofertă, a celor de la Pegasus Airlines, a fost atât de tentantă încât am ajuns să petrecem câteva zile în regiunea Anatoliei, Cappadocia, împlinindu-se astfel un vis mai vechi și adăugându-se portofoliului de vacanțe și experiențe ceva ce ne doream enorm, zborul cu balonul.




Am povestit aici despre ce ne-au oferit nouă cele trei zile pline petrecute în Cappadocia, de făcut, de explorat și de văzut, dar hai să vedem și costurile acestei excursii organizate pe cont propriu, similară cu ofertele de vacanță pe care le publicăm zilnic pe site și pe Facebook.

 

Zbor

Căutam de mult o variantă avantajoasă care să ne ducă în zonă, așa că, atunci când a apărut oferta aceasta, nu am stat deloc pe gânduri. Știam sigur că este un preț foarte bun, dar mai ales rar pentru astfel de bilete de avion, având în vedere că am plătit pentru ruta București-Istanbul-Kayseri, dus-întors, doar 55 euro de persoană.

Încă nu există zboruri directe din România, așa încât varianta de compromis este aceea de a face o escală de câteva ore bune în Istanbul, motiv pentru care aproape sigur două zile vor fi pierdute pe drum.

Planul nostru a inclus cinci zile, dintre care două pe drum și trei în Cappadocia, dar, deși poate că sună un pic ”aglomerat”, trebuie să recunoaștem că a meritat din plin.

 

Cazare

Entuziasmul și-a spus imediat cuvântul, așa că nu am așteptat prea mult nici pentru a pune la punct detaliile cazării. Ne-am pus pe căutat tot prin februarie (2017) și, după ce am citit puțin, ne-am oprit la Goreme, un oraș așezat în centrul Cappadociei. Decizia de a alege hotelul nu a fost tocmai ușoară, și asta pentru că în Goreme sunt zeci de hoteluri care arată foarte bine și pentru care nu trebuie să scoți o avere din buzunar. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că serviciile de care beneficiezi de banii ăștia sunt foarte bune.

Am optat, așadar, să ne cazăm la hotelul de familie Yusuf Bey House, din mai multe motive. În primul rând, pe Booking.com are o notă foarte mare (9,8, adică excepțional). În plus, este localizat fix în centrul orașului, camerele sunt frumoase, iar micul dejun este servit pe o terasă unde îți poți începe ziua cu o priveliște demențială.

Pentru patru nopți de cazare în cameră dublă, cu baie privată și mic dejun, am plătit 114 euro, adică 57 euro de persoană.

Transportul în oraș 

După câteva căutări pe internet, am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă ar fi să rezervăm transportul de la aeroport până în Goreme online, atât pentru dus, cât și pentru întoarcere. Drumul durează  în jur de o oră, așa că am apelat la o firmă de transport, Helios, care a trimis pe cineva la aeroport să ne aștepte și să ne aducă la hotel pentru 10 euro de persoană.

Adunând, am scos din buzunar 40 de euro pentru transferul dus-întors, pentru două persoane. Nu a fost chiar ieftin, dar, de banii ăștia, șoferul ne-a făcut o întreagă incursiune în regiune, atât din punct de vedere istoric, cât și cultural. Nemaipunând la socoteală faptul că am avut o întâmpinare pe cinste și la aeroport. 🙂

Mâncare 

La capitolul mâncare, nu avem niciun motiv de supărare. Am avut mic dejun la hotel, așa că ne-am astâmpărat bine foamea încă de dimineață, beam apoi un ceai sau o cafea pe terasă și ne bucuram de priveliște. Este adevărat că micul dejun nu este cel mai variat din ce am văzut până acum, conținând mai degrabă brânzeturi, dar ”îți poți face treaba” cu el foarte bine.

Cum în două dintre cele trei zile am fost în excursii organizate, în prețul acestora am avut și prânzul inclus, așa că am luat masa la două restaurante, unul la intrare în canionul Ihlara, altul în Uchisar, unde mâncarea a fost și foarte multă, dar și delicioasă.

O altă cheltuială de vreo 60 de euro pentru amândoi a fost pentru o cină ușoară (un kebab la 7 lire și o supă de linte la 6-7 lire), o cină copioasă în ziua când nu am avut nicio excursie organizată, apă, sucuri naturale de rodii și portocale, înghețată turcească, fructe confiate și alte mici gustări.

În plus, s-au mai dus vreo 30 de euro pe mâncare și băuturi prin aeroport, în timpul escalei.

Totalul de persoană a fost de 45 de euro.

Alte cheltuieli

Am putut rezerva cele două excursii chiar la recepția hotelului (traseul roșu și traseul verde), ba am și negociat zborul cu balonul tot aici.

Ambele excursii au costat 56 euro de persoană și, zicem noi, merită toți banii pentru simplul motiv că ghidul povestește tot felul de detalii și picanterii pe care nu le poți afla din altă parte. În plus, prânzul este inclus, la fel și obiectivele din program (Muzeul în aer liber din Goreme, Orașul subteran etc.) și mai ești și plimbat, de dimineață până seara, prin toată regiunea. Agenția de turism la care am apelat se numește Flintstone Travel.

Cât despre zborul cu balonul, acesta a costat 60 euro de persoană și, cum am spus mai spus, l-am rezervat tot la hotel. Practic, am fost luați de la hotel la 4 dimineața, astfel că, pe la 7, eram deja înapoi și am putut să mai dormim câteva ore. Alături de ceilalți 12 pasageri din coș, ne-am bucurat înainte de zbor și de o mică gustare, pentru ca, la sfârșit, să primim câte un pahar de șampanie fără alcool și o diplomă de baloniști.

Agenția cu care am zburat se numește Istanbul Balloons. Prețul era valabil în mai 2017.

Tot aici intră și niște magneți de frigider ce ne completează colecția personală, așa că, pentru două bucăți, am mai dat 5 lire, însemnând cam 1,2 euro.

Total, de persoană

Trăgând linie la finalul unei minivacanțe extraordinare, am cheltuit în jur de 294 euro de persoană, incluzând transportul, cazarea, mâncarea și alte mărunțișuri:

- Transportul dus-întors cu Pegasus Airlines: 55 euro

- Cazare (în cameră dublă cu mic dejun inclus): 57 euro

- Transport în oraș: 20 euro

- Mâncare și băuturi: 45 euro

- Alte cheltuieli (excursii și suveniruri): 117 euro

 

Concluzie

Ce ne-a plăcut nouă Cappadocia dinainte, din poze, dar ce ne-a plăcut odată ajunși acolo, ba mai ales acum, privind înapoi la călătoria noastră. Clar trebuie să adaugi această destinație în portofoliul tău de călător, chiar dacă drumul este mai anevoios.

Totuși, cu ce-ți va fi dat să vezi, vei fi răsplătit din plin. Și nici nu-ți trebuie o avere pentru a trece printr-o asemenea experiență, așa că, dacă ești pe fază și ne urmărești, sigur vor mai apărea oferte de nerefuzat pe site-ul nostru, similare cu cea de care am profitat noi.

Dacă ți se pare util articolul, șansele sunt mari ca și altele să-ți fie de folos în viitor, așa că nu uita să ne dai un like pe Facebook. 🙂 .

Citește și:
Vacanță pe un tărâm nepământesc: Cappadocia



11 comentarii

  1. Buna.Va rog sa mi spuneti in ce moneda ati platit totul in vacanta.Este bine sa pleci cu euro sau sa schimbi in lire turcesti acolo?

  2. Buna! La un buget de 300-400 euro/persoana (in functie de confort hotel si perioada aleasa) este inclus zborul cu balonul, pachetul include 3 zile cazare, avion, transfer local, mic dejun si zborul cu balonul. Detalii pachet agentia LEISURE OPERATOR!

  3. Buna! Cum ati reusit sa obtineti asa preturi bune la zborul cu balonul? Compania indicata vad ca au pe site preturi duble. La ce ora v-ati dus?

    • Buna, Alina! nu am rezervat online, am negociat la receptia hotelului cu 2 zile inainte de zbor.

  4. Buna, stiti cumva daca exista limita de varsta la zborul cu balonul? As vrea sa merg cu copilul de 3 ani jumate. Sa mai astept cativa ani sau putem merge anul acesta?

    • Buna! din pacate nu stim, insa iti putem spune ca am vazut o mamica din China cu fetita ei de vreo 4 ani, s-au plimbat amandoua cu balonul. Cel mai bine e sa trimiti un mail, doua la cateva agentii sa intrebi.

  5. salut, ai mentionat ca din mai pana in octombrie ar fi ok perioada pentru a zbura cu balonul, dar in luna martie se fac zboruri cu balonul? sau se poate sa avem timp bun pentru zbor?

    • A Traveler and Adventurer_ on

      Salutare! Zborurile cu balonul se fac tot timpul, mai putin cand atunci cand conditiile meteo nu permit. Daca vremea nu este ok pentru zborul cu balonul, nu se zboara, chiar se pot anula zboruri. Tine si putin de norocul tau. In schimb, Cappadocia se viziteaza tot timpul anului. Din mai pana in octombrie, vremea buna creste mai mult sansele de zbor.

  6. Am pe lista foarte scurta Capadochia doar ca niste prieteni mi-au spus ca trebuie sa am grija ce perioada aleg pentru ca nu poti zbura cu balonul decat in anumite perioade ale anului. Ma poti lamuri cu asta? Multumesc si pentru toate informatiile si ponturile tale.

    • _The One Who Wonderz on

      Buna, Aura! prietenii tai au dreptate: cand este vant puternic sau cand ploua, baloanele nu zboara. Noi am fost la inceput de mai si am avut noroc, cu o saptamana inainte plouase si nu baloanele au stat la sol. Deci cel mai ok ar trebui sa te orientezi spre sfarsitul lui mai pana prin septembrie-octombrie.Am zice sa eviti lunile de vara iulie-august pentru ca s-ar putea sa fie prea cald (se incing pietrele de acolo ca in desert :)). Vacanta frumoasa!

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend