Când ne întoarcem dintr-o vacanță așternem într-un articol bugetul folosit. În funcție de aceste costuri îți poți face o idee despre cât te poate costa un city break în capitala Cataloniei, Barcelona, bineînțeles adaptat preferințelor tale. Prețurile sunt din martie 2017.

Zbor

Cei care ne urmăresc de ceva timp au observat că unele propuneri de vacanță sunt cu plecare și peste jumătate de an. Pe același principiu am achiziționat și noi biletele de avion către Barcelona. Pentru această destinație găsești mai rar bilete de avion sub 100 euro, așa că în luna iulie 2016 când Wizzair a lansat o promoție cu 30% reducere nu am stat prea mult pe gânduri și am făcut rezervările: 140 euro Bucuresti-Barcelona pentru 2 persoane, iar cu Wizz Discount tarifele au scăzut la 100 de euro, deci 50 euro de persoană.

 

Cazare

În Barcelona e frumos să mergi cu prietenii: așa am fost în 2010, așa am fost și de data aceasta.

Unde sunt mulți, prețurile la cazare scad, astfel am închiriat un apartament cu 3 camere prin Airbnb la vreo 5 minute de stația de metrou El Maresme|Forum. Cele 4 nopți de cazare ne-au costat pe toți 4 doar 280 euro, deci 70 euro de persoană pentru 4 nopți.

Apartamentul a fost foarte frumos, mobilat de la Ikea, paturi confortabile, utilat cu tot ce ai nevoie pentru a avea un city break perfect: de la uscător de păr, fier de calcat până la fierbător pentru apă și cuptor cu microunde.

Poziționarea e perfectă: la 10 minute de plajă și mall-ul Diagonal del Mar, în imediata apropiere sunt supermarket-uri, un mic restaurant chinezesc ce fac niște tăiței delicioși la doar 3.5 euro și o patiserie locală cu o vânzătoare foarte simpatică ce ne-a servit câte un produs din partea casei în ultima zi pentru că am fost clienți fideli cele 4 zile.

Apartamentul îl găsiți pe link-ul acesta.

Transportul în Barcelona

Față de city break-ul în Roma unde am cheltuit ceva bani pe transport, de data aceasta bugetul a rămas mic. De la și spre aeroport am achitat 4.5 euro/bilet pentru călătoriile speciale, iar pentru restul zilelor am optat pentru cartela de 10 călătorii ce a costat 9.80 euro.

În total pentru transport am scos din buzunar doar 18.80 euro de persoană.

Mâncare

Și la capitolul mâncare am stat foarte bine. Nu ne-am zgârcit și ne-am răsfățat chiar și cu fructe de mare, steak de vită la un restaurant grill în apropiere de Montjuc, înghețată artizanală, dar și kebab, tăiței chinezești, patiserie, mic-dejun compus din produse de la supermarket, cafeluțe, fresh-uri de portocale, ciocolată caldă cu churros și multe alte bunătăți.

Toate acestea ne-au costat în jur de 160 euro pe amândoi, deci 80 euro de persoană.

Intrări la obiective turistice

Fiind a doua oară în Barcelona cu un buget nu foarte mare, am plătit intrare doar la 3 obiective turistice: Sagrada Familia, 36 euro pentru 2 persoane (dacă faci rezervările on-line intrarea este 15 euro), Castelul Montjuc 8 euro pentru 2 persoane (daca ai sub 29 ani, platești cu 3 euro mai puțin) și Poble Espanyol 28 euro pentru 2 persoane.

În total pe intrări am plătit 68 de euro amândoi, deci 34 euro de persoană.

Alte cheltuieli

După cum v-am mai spus, nu mai cheltuim bani pe tot felul de lucruri și obiecte, așa că din Barcelona am plecat doar cu un magnet de frigider și un breloc pentru a le oferi cadou, pentru care am plătit 2.5 euro.

 

Total

La sfârșit tragem linie și vedem că această escapadă de 4 zile în orașul lui Gaudi ne-a costat 255 euro de persoană (zbor, cazare, mâncare, intrări la obiective turistice și alte cheltuieli):

– Transport (dus-întors cu Wizzair, Wizz Discount) : 50 euro

– Cazare (apartament cu 3 camere, taxă de oraș inclusă, Airbnb): 70 euro

– Transport în oraș : 18.8 euro

– Mâncare și băuturi: 80 euro

– Intrări la obiective turistice (Sagrada Familia, Castelul Montjuc, Poble Espanyol): 34 euro

– Alte cheltuieli: 2.5 euro

 

Concluzie

Barcelona e un oraș fascinant, vibrant și plin de atracții și experiențe ce îți încântă simțurile. De la operele arhitecturale semnate de Gaudi la artiștii de stradă, mâncarea gustoasă și însăși atmosfera mediteraneeană molipsitoare și greu de lepădat, toate sunt experiențe ce te vor convinge foarte repede că a meritat să mergi în city break în capitala Cataloniei.

Dacă îți faci temele de acasă, Barcelona nu trebuie să fie un oraș scump și de ce să nu economisești niște bani ca să te bucuri mai mult de ce are de oferit Barcelona?

 

 

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre orașul lui Gaudi, Barcelona!

Ce muzee poți vizita gratuit în Barcelona și când?5 comentarii

  1. Hello,am fost si eu recent in Barcelona. O recomandare pentru drumul catre aeroport – poti lua trenul catre aeroport de la statia de metrou Passeig de Gracia, unde intri cu bilet T10.

  2. La Sagrada se poate si mai ieftin, online. Am fost anul trecut in noiembrie si biletele au costat doar 7 €/ persoana. 🙂 Daca retin bine, au fost dupa o anumita ora(16-17), cand se aplica o reducere. Si Blue air e de urmarit, au avut recent reduceri, iar biletele porneau de la 119 lei/ segment din Iasi, ma gandesc ca din Bucuresti mai scad. 🙂

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten