Notice: Funcția add_theme_support( 'html5' ) a fost apelată incorect. Trebuie să furnizezi un tablou cu tipuri. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 3.6.1.) in /home/aventure/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Buget de vacanță DIY: 4 zile în Valencia • Aventurescu
Nici nu știm când au trecut cele aproape două săptămâni de când ne-am întors din mica noastră vacanță pe coasta de est a Spaniei. A fost o vacanță neașteptată, de nouă zile, în care am ales două baze de unde să pornim în explorarea zonei, Valencia și Alicante.

Spunem neașteptată pentru simplul motiv că, deși urmăream de ceva vreme ofertele pentru Valencia, am găsit o combinație foarte avantajoasă căreia nu i-am putut spune nu, plecând la drum din București către Valencia și întorcându-ne acasă din Alicante. Așadar, am ales să vorbim astăzi despre bugetul de vacanță pe care l-am avut pentru a explora timp de patru zile Valencia și împrejurimile ei.




Zbor

Cum spuneam mai sus, am zburat în Valencia cu Wizzair. Inițial, nu voiam decât un city break, însă, tot căutând, am realizat că orice variantă găseam, zborul de întoarcere era exagerat de scump. Așa că ne-am gândit că poate ar fi bine să ajustăm puțin călătoria în așa fel încât să vedem ceva mai multe locuri, dar să plătim mai puțin pentru biletele de avion, chiar dacă asta însemna, implicit, să stăm un pic mai mult în zonă.

Tot jonglând cu diferite combinații, am ajuns să plătim pentru biletul către Valencia 25 de euro de persoană, folosindu-ne, însă, de Wizz Discount, reducere despre care ți-am mai povestit aici.

 

Cazare

În ce privește cazarea, fiind o lună destul de scumpă (luna mai) când vine vorba de hoteluri, a trebuit să restrângem destul de mult aria de căutare. În final, am apelat la Airbnb și am găsit un apartament în apropierea stației de metrou Jesus. Zona a fost perfectă, și asta pentru că ne-a oferit acces rapid atât la centru, unde puteam ajunge în aproximativ 15-20 de minute de mers pe jos, dar și la gară, de unde urma să plecăm spre Alicante.

Ca bonus, am avut și câteva cafenele cu iz local prin preajmă, dar și un supermarket.

Pentru cele patru nopți am plătit 192 euro și am avut apartamentul în întregime pentru noi, cu wi-fi decent, dar și cu niște locatari destul de guralivi în clădire, ceea ce l-a făcut, într-adevăr, destul de gălăgios. Din acest motiv, nu l-am recomanda cu toată încrederea, cu toate că prețul este atractiv. Ca să continuăm calculul pentru o persoană, cele patru nopți de cazare în Valencia au costat 92 euro.

 

Transportul în Valencia

Transferul de la aeroport în centru l-am făcut cu metroul, biletul fiind 4.40 euro/persoană. A mai fost o zi, ulterior, când am mai cumpărat câte un bilet de metrou dus-întors pentru a ajunge la plajă, ceea ce ne-a mai costat 3.90 euro/persoană.

Pe lângă metrou, am folosit și autobuzul în ziua în care am vizitat micul Port Saplaya, la întoarcerea în Valencia, plătind 1.20 euro fiecare. În tot restul scurtei noastre escapade, cam ca peste tot unde călătorim, de altfel, am mers foarte mult pe jos.

Unde mai pui că în Valencia chiar ai ce vedea pe străzi, iar dacă simți nevoia să-ți tragi sufletul, la tot pasul se găsesc mici terase unde să poți lua o binemeritată pauză. Aici găsești tot ce trebuie să știi despre transportul în Valencia.

Așadar, transportul intern ne-a costat în total 9.5 euro/persoană.

Mâncare

După cum ne și așteptam, pe mâncare s-au dus cei mai mulți bani. Poate că am și exagerat cu popasurile la cafenele, dar, ca să fim sinceri, nici n-am fi găsit altă cale prin care să gustăm cu adevărat viața relaxată din această parte a Spaniei.

Am fost de vreo două ori și la restaurant, în căutarea unei paella valenciana perfecte sau a unor fructe de mare delicioase.

Aici, pentru o masă, am ajuns să dăm dintr-un foc între 27-35 de euro. În rest, am comandat cafea (aceasta variază între 1 și 2.20 euro), montaditos, sangria, înghețată sau churros cu ciocolată. Micul-dejun l-am aprovizionat de la supermarket.

Luate separat, nu costă mult, ce-i drept, dar după patru zile pline, bugetul s-a subțiat considerabil, cu 114 euro de persoană.

Alte cheltuieli

După cum am mai povestit și cu alte ocazii, nu suntem mari fani ai cumpărăturilor atunci când plecăm în vacanță, așa că nici în Valencia nu am făcut excepție de la regulă. Ne-am cumpărat, totuși, trei magneți de frigider pe care am dat 3 euro.

Total, de persoană

Un city break în Valencia, așa cum l-am făcut noi, de patru zile, cu toate cheltuielile incluse, ne-a costat 242 euro de persoană, adică:

- Transportul (zbor dus cu Wizz Air, reducere cu Wizz Discount): 25 euro
- Cazare în centru (apartament închiriat prin Airbnb): 92 euro
- Transport în oraș: 9,5 euro
- Mâncare și băuturi: 114 euro
- Alte cheltuieli (aici nu intră decât suvenirurile): 1,5 euro

Concluzie

Valencia poate fi o idee excelentă pentru a-ți petrece câteva zile în afara granițelor țării. Este un oraș cu de toate, de la numeroasele obiective turistice la plajele superbe, ba chiar la stilul de viață atât de relaxat al spaniolilor, care te va atrage și pe tine în mrejele lui. Fără doar și poate, vei simți că ești cu adevărat în vacanță.

Nu uita, însă, că la bugetul pe care l-am prezentat mai sus ar trebui să mai adaugi, în funcție de preferințe, și taxele de intrare la diferite obiective turistice precum Oceanografic, Bioparc sau catedrala, respectiv cardul de turist sau autobuzul turistic.

 

Citește și:

10 lucruri pe care să nu le ratezi în Valencia

Nu uita ca ne poti urmari aventurile si pe Instagram.

 



Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend