Ușor, ușor, am ajuns și la jumătatea vacanței noastre de nouă zile în estul Spaniei. După cum îți povesteam într-un articol anterior, am împărțit vacanța în două. După o primă parte petrecută în Valencia, am pornit către Alicante, unde, știam noi bine, aveam să descoperim o mulțime de locuri noi și foarte frumoase.

Am ales să ne stabilim baza în Alicante pentru următoarele patru nopți, întrucât planul nostru era să vizităm nu doar orașul, ci și câteva localități din apropiere. Ți-am povestit deja aici despre ce poți face în Alicante, iar aici despre cele cinci locuri pe care noi ți-am recomanda să le vizitezi dacă ajungi în Costa Blanca.
În caz că nu ai citit articolele anterioare în care am despicat firul în patru în legătură cu experiența noastră spaniolă, iată care este povestea pe scurt: am plecat din București spre Valencia, de aici am luat trenul spre Alicante, iar din Alicante am găsit o variantă de zbor foarte bună înapoi în București. Revenind, însă, la bugetul nostru:

Bilet de avion

Știm că pare incredibil, și nouă ni s-a cam părut la fel, dar acesta este cruntul adevăr: biletul de întoarcere Alicante-București ne-a costat 20 euro. Cu Wizz Discount aplicat, ce-i drept, și achiziționând biletul cu aproximativ două luni înainte.

Cazare

Și de data aceasta am apelat la Airbnb, cum am tot făcut-o de-a lungul timpului în călătoriile noastre. Am închiriat pentru patru nopți un mic apartament cu living, bucătărie și un dormitor, totul numai și numai pentru noi, și am plătit 161 euro, ceea ce înseamnă cam 80 euro de persoană. În ce privește localizarea, este la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de centrul orașului și la vreo 15 de castel.

În plus, în apropiere, există și câteva supermarketuri, dar și o mică piață, Plaza Manila, cu terase dintre acelea unde le place localnicilor să-și petreacă timpul liber, la tapas și o cerveza.

Altfel, apartamentul a fost curat și liniștit, patul confortabil, iar dacă nu ai pretenții de hotel de 4 stele, credem că poate fi o variantă câștigătoare pentru o cazare decentă. Dacă ești interesat, apartamentul poate fi găsit aici.

Transport intern

Ce ar trebui să adăugăm la capitolul transport, asta ca să fie un calcul corect, ar fi biletul de tren pentru distanța Valencia-Alicante, bilet pentru care am plătit 16 euro de persoană și pe care l-am cumpărat online, cu trei sau patru zile înainte de a pleca de acasă.

Odată ajunși în Alicante, am mai plătit așa: două bilete de tramvai, ambele dus-întors, unul pentru Alicante-Villajoyosa, de 4,25 euro/persoană, și unul Alicante-Benidorm, de 6,40 euro/persoană, dar și un bilet de autobuz pentru transferul la aeroport, de 3,85 euro/persoană.

Așadar, transportul intern ne-a costat în total 30,5 euro de căciulă.

Mâncare

Trebuie să recunoaștem că, în călătoriile noastre, niciun oraș nu scapă fără o masă la restaurant, chiar dacă uneori obiceiul acesta ne cam ușurează portofelul. Așa s-a întâmplat și în Alicante, unde am plătit aproximativ 35 euro pentru o cină cu pește la sfârșitul căreia n-am putea spune că eram chiar sătui.

În afară de asta, am descoperit The Good Burger, un loc pe care îl recomandăm din toată inima dacă te dai în vânt după un burger cinstit, 100 Montaditos, terasele locale, care au farmecul lor aparte, chiar și un mic-dejun la un supermarket, dar și alte mici popasuri pe care le-am făcut pentru o bere rece sau un pahar de sangria.

Astfel, pentru mâncare și pentru alte mici plăceri nevinovate am mai cheltuit, împreună, vreo 220 euro, adică 110 euro fiecare.

Total, de persoană

Ca să recapitulăm, un city break de patru zile în Alicante și în împrejurimi, cu toate cheltuielile incluse, ne-a costat 240 euro de persoană.

- Transportul (zbor de întoarcere cu Wizzair, cu reducere aplicată prin Wizz Discount): 20 euro

- Cazare în apropierea centrului orașului (apartament Airbnb): 80 euro

- Transport în oraș: 30,5 euro

- Mâncare și băuturi: 110 euro

Pentru cinci zile aproape pline și într-o zonă destul de exclusivistă a Spaniei, noi zicem că am ieșit destul de bine, în ciuda faptului că, la drept vorbind, am fost totuși în extrasezon.

Concluzie

Costa Blanca, cu tot cu Alicante și cu toate celelalte minunății ale sale, nu este chiar foarte cunoscută în rândul turiștilor români, deși, încetul cu încetul, pare ca fenomenul să ia amploare. Cu toate acestea, nu se poate bate încă de la egal la egal cu insulele grecești, de pildă, care au întâietate când vine vorba de plajă și de mare.

Totuși, dă o șansă și acestui colțișor de paradis pentru că nu-i chip să pleci de acolo dezamăgit. Ba dimpotrivă, credem că frumusețile și poveștile zonei te vor impresiona așa cum ni s-a întâmplat și nouă.

Citește și:

6 locuri pe care să nu le ratezi în Alicante
5 locuri pe care trebuie să le vezi în Costa Blanca

 Un comentariu

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend