Am spus da lumii și n-avem cum da înapoi. Și nici nu vrem, la drept vorbind. Iar când vedem că nici nu suntem singurii care o fac, suntem convinși că am ales calea cea dreaptă. Lufthansa te provoacă, iată, să spui da lumii, clar și răspicat, în cea mai recentă campanie a lor, #SayYesToTheWorld. Cu alte cuvinte, să ne spunem da unii altora și să depășim granițele impuse de poziția geografică, de culoarea pielii sau de contul din bancă.

6°8′0′′ S, 39°19′0′′ E. La intersecția acestor coordonate, atât de aproape de înăbușitorul Ecuator, am avut poate cea mai spectaculoasă vacanță de până acum. O, Freddie, pe ce pământ și sub ce ceruri ai văzut tu lumina zilei pentru prima oară! Aici e paradisul, fără doar și poate. Un paradis al vieții care curge pole-pole (încet-încet), într-un tempo al berii reci și-al ritmurilor de reggae african, al refluxului matinal și atât de punctual, lăsând în urma lui dedesubturi încărcate de comori pentru localnici.

Un paradis peste care se suprapune și sărăcia zanzibarienilor - exasperantă și de neînțeles pentru turiști - ce-și duc zilele în case din chirpici și ai căror copii ar face orice pentru o acadea. Jumbo, Zanzibar, ne-ai cucerit și sigur ne vom revedea!

31°14′24′′ N, 36°30′36′′ E. Nu ne-a oprit nicicând mai des poliția, în plină stradă, așa cum s-a întâmplat în cele șapte zile petrecute în Iordania. Dar poate tocmai de aceea ne-am și simțit în cea mai mare siguranță. Paradoxal, nu-i așa? Dar poate că și ineditul acesta al situației s-a așezat cuminte peste farmecul Iordaniei, cu mii de lumânări ce ne-au dezvăluit, în canionul impozant, una dintre cele șapte noi minuni ale lumii, Petra.

Cu o plimbare de povestit nepoților cu jeep-ul prin deșert, inițiere în sandboarding și o sumedenie de povești, în jurul unui foc de tabără, la o bezea și-o narghilea. Aceasta este adevărata Iordanie și ei i-am spus din toată inima da.

39°0′0′′ N, 22°0′0′′ E. Grecia noastră dragă. Nu e la mijloc doar amintirea primei ieșiri în afara granițelor țării cu mulți, prea mulți ani în urmă, care atârnă foarte greu, firește, dar sunt și plajele nesfârșite cu apă turcoaz, și oamenii aceia plutitori, de parcă nu ar fi atinși de timp, și limba sâsâită pe care am învățat-o, puțin câte puțin, spre a le savura cum se cuvine muzica, și gyros-ul, și alb-albastrul magic al satelor. E Grecia la care ne întoarcem an de an și care a devenit, încetul cu încetul, acasă.

Noi nu ne oprim aici. Ba dimpotrivă. Acesta este abia începutul călătoriei noastre în jurul lumii și nu vom obosi nicicând, chiar dacă, uneori, viața trăită prin aeroporturi sau în autobuze, în camere de-o stea sau cinci de hotel, în casele prietenoase ale localnicilor de peste tot sau uneori sub cerul liber, în frigul cel mai frig sau caldul cel mai cald, în preajma luxului opulent sau a sărăciei lucii, nu este cea mai ușoară. Dar este atât de frumoasă. Și asta pentru că ne-a deschis și mințile, și inimile spre a primi înăuntru oameni frumoși.

 

Cum te înscrii în concurs

Ca să ne facă misiunea mai ușoară, Lufthansa te invită pe site-ul campaniei într-o călătorie în jurul lumii. Tot ce trebuie să faci este să învârți globul pământesc și fie să pui cursorul, la întâmplare, pe hartă, acolo unde ai vrea să ajungi ori să țintești destinația la care visezi de prea mult timp. Odată stabilită destinația, alegi și motivul pentru care te-ai vedea acolo. Iar premiile nu sunt de ici, de colo:

# Locul I - două bilete de avion la Business Class către o destinație intercontinentală;

# Locul II - două bilete de avion la Economy către o destinație intercontinentală;

# Locurile III și IV - câte două bilete de avion la Economy către o destinație continentală.

Vreme ai destulă. Concursul se desfășoară până pe 15 aprilie, însă știi vorba aceea: nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Așa că treci pe site și asigură-te că ești în cursă! Regulamentul campaniei îl poți vedea aici.

Tentațiile, însă, nu se opresc aici. Ca atare, Lufthansa pune la bătaie și o serie de prețuri promoționale către Asia, aducând mult mai aproape de noi, prin prețuri avantajoase pentru călătorii dus-întors la clasa Economy, orașe precum: Delhi și Mumbai, cu prețuri începând de la 449 euro, Bangkok, de la 479
euro, Hong Kong, de la 495 euro, Tokyo și Singapore, de la 499 euro, Isaka și Nagoya, de la 525 euro. Perioada de călătorie este 9 aprilie - 16 decembrie 2018. Mai multe detalii gasești pe site-ul companiei.

Nu în cele din urmă, orice zbor Lufthansa cu plecare din România beneficiază de o reducere de 20 de euro, valabilă pentru călătoriile efectuate între 26 martie - 25 septembrie 2018. Voucher-ul poate fi descărcat de aici.

Adună-te și fă-ți curaj, #SayYesToTheWorld cu inima deschisă și-apoi pune-te în mișcare. De-ndată ce vei face primul pas, drumul tău va fi mereu înainte, către noi și noi destinații. Și, sincer, la ce ravagii știm
că face microbul călătoriilor, credem că nu te vei putea opri prea curând.

ÎNSCRIE-TE ÎN CONCURS

 

Cover photo: Luthansa.com

 

33 de comentarii

 1. Petrescu Manuela on

  Mi-ar placea sa calatoresc in Thailanda, Indonezia,Singapore sau sa ajung in Bali ! Ar fi un vis minunat de implinit !

 2. Petrescu Manuela on

  Ma fascineaza tari ca Thailanda, Indonezia,Singapore…Mi-ar place sa mai calatoresc cu Luthansa- este o companie super ok !

 3. Nici eu nu cred ca am reusit sa ma inregistrez. M-ati ajuta tare mult cu un bilet pentru Canada, pentru ca trebuie sa fac aceste drumuri de 3-4 ori pe an.

 4. Alexandru-Mircea Secuiu on

  Calatoresc ca sa descopar locuri, oameni si obiceiuri noi. Iar in orasele turistice mari, imi place sa evadez in locuri mai putin aglomerate pentru a simti orasul asa cum este el de fapt. Calatoresc pentru starea de liniste si bucurie pe care o am atunci cand o fac.

 5. Anca-Alina Secuiu on

  Visez sa colind lumea in lung si-n lat,sa cunosc toate colturile lumii.Imi place sa traiesc emotia necunoscutului cu mare intensitate!

 6. Nu stiu daca am inteles bine pasii. 🙂 Dupa ce am navigat asupra globului si m-am oprit in Portugalia nu am putut sa pun pin acolo. In sfarsit, mi-as dori sa invat surf in valurile Portugaliei, ar fi a wish on my bucket list!

  • Buna! Pasii sunt urmatorii: pui pin-ul pe Portugalia si trebuie sa tii apasat pana se activeaza destinatia. Apesi butonul Confirm, alegi motivele, apesi din nou butonul Say YES!to this, apoi ar trebui sa-ti mai apara un buton Register care te duce direct la formularul unde se introduc datele. Succes!

 7. Grigore Gheorghita on

  Ar fi foarte frumos sa ne sarbatorim a 40a aniversare a casatoriei intr-un loc deosebit. Spania cea insorita, sau Italia ne-ar umple onima de bucurie! Soare, mare, spirit latin….o infuzie de bucurie si tinerete!!

 8. Grigore Gheorghita on

  Implinim 40 de ani de casatorie in aceasta vara, pe 2 septembrie si ar fi momentul sa ne putem implini visul de a ne face a doua luna de miere. Un loc cu totul nou, ca Dubai ar fi un nou inceput, o a doua tinerete.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend