De curând am avut una dintre cele mai tari experiențe la o cazare inedită. Am fost invitați să descoperim zona ținutului secuiesc în județul Covasna alături de mai mulți bloggeri și jurnaliști din România.

Până să ajungem în Covasna, știam doar de stațiunea Balvanyos și habar nu aveam că există un castel din secolul XVII recondiționat la care te poți caza și trăi experiențe demne de o familie regală: Castel Daniel din satul Tălișoara, județul Covasna.

Familia Racz, proprietarii, un cuplu de tineri foști corporatiști din București au avut ideea briliantă de a schimba casa din București pe un castel în Covasna și le-a ieșit nemaipomenit! Castelul a obtinut Certificatul de Excelenta Tripadvisor 2016.

 

castel-daniel

Gradina castelului

 

Castelul nu este foarte mare, are doar 8 camere, aparținând unei familii de nobili din secuime cu venituri medii, să zicem.  Prin toată clădirea s-au păstrat urmele trecutului și încă de cum intri pe ușa castelului vei păși pe un geam gros sub care se află obiecte antice descoperite în castel în timpul recondiționării.

 

intrarea-in-castel

Intrare in castel

drumul-spre-camerele-de-la-etaj

Scările din castel ce duc la etaj

 

La castel vei avea parte de 3 experiente unice : cazarea propriu-zisă în camere regale, mâncarea sofisticata și atmosfera burgheză.

 

CAZAREA

Fiecare cameră este unică și are propria denumire, iar calitatea este pe primul loc: paturi foarte confortabile, așternuturi de calitate, băile sunt extraordinar de frumoase, parcă desprinse din filmele cu prinți si prințese.

Noi am stat in camera 1 de la parter, camera Poarta Castelului, o cameră imensa cu șemineu functional. 🙂

 

Foto: danielcastel.ro

Foto: danielcastel.ro

 

camera-poarta-castelului-cu-semineu

Foto: danielcastel.ro

 

Dar ne-am furișat și in camerele colegilor de vacanță să tragem cu ochiul, iar camera Lebăda s-a clasat pe primul loc.

 

Foto: danielcastel.ro

Foto: danielcastel.ro

 

Urmată de camera Constantinopol, în care s-au păstrat cele mai mari porțiuni de fresce pe pereti, din vremurile de aur ale castelului. Picturi de genul acesta se pot vedea pe mai multi pereți din castel, inclusiv în sala de mese.

 

Foto: danielcastel.ro

Foto: danielcastel.ro

Și restul camerelor sunt superbe, însă vă lăsăm pe voi să le descoperiți.

MANCAREA

Castel Daniel se mândrește cu cei mai iscusiți bucătari, cu diplome în ale gătitului prin străinătate, iar fiecare masă servită va fi o surpriză, cu tot felul de  mâncaruri tradiționale reinterpretate, sofisticate si absolut delicioase.

 

foie-gras-de-rata

Foie gras de ficat de rață

 

kurtos-cu-cheese-cake

Kurtos cu un fel de cheese cake

 

mic-dejun

Mic-dejun la Castel

 

peste-cu-sos-de-rodie

Păstrăv cu sos de rodii

 

supa-crema-de-dovleac-cu-seminte-prajite

Supă cremă de dovleac cu semințe și morcov deshidratat

ATMOSFERA

Când ai crezut că asta este tot, intră în peisaj soția preotului satului cu trupa de copii care iți vor completa seara cu dansuri aristocrate. Copiii simpatici din zona care au studiat dansurile medievale fac adevarate spectacole la Castel Daniel.

 

dansuri-medievale-1

Cantece medievale

 

dansuri-medievale3

Dans medieval

 

Dar haideți să vă povestim puțin și de prețuri. Nu îți trebuie mii de euro ca sa petreci un weekend la castel. Tarifele pornesc de la 80 euro pe noapte pentru o cameră dublă până la 110 euro, preț în care ai inclus și micul dejun.

Pe langă acestea, Castel Daniel organizează și excursii de 1 zi la meșteșugari: un traseu la 4 – 5 meșteșugari costă 20 Euro, dar și  trasee prin natură, team buildinguri, aventuri și multe altele. Despre vizitele noastre la meșteșugari și ce am mai văzut prin zonă poți citi și aici.

Tot ce aveți nevoie să știți găsiți pe site-ul lor danielcastel.ro, iar pentru mai multe informații despre zonă puteți să aruncați un ochi și pe site-ul viziteazacovasna.ro .

Chiar dacă obișnuim să călătorim cu bani mai puțini, nouă ne-a placut tare mult experiența la Castel Daniel și o recomandăm oricui, este ceva unic și merită toți banii, pentru că atunci cand călătorești, mai trebuie să guști și din micile plăceri ale vieții, să te simți răsfățat sau să încerci ceva inedit.

 

Citește și :

Covasna, ținutul celor 160 de conace, tradiții, meșteșuguri și aventuri

2 comentarii

  1. La dimensiunea aia..numai castel nu este!!!

    La dotari: lustre moderne, parchet (!!!:))), carpete moderne, farfurii moderne, deci..ce a mai ramas din ideea de „castel”?

    O porcarie!

    • _The One Who Wonderz on

      Daniel, castelele sunt de diferite marimi, nu toate sunt precum castelul Peles sau castelul Corvinilor. In zona Covasna toate locuințele nobilimii se numeau castele sau conace (ceva mai mici), așa că e un castel, astazi devenit hotel. Nu-ti intelegem totusi supararea. Noua ne-a placut si daca te ajuta informatia ne bucuram, daca te-a suparat cu ceva informatia te rugam sa te adresezi proprietarilor ca nu folosesc termenul corect de „castel”. 🙂

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten