Barcelona are o mulțime de muzee și atracții ce merită vizitate. Dacă îți faci planuri pentru o vizită în orașul lui Gaudi, ar trebui să știi că majoritatea atracțiilor turistice din Barcelona nu au prețuri de intrare foarte mici, însă sunt anumite zile în care poți vizita foarte multe muzee gratuit.

Mai jos am făcut o listă cu 18 muzee din capitala Cataloniei ce ni s-au părut interesante. La fiecare muzeu gasești zilele și orele cand îl poți vizita gratuit și link-urile catre site-urile oficiale.

1.Muzeul de Artă Catalană

Intrarea este gratuită în fiecare zi de sambătă, dupa ora 15.00, în fiecare prima duminică a fiecarei luni, pe 12 februarie (Sfanta Eulàlia), pe 18 mai (Ziua Internationala a Muzeelor), pe 11 septembrie (Ziua Nationala a Cataluniei) și pe 24 septembrie. Informația o gasești și pe site-ul oficial al muzeului aici.

 

2. Gradina Botanica

Intrarea este gratuită în fiecare duminică începand cu ora 15.00, în prima duminică din lună intrarea este gratuită toata ziua, inclusiv pe 12 februarie (Sfanta Eulàlia), pe 18 mai (Ziua Internationala a Muzeelor) și pe 24 septembrie. Informația o gasești și aici.

 

3. Muzeul Picasso

Intrarea este gratuită în fiecare duminica de la ora 15.00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toata ziua, inclusiv pe 12 februarie (Sfanta Eulàlia), pe 18 mai (Ziua Internationala a Muzeelor) și pe 24 septembrie. Informația oficială o gasești și aici.

 

4. Muzeul Maritim

Intrarea este gratuită în prima duminică din lună, pe 18 mai (Ziua Internationala a Muzeelor) și pe 24 septembrie.

 

5. Muzeul de istorie a Barcelonei (MUHBA)

Intrarea este gratuită în fiecare duminică de la ora 15.00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toata ziua. Informația oficială o gasești aici.

 

6. Catedrala Barcelonei

în fiecare sâmbătă între orele 08.00-12.45 și între orele 17.15-20.00. Informația oficială o gasești și aici.

 

7. Palatul Guell

Intrarea este gratuită în fiecare prima duminică din lună.

8. Muzeul de design din Barcelona

Intrarea este gratuită în fiecare duminică între orele 15.00-20:00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toată ziua, inclusiv pe 12 februarie (Sfanta Eulàlia) și pe 24 septembrie. Detalii despre expoziții, orar și alte tarife gasești aici.

 

9. Muzeul Etnologic

Intrarea este gratuită în fiecare duminică între orele 16.00-20:00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toată ziua, inclusiv pe 12 februarie (Sfanta Eulàlia), pe 18 mai (Ziua Internationala a Muzeelor) și pe 24 septembrie. Mai multe informatii gasesti aici.

 

10. Centrul de cultură contemporana (CCCB)

Intrarea este gratuită în fiecare duminică între orele 15.00-20:00,  pe 12 februarie (Sfanta Eulàlia), pe 18 mai (Ziua Internationala a Muzeelor) și pe 24 septembrie. Mai multe informații gasesti aici.

 

11. Muzeul Frederic Marès

Intrarea este gratuită în fiecare duminică de la ora 15.00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toată ziua. Mai multe informații gasești aici.

 

12. Muzeul de Stiințe Naturale (Muzeul Albastru / Museu Blau)

Intrarea este gratuită în fiecare duminică de la ora 15.00, în în prima duminică din lună intrarea este gratuită toată ziua, inclusiv pe 12 februarie (Sfanta Eulàlia), pe 18 mai (Ziua Internationala a Muzeelor) și pe 24 septembrie. Informația oficială o gasești și pe site-ul oficial aici.

 

13. Muzeul Muzicii

Intrarea este gratuită în fiecare duminică de la ora 15.00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toata ziua, inclusiv pe 18 si 20 mai, pe 21 iunie, 24 si 25 septembrie, 22 noiembrie. Informațiile le gasești și aici.

 

14. Palatul Virreina

Intrarea este gratuită tot timpul. Gasești aici informații oficiale despre expoziții și programul de vizitare.

 

15. Muzeul de Istorie Catalană (Palau de Mar)

Intrarea este gratuită în ultima zi de marți din lună în intervalul octombrie-iunie, pe 12 februarie (Sfânta Eulàlia), pe 23 aprilie (St. George), pe 18 mai (Ziua Internatională a Muzeelor), pe 11 septembrie (Ziua Națională a Cataluniei) și pe 24 septembrie. Mai multe detalii gasești aici.

 

16. Mânăstirea Pedralbes (Reial Monestir de Pedralbes)

Intrarea este gratuită în prima duminică din lună, pe 12 februarie (Sfânta Eulàlia), pe 18 mai (Ziua Internațională a Muzeelor) și pe 24 septembrie. Informația o gasești și pe site-ul oficial aici.

 

17. Castelul Montjuc

Intrarea este gratuită în fiecare duminică de la ora 15.00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toată ziua. Gasești și alte detalii despre tarife și programul de vizitare aici.

 

18. Muzeul culturilor lumii (Museum of World Cultures)

Intrarea este gratuită în fiecare duminică de la ora 15.00 până la ora 20.00, iar în prima duminică din lună intrarea este gratuită toata ziua. Mai multe informații gasești pe site-ul oficial.

Mergi în vacanță în Barcelona? Nu uita să citești și articolul nostru „Tot ce trebuie să știi despre orașul luI Gaudi, Barcelona”4 comentarii

  1. Perfect! Pe 18 mai suntem acolo! Stiam de alea cu duminica dupa-amiaza si unele doar in prima sambata/duminica din luna si imi luasem gandul. Plus ca nu le stiam pe toate! Si datorita articolului anterior acum vreau neaparat sa merg si la Port Aventura. Va fi cea mai frumoasa vacanta ever! Si asta datorita voua!

  2. Perfect! Si noi suntem pe 2 iunie in Spania, mai exact in Salou si clar vrem sa mergem la Barcelon, iar acest articol cu prima duminica din luna gratuita, m-a ajutat foarte mult astfel incat am planificat ca duminica pe 4 iunie sa mergem la Barcelona. Cum de altfel nu vreau sa ratez nici Port Aventura. Sper sa gasesc mai multe informatii referitoare la Port Aventura, Multumescccc!

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten