Barcelona atrage anual milioane de turiști cu o mulțime de muzee și atracții care ar face pe oricine să se dea peste cap ca să le vadă măcar o dată în viață. Dar ce ar trebui să știi, asta în caz că îți faci planuri să petreci câteva zile în orașul lui Gaudi, este că cele mai multe atracții turistice din Barcelona nu au prețuri de intrare foarte mici, ba dimpotrivă. Cu toate acestea, în anumite zile din săptămână sau din lună, poți vizita foarte multe muzee gratuit.
Și cum vrem să-ți facem viața mai ușoară, am adunat într-o listă deja stufoasă 18 muzee din capitala Cataloniei care ne-au făcut nouă cu ochiul. Fiecare dintre cele 18 este însoțit de detalii despre zilele și orele când poate fi vizitat gratuit, dar și de link-ul către site-ul oficial, în așa fel încât să poți afla absolut tot ce te interesează.

1.Muzeul de Artă Catalană

Intrarea este gratuită în fiecare zi de sâmbătă, după ora 15:00, în prima duminică a fiecărei luni, dar și pe 12 februarie, când se sărbătorește Sfânta Eulàlia, pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, pe 11 septembrie, de Ziua Națională a Cataloniei, și pe 24 septembrie.

Mai multe informații găsești și pe aici.

 

2. Gradina Botanică

Turiștii se pot plimba de-a lungul și de-a latul grădinii, după cum le poftește inima, fără să plătească nici măcar un cent, în fiecare duminică, începând cu ora 15:00, cu mențiunea că în prima duminică din lună intrarea este liberă toată ziua, dar și pe 12 februarie, de ziua Sfintei Eulàlia, pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, și pe 24 septembrie. Dacă ești curios să afli mai multe, intră aici.

 

3. Muzeul Picasso

Și aici vizitarea este gratuită în fiecare duminică de la ora 15:00 și toată ziua în prima duminică a lunii, dar și pe 12 februarie, când e ziua Sfintei Eulàlia, pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, și pe 24 septembrie. Informații oficiale, aici.

 

4. Muzeul Maritim

Dacă vrei să-ți salvezi bugetul, fă în așa fel încât să prinzi prima duminică din lună în Barcelona și vei putea vizita și acest muzeu. În plus, notează 18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor, și 24 septembrie.

 

5. Muzeul de istorie a Barcelonei (MUHBA)

Intrarea este liberă în prima duminică din lună, toată ziua, iar în restul duminicilor, începând cu ora 15:00. Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

6. Catedrala Barcelonei

Catedrala poate fi vizitată gratuit în fiecare sâmbătă, în intervalele 08:00-12:45 și 17:15-20:00. Informații oficiale, aici.

 

7. Palatul Guell

În cazul Palatului Guell, gratuitățile sunt ceva mai restrânse, mai precis doar în prima duminică a fiecărei luni.

8. Muzeul de design din Barcelona

Intrarea este gratuită în fiecare duminică, în intervalul 15:00-20:00, în timp ce în prima duminică din lună poate fi vizitat gratuit oricând. În plus, ține minte și 12 februarie, ziua Sfintei Eulàlia, și 24 septembrie.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre expoziții, orar și alte tarife, intră aici.

 

9. Muzeul Etnologic

Duminica, între orele 16:00 și 20:00, respectiv în prima duminică din lună, toată ziua, intrarea este gratuită. La fel se întâmplă și pe 12 februarie, de ziua Sfintei Eulàlia, și pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, și pe 24 septembrie.

Mai multe informații găsești aici.

 

10. Centrul de cultură contemporana (CCCB)

Ca în cazul majorității muzeelor, intrarea este gratuită și aici în fiecare duminică, între 15:00 și 20:00, dar și pe 12 februarie, când se sărbătorește Sfânta Eulàlia, și pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, și pe 24 septembrie.

Informații suplimentare sunt disponibile aici.

 

11. Muzeul Frederic Marès

Când poți vizita acest muzeu gratis? Ai ghicit: în fiecare duminică, începând cu ora 15:00, și de-a lungul întregii zile, în prima duminică a lunii.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

12. Muzeul de Stiințe Naturale (Muzeul Albastru / Museu Blau)

Nu se putea ca acest muzeu să fie o excepție, așa că duminica, de la ora 15:00, și în prima duminică a fiecărei luni, pe parcursul întregii zile, intrarea este gratuită, dar și pe 12 februarie, când se sărbătorește Sfânta Eulàlia, și pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, și pe 24 septembrie.

Informații suplimentare sunt disponibile aici.

 

13. Muzeul Muzicii

Intrarea este gratuită și aici duminica, începând cu ora 15:00, dar și în prima duminică a fiecărei luni, toată ziua, și, în plus, pe 18 și 20 mai, pe 21 iunie, pe 24 și 25 septembrie și pe 22 noiembrie.

Informațiile sunt disponibile aici.

 

14. Palatul Virreina

Ei bine, surpriză, dacă vrei să vizitezi fără niciun ban palatul, poți veni oricând, pentru că intrarea este gratuită mereu. Găsești mai multe informații despre expoziții și programul de vizitare aici.

 

15. Muzeul de Istorie Catalană (Palau de Mar)

Făcând, cumva, excepție de la regulă, acest muzeu poate fi vizitat gratis în ultima zi de marți din lună, în intervalul octombrie-iunie. În plus, și pe 12 februarie, de Sfânta Eulàlia, și pe 23 aprilie, de Sfântul George, și pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, și pe 11 septembrie, când se sărbătorește Ziua Națională a Cataloniei, dar și pe 24 septembrie.

Mai multe detalii, aici.

 

16. Mânăstirea Pedralbes (Reial Monestir de Pedralbes)

Intrarea este gratuită în prima duminică din lună, dar și pe 12 februarie, de ziua Sfintei Eulàlia, pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, și pe 24 septembrie. Site-ul oficial poate fi găsit aici, unde ai la dispoziție toată informația necesară.

 

17. Castelul Montjuc

Intrarea este gratuită în fiecare duminică, începând cu ora 15:00, iar în prima duminică din luna este gratuită toată ziua. Alte detalii despre tarife și programul de vizitare complet, aici.

 

18. Muzeul culturilor lumii (Museum of World Cultures)

Poți afla totul despre culturile lumii fără a plăti nimic dacă alegi să-l vizitezi într-o duminică, după ora 15:00, dar până în ora 20:00, sau toată ziua, în prima duminică din lună. Mai multe informații găsești pe site-ul oficial al muzeului.

Acum, că ai văzut ce muzee poți vizita fără să îți afecteze bugetul, dă-i înainte cu documentarea și citește și articolul nostru ”Tot ce trebuie să știi despre orașul lui Gaudi, Barcelona”, pentru ca vacanța ta să fie perfectă.5 comentarii

  1. Perfect! Si noi suntem pe 2 iunie in Spania, mai exact in Salou si clar vrem sa mergem la Barcelon, iar acest articol cu prima duminica din luna gratuita, m-a ajutat foarte mult astfel incat am planificat ca duminica pe 4 iunie sa mergem la Barcelona. Cum de altfel nu vreau sa ratez nici Port Aventura. Sper sa gasesc mai multe informatii referitoare la Port Aventura, Multumescccc!

  2. Perfect! Pe 18 mai suntem acolo! Stiam de alea cu duminica dupa-amiaza si unele doar in prima sambata/duminica din luna si imi luasem gandul. Plus ca nu le stiam pe toate! Si datorita articolului anterior acum vreau neaparat sa merg si la Port Aventura. Va fi cea mai frumoasa vacanta ever! Si asta datorita voua!

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.