Orașul s-a dezvoltat foarte mult în ultimele decenii, în special din punct de vedere cultural. Prețurile scăzute comparativ cu alte orașe occidentale au convins o mulțime de oameni din toate colțurile lumii să vină să locuiască în Berlin. Iată un motiv foarte întemeiat să pui pe lista destinațiilor tale capitala Germaniei. Te vei îndrăgosti iremediabil de Berlin.

Pentru a vizita orașul ai nevoie de o lună, atât de multe are de oferit, pentru toate vârstele, toate stilurile de călători, turiști sau chiar călătorii de afaceri. În urma vizitei noastre am făcut o mică listă cu câteva locuri și recomandări pentru un city break de 3-4 zile.

 

1. Alexanderplatz

Cea mai mare  piața publică din Berlin în apropiere de Fernsehturn, un hub al transportului în Berlin, cu multe centre comerciale.

 

alexanderplatz-58

2. Statuia Victoriei

În caz că vrei să urci până în vârful monumentului, pregăteşte-te psihic, dar şi fizic, pentru că vei avea de urcat 270 de trepte până în vârf, dar vei fi răsplătit din plin cu o panoramă fabulosă a vechiului oraş. Biletul pentru adulţi costă 2,20 €, pentru studenţi, copii și pensionari costă 1,50 €.

 

Victoria statue

3. Zidul Berlinului cu Galeria East Side

Este cea mai lungă întindere conservată de-a lungul fostului Zid al Berlinului și  cea mai mare galerie în aer liber din lume. Nu trebuie să ratezi nici Checkpoint Charlie, portița legală de trecere dintr-o Germanie în cealaltă.

 

zidul Berlinului 2

4. Bulevardul Unter den Linden și Poarta Brandenburg

Este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Germaniei, de care sunt legate multe evenimente importante din istoria Germaniei. Acesta a fost construit ca poartă care marca începutul drumului din Berlin până în orașul Brandenburg an der Havel.

 

Brandenburgertor_SN

5. Memorialul Holocaustului și monumentul Holocaustului Eberstrasse

A fost ridicat în mai 2005 la a șaizecea aniversare a căderii regimului nazist și sfârșitul celui de-al doilea război mondial, pentru comemorarea uciderii a peste 6 milioane de evrei în timpul regimului nazist.

 

Monumentul holocaustului

6. Parcul Tempelhofer

Este de fapt un fost aeroport, acum loc de recreere. Locuitorii Berlinului au protestat vehement pentru a li se da accesul și a folosi pista pentru recreere. Acum în loc de avioane sunt oameni care se plimbă cu biciclete, fac picnicuri, antrenamente cu parapanta și multe alte activități relaxante.

 

Tempelhof

7. Complexul industrial din cartierul Friedrichshain

O plimbare în zonă cu fabrici folosite pentru expoziții de artă și alte evenimente urbane, îți va arăta o altă latură a Berlinului neconvențional. Tot aici puteți mânca și cel mai bun currywurst din oraș la ” What a wurst!”

 

industrial zone

8. Flea market

Piețele de vechituri sunt locuri de neratat în Berlin. Sunt piețe cu mâncare, produse alimentare de tot felul, antichități, vechituri ce le poți achiziționa la prețuri foarte convenabile dacă ești un bun negociator. O listă cu cele mai interesante târguri o poți găsi aici.

 

Flea Market

9. Street food

Vestitul currywurst de care îți povesteam mai sus, dar și cel mai bun burger din oraș își are sediul chiar într-o fostă toaletă publică, se numește Burgermeister, în Kreuzberg și este absolut delicios. Stai liniștit la coadă cu un bilet de ordine să-ți aștepți rândul, iar prețurile sunt cât se poate de decente. Vei pomeni mult timp acel burger din Berlin. 🙂

 

currywurst

10. Petrecerile

Berlin este cunoscut ca un oraș viu pe timpul zilei, dar exploziv pe timpul nopții, datorită petrecerilor cu muzica tradițională, live, jazz, electronică, pentru toate genurile de oameni. Dacă ajungi în Berlin, nu ocoli viața de noapte, nu ocoli Biergarten-urile, terasele cu muzică, festivalurile, cluburile și sutele de locuri ce animează orașul.

 

Berlin Festival

 

Organizatia Germana pentru Turism este o instituție de stat ce promovează Germania ca destinație turistică și are peste 30 de reprezentanțe în diferite țări. Reprezentanța din Serbia se ocupă de promovarea Germaniei în 6 țări, inclusiv în România. Dacă ai curiozitatea aruncă un ochi pe site-ul organizației, vei găsi o groază de informații extrem de utile despre Germania turistică.3 comentarii

  1. Am avut bucuria sa vizitez Berlinul,e absolut fermecator.Banuiesc ca si restul oraselor Germaniei au farmec si o poveste.

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten