Orasul s-a dezvoltat foarte mult în ultimele decenii, in special din punct de vedere cultural. Preturile scazute comparativ cu alte orase occidentale au convins o multime de oameni din toate colturile lumii să vină sa locuiasca în acest oras. Asa ca, de ce sa nu petrecem cateva zile si in atmosfera Berlinului?

Pentru a vizita orasul poate fi nevoie si de o luna, atat de multe are de oferit, pentru toate varstele, toate stilurile de calatori, turisti sau chiar calatorii de afaceri. In urma vizitei noastre am facut o mica lista cu cateva locuri si recomandari pentru un city break de 4 zile:

 

1. Alexanderplatz

Cea mai mare  piata publica din Berlin in apropiere de Fernsehturn, un hub al transportului in Berlin, cu multe centre comerciale.

 

alexanderplatz-58

2. Statuia Victoriei

In caz că vrei să urci până în vârful monumentului, pregăteşte-te psihic, dar şi fizic, pentru că vei avea de urcat 270 de trepte până în vârf, dar vei fi răsplătit din plin cu o panoramă fabulosa a vechiului oraş. Adulţi 2,20 €; Studenţi, copii, pensionari 1,50 €.

 

Victoria statue

3. Zidul Berlinului cu Galeria East Side:

Este cea mai lunga intindere conservata de-a lungul fostului Zid al Berlinului si  cea mai mare galerie in aer liber din lume.Nu trebuie sa ratati nici  Checkpoint Charlie, portita legala de trecere dintr-o Germanie in cealalta.

 

zidul Berlinului 2

4. Bulevardul Unter den Linden si Poarta Brandenburg

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Germaniei, de care sunt legate multe evenimente importante din istoria Germaniei. Acesta a fost construit ca poarta care marca inceputul drumului din Berlin pana in orasul Brandenburg an der Havel.

 

Brandenburgertor_SN

5. Memorialul Holocaustului si monumentul Holocaustului Eberstrasse

Ridicat in mai 2005, la a saizecea aniversare a caderii regimului nazist si sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, pentru comemorarea uciderii a peste 6 milioane de evrei  in timpul regimului nazist.

 

Monumentul holocaustului

6. Parcul Tempelhofer

Este de fapt, un fost aeroport, acum loc de recreere. Locuitorii Berlinului au protestat vehement pentru a li se da accesul si a folosi pista pentru recreere. Acum in loc de avioane, sunt oameni care se plimba  cu biciclete,  fac picnicuri, antrenamente cu parapanta, si multe alte activitati.

 

Tempelhof

7. Complexul industrial din cartierul Friedrichshain

O plimbare in zona cu fabrici folosite pentru expozitii de arta si alte evenimente urbane, iti va arata o alta latura a Berlinului neconventional. Tot aici puteti manca si cel mai bun currywurst din oras la ” What a wurst!”

 

industrial zone

8. Flea market

Locuri de neratat in Berlin, sunt piete cu mancare, produse alimentare de tot felul, antichitati, vechituri ce le poti achizitiona la preturi foarte convenabile daca esti un bun negociator. O lista cu cele mai interesante targuri o puteti gasi aici: slowtravelberlin.com

 

Flea Market

9. Mancarea traditionala

Vestitul currywurst, dar si cel mai bun burger din oras, care isi are sediul chiar intr-o fosta toaleta publica, se numeste Burgermeister, in Kreuzberg si este absolut delicios, se sta la coada cu bilet de ordine, iar preturile sunt cat se poate de decente.

 

currywurst

10. Petrecerile:

Berlin este cunoscut ca un oras viu pe timpul zilei, dar exploziv pe timpul noptii, datorita petrecerilor cu muzica traditionala, live, jazz, electronica, pentru toate genurile de oameni. Daca ajungeti in Berlin, nu ocoliti viata de noapte, nu ocoliti Biergarten-urile, terasele cu muzica, festivalurile, cluburile si sutele de locuri ce animeaza orasul.

 

Berlin Festival

 

 

Caută zboruri si cazare in Berlin

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email atunci când publicăm o ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten