Numeroasele zboruri low cost către Milano și cazările rezervate din timp au făcut din acest oraș, cel puțin de-a lungul ultimilor ani, o destinație preferată de români, tocmai pentru că, depunând doar un minimum de efort, este și accesibilă. Cu toate acestea, însă, orașul în sine nu este printre cele mai ieftine, mai ales că, din punct de vedere financiar, Milano este cel mai important oraș italian, fiind, în egală măsură, și al doilea cel mai populat.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost în mare parte distrus, dar a avut puterea de a renaște ca o capitală modernă a modei, a shopping-ului și a afacerilor.




Totuși, există modalități de a vizita orașul fără un buget prea mare, așa că iată mai jos lista noastră cu activități și locuri de vizitat, ce sperăm să te ajute în planificarea propriului city break la Milano:

1. Domul din Milano

Situat în Duomo Square, domul este a cincea catedrală din lume și a doua din Italia, respectiv cea mai mare catedrală gotică din lume, fiind construit în 1386 din marmură albă cu sute de statui și turnuri. Este absolut impresionantă!

Începând cu 2015, intrarea costă 2 euro, dar pentru a urca pe terasele catedralei sau a vizita zonele arheologice există bilete separate. Poți verifica prețurile aici.

 

2. Galeria Vittorio Emanuele II

Situată chiar lângă dom, galeria a fost construită în anul 1867 și este în prezent unul dintre cele mai luxoase centre comerciale din întreaga Europă.

Având forma unor arcade care se intersectează într-o cupolă uriașă în totalitate din sticlă, galeria adăpostește numeroase baruri, restaurante, dar și magazine ale unora dintre cele mai cunoscute branduri de modă din lume, precum Armani, Gucci, Louis Vuitton, Prada și multe altele. Desigur, plimbarea nu te costă nimic.

VITTORIO EMANUELE GALLERY MILAN

3. Castelul Sforzesco

Construit în secolul al XV-lea, castelul se află tot în centrul orașului, la numai câteva minute de dom, și găzduiește foarte multe muzee. Dacă nu vrei să-i vizitezi interiorul, poți oricând să te plimbi prin curtea ce servește ca parc pentru locuitori.

În prima și a treia marți din fiecare lună, intrarea în castel este gratuită, după ora 14:00, dar și în fiecare prima duminică din lună. Mai multe detalii găsești aici.

Sforzesco castel

4. Pictura lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină

O altă atracție majoră a orașului este această frescă, situată în biserica Santa Maria Delle Grazie, nu departe de centrul orașului, fiind totodată și una dintre cele mai cunoscute picturi din lume.

Este atât de cunoscută încât turiștii se înghesuie să o vadă, așa că, pentru a o vedea, trebuie să rezervi bilete în avans, iar vizitele sunt de 15 minute, în grupuri mici. Ține cont că prețul nu este de ici, de colo, ajungând la 29 de euro. Rezervările se pot face aici.

the-last-supper

5. Parcul Sempione

Deschis în anul 1888, Parcul Sempione este unul dintre cele mai mari ale orașului, fiind situat chiar în centru, lângă castelul Sforzesco. Din parc, se pot vedea atât castelul, cât și Arcul de Triumf din Milano, cunoscut ca Arco Della Pace

Tot aici se găsește și un acvariu unde intrarea, în mod obișnuit, este 5 euro. Atenție, însă, în fiecare marți, după ora 14:00, și în fiecare prima duminică din lună, acvariul poate fi vizitat gratuit, în timp ce lunea este închis.

sempione pak

6. Zone of Silence

Ei, iată că am ajuns și într-un cartier altfel, aflat lângă centru, unde poți vedea Casa Berri Meregali, o adevărată operă de artă arhitecturală în stil art-nouveau, vizavi de aceasta, un parc cu flamingo, pentru iubitorii de păsări, Casa Sola Busca, o construcție cu o fațadă mai neconvențională, având o ureche din marmură sculptată de Adolfo Wildt și folosită de către oaspeți pentru a-și anunța sosirea.

Imaginează-ți, deci, plăcerea de a te plimba, nestingherit, pe străduțele acestui cartier!

berri meregalli

7. Mercanti square

Vorbim aici despre centrul medieval al orașului, ce a fost extrem de bine conservat de-a lungul timpului și care se află de asemenea în apropierea domului.

2015_04_24_23_20_33-845X506 Slider Pzza Mercanti

8.Cimitirul Monumentalle

Nu că ar fi o regulă nescrisă, dar se pare că fiecare mare oraș al lumii are cel puțin un cimitir spectaculos, așa că nici Milano nu se lasă mai prejos.

Cimitirul Monumentalle adăpostește peste 1.500 de statui și trei mari clădiri, faimoase în Milano, reprezentând, cumva, un muzeu în aer liber al sculpturii italiene. Cum intrarea este gratuită, sigur că merită o plimbare. 🙂

cimitero-monumentale-milano

9. Leoncavallo și peretele Isola

O zonă foarte cunoscută a orașului, cândva industrială, este astăzi un loc în care artiștii locali își dau frâu liber imaginației într-o mulțime de direcții, de la graffiti la muzică jazz sau teatru. O mulțime de evenimente se întâmplă aici.

leonca_fl

10. Plimbare cu tramvaiele vintage

Ceea ce poate completa o vizită în centrul orașului Milano este o plimbare cu vestitele tramvaie vintage, care, în plus, sunt dintre cele mai vechi vehicule de transport din lume, datând din 1881. Ele merg încet pe lângă numeroasele obiective turistice și costă și foarte puțin, adică 1,5 euro călătoria (preț valabil 90 de minute).

Ca sfat, ai putea încerca rutele tramvaielor 1 și 23. Mai multe despre costul transportului în Milano găsești aici.

11. Canalele din Milano 

Deși nu te-ai aștepta să găsești așa ceva la Milano, iată că există și sunt chiar cinci la număr, fiind și interconectate. Zona unde se află poartă denumirea de Navigli, iar ele sunt denumite astfel: Naviglio Grande, Naviglio Pavese, Naviglio Martesana, Naviglio di Paderno, Naviglio di Bereguard.

Cândva, ele au fost folosit pentru navigație, dar astăzi, singura lor întrebuințare este pentru irigații și plimbări. O plimbare de-a lungul unui canal este suficientă ca să simți că ai părăsit orașul și ajuns undeva, în natură, la țară.

 

naviglio

Un alt pont ar fi acesta: se mănâncă foarte bine și ieftin la restaurantele Happy Hour. De ce am pomenit tocmai acum de ele? Păi pentru că în cartierul Navigli se găsesc cele mai multe astfel de restaurante.

Dar ce înseamnă Happy Hour în Milano? Înseamnă bufet de tipul all-you-can-eat, unde se servesc și mâncăruri reci, și calde, între orele 18:00 și 21:00, la prețuri între 4 și 10 euro, în funcție de restaurant și de diversitatea felurilor de mâncare.

12. Muzee cu intrare gratuită

- Muzeul Național de Istorie Naturală (Museo di Storia Naturale di Milano). Unul dintre cele mai mari și mai importante muzee din oraș, își deschide porțile gratuit în fiecare duminică și în fiecare prima și a treia zi de marți din lună, începând cu ora 14:00. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

- Galeria de Artă Modernă. Intrarea este gratuită în fiecare duminică și în prima și a treia zi de marți a fiecărei luni, de la ora 14:00. Detalii suplimentare se găsesc aici.

- Palazzo Morando. Este muzeul dedicat costumului și modei, iar intrarea este gratuită mereu. Mai multe detalii găsești aici.

13.Porțile Medievale din Milano

Porta Nuova și Porta Ticinese sunt cele două porți medievale ce s-au păstrat în orașul modern de astăzi.

Porta Nuova este amplasată de-a lungul zidurilor medievale ale orașului, în timp ce Porta Ticinese se află în apropierea Bazilicii Saint Lawrence și a coloanelor cu același nume. Ce-i și mai bine este că nici nu te costă nimic să le vezi.

14. Turnurile gemene Bosco Verticale

Ajungând la acest punct, vrem să-i mulțumim lui Mihai, cititorul nostru, că ne-a povestit despre turnuri. Clădirile au fost finalizate în anul 2014 și au o înălțime de 110, respectiv 76 de metri. Denumirea de Bosco Verticale se traduce prin Pădurea Verticală, iar poza de mai jos îți va explica mai bine de unde și până unde.

Poți merge până la strada Via Gaetano Castilla ca să le vezi și nu te costă nimic. Poziționarea pe hartă o găsești aici.

Dacă te-am convins să vizitezi Milano, te sfătuim să urmărești în continuare ofertele Aventurescu și să te abonezi la newsletter, pentru că am tot publicat de-a lungul timpului niște combinații minunate de transport și cazare, și publicăm în continuare, la mai puțin de 70 de euro.


5 comentarii

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend