Abia ce ne-am întors din ceea ce s-a dovedit a fi o mare revelație a acestui an, o vacanță de 11 zile într-o Georgie surprinzătoare. În Batumi am descoperit Marea Neagră așa cum litoralul nostru nu ne-a dezvăluit-o până acum.

Orașul este în plină dezvoltare, așa că, deși greu de crezut, va trebui să cuprinzi cu privirea clădiri înalte de peste 50 etaje, palmieri impunători, chiar restaurante futuriste, așezate cu susul în jos. Am petrecut aici 2 nopți și am avut la dispoziție să luăm la picior orașul o zi și jumatate. Am fost cazati intr-un apartament nou în primul dintre cei trei zgarie-nori Orbi, la etajul 18, cu vedere la mare. 🙂 .
Centrul vechi, cu piațetele sale, Batumi Piazza și Europa Square, își revendică dreptul de a fi vizitate, măcar pe repede-înainte. Nu ai cum să dai greș cu niciun restaurant, pentru că mâncarea este bună peste tot. Ambele piațete îți dau impresia că vizitezi de fapt o un oraș european mult mai dezvoltat.

Faleza, cu promenada sa lungă de aproximativ 7 kilometri, cunoscută sub numele de Batumi Boulevard, este cea care face legătura între centrul vechi al orașului și centrul nou și merită cu siguranță o plimbare de-a lungu-i.

Aici găsești mulțime de centre de inchiriat biciclete simple sau duble, pentru a parcurge mai ușor intr-un mod distractiv  toată promenada.

Sigur, nu poți pleca din Batumi dacă nu faci un tur al centrului nou pentru a-i admira zgârie-norii. Tot aici ai ocazia să vezi și restaurantul Up & Down, un restaurant construit cu susul în jos, un hotel-restaurant în formă de Colosseum sau un alt restaurant în formă de templu roman.

 

Batumi nu este un oraș care să-și fi desăvârșit creșterea, ca să zicem așa, și e clar că se dezvoltă într-un ritm amețitor. Vei vedea, însă, și nu de puține ori, clădiri sărăcăcioase, pe alocuri se strecoară și kitsch-ul atât de îmbrățișat în țările din est, dar, una peste alta, este frumos și ne-a plăcut mult. Tu doar pleacă la drum cu așteptările corecte, să nu ajungi acolo să te întrebi de ce nu ai găsit un mic Dubai la malul Mării Negre.

Citește și:

10 lucruri pe care ar trebui să le știi dacă plănuiești o vacanță în Georgia
Descoperind Caucazul – Traseul nostru "do it yourself" prin Georgia
Ce poți vedea în Tbilisi, Georgia
3 excursii pe care le poți face din Tbilisi

Buget de vacanță DIY – 11 zile prin Georgia

 

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend