În primul rând, e musai să ajungi în Old Tbilisi, să te pierzi pe străduțele cochete, proaspăt reabilitate sau chiar în curs de reabilitare. Sunt destule clădiri vechi ce capătă chiar în perioada asta o nouă înfățișare, așa că poate ești curios să vezi cum se întâmplă renașterea.Tot în centrul vechi al orașului există și Micul Turn Înclinat din Tbilisi, o construcție relativ nouă, din 2010, deși nu pare chiar așa. Încearcă să ajungi aici fie la ora 12, fie la 19, pentru a prinde spectacolul „Cercul vieții”, despre care am auzit că ar merita. Noi, din păcate, l-am ratat, așa că așteptăm poveștile tale. Ceasul se găsește aici.

Ce-ai zice și de o urcare până la cetatea Narikala, construită de către persani cu vreun secol înainte de apariția orașului, undeva prin secolul al IV-lea, și care oferă o priveliște absolut spectaculoasă a orașului? Se poate urca pană sus cu telefericul ce pornește din Parcul Rike și poți coborî pe jos admirând straduțele chochete spre Piața Meidan, care practic e centrul orașului vechi.

Tot în centrul vechi se află și băile de sulf iată poziționarea lor pe hartă-, iar dacă urmezi traseul de-a lungul apei de lângă băi, ajungi practic în canionului Legvtakheli, la capătul căruia există și o cascadă.

Cum noi am fost cazați pe strada Gabriel Sundukiani, care nu este tocmai în centru, am descoperit, fără să vrem, o altă bijuterie turistică, o stradă ce seamănă perfect cu străzile din Centrul vechi al Bucureștiului.

Diferența ar fi că, pe această stradă toate clădirile erau 100% reabilitate, lucru care o făcea să arate minunat. Acesta este, fără doar și poate, un exemplu perfect de ”așa da!” și de cum ar trebui să arate și centrul capitalei noastre.

Tot mergând pe jos, dinspre strada Gabriel Sundukiani spre centrul vechi, am ajuns și în târgul de vechituri de pe Dry Bridge, unde poți găsi tot felul de vechituri din perioada sovietică și nu numai.

Și, ca să încheiem cum se cuvine turul acestui oraș, un mic popas pe Podul Păcii este obligatoriu. De ce? Păi ia te uită cum arată:

Una peste alta, Tbilisi ne-a plăcut mult, ne-a surprins și îți recomandăm să petreci cel puțin 2 zile aici, să te pierzi pe străduțe, să bei în tihnă un pahar de vin și să descoperi farmecul unui oraș de la care nici nu te-ai aștepta să aibă atât de multe de oferit.

În Tbilisi am stat 5 nopți la Q&B Hotel, fiind de fapt un guesthouse administrat de o familie. Guesthouse-ul este nou, camerele sunt curate și am avut parte de un somn odihnitor. Micul-dejun a fost simplu, dar suficient. De la hotel până în centrul vechi, făceam aproximativ 25 minute.

Ține cont și de faptul că în Tbilisi există metrou, unul chiar interesant, pentru că se coboară extrem de mult sub pământ, iar prețurile sunt foarte mici (aproximativ 80 bani călătoria).

Citește și:

10 lucruri pe care ar trebui să le știi dacă plănuiești o vacanță în Georgia
Descoperind Caucazul – Traseul nostru "do it yourself" prin Georgia
Ce poți vedea în Batumi, Georgia
3 excursii pe care le poți face din Tbilisi

Buget de vacanță DIY – 11 zile prin Georgia

 Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend