Planeta noastra este un loc mare, iar daca esti pasionat de aventuri petrecute in  locuri neconventionale in care nu calca orice turist, iata un top 8 al celor mai ciudate locuri din lume:
1. Punctul inaccesibilitatii

Punctul cel mai sudic al planetei noastre situat in Antarctica si cel mai indepartat punct in mare din toate directiile si deasemenea cel mai rece punct de pe planeta : -58 C.

Localizarea exactă este în litigiu , dar cel mai bun marcator se află la 82 ° 06 ° 58'E 54 , unde o statuie bust a lui Vladimir Lenin se află peste o cabină construita de sovietici în 1958. Cabina este complet îngropata în gheață, unde există si o carte de vizitatori unde îndrăzneții pot să se semneze cu numele lor.

punctul inaccesibilitatii.pg

2. Derweze - Poarta Iadului

Localizare: Turkmenistan

În timp ce forau pentru gaz aproape de Derweze în 1970 , o echipa de geologi din Turkmenistan au perforat într-o cavitate subterană, în mod accidental, care sub greutatea sondei a cedat lăsând în urmă o groapă imensă.

Decât să provoace scăpări de gaz toxic și sa omoare oamenii locului sau sa provoace o explozie, echipa a ales sa aprinda focul, crezand ca acesta va arde cateva saptamani. Focul arde de atunci, iar localnicii au numit locul Poarta Iadului!

mongol-rally-team-detour-turkmenistan-door-gate-of-to-hell-derweze-burning-hole-karakum-desert-gas-crater-_DSC3011

3. Principatul Sealand

Localizare: Canalul Englez

Sealand fost declarată țară independentă și suverană la 2 septembrie 1967 după ce fortul a fost ocupat de către acoliții unui fost ofițer al armatei britanice,aflat la acea vreme în conflict cu autoritatea britanică din cauza unui post de radio pirat.

De atunci apără permanent, atât juridic cât și cu armele, existența principatului și cere comunității internaționale recunoașterea independenței și suveranității Principatului Sealand după normele dreptului internațional existent.

Populația a fost constituită la început, din familia Bates și câțiva prieteni, pe insulă nu au locuit însă mai mult de 10 persoane niciodată. Astăzi staționează permanent pe insulă, după incendiul care a devastat-o în 23 iunie 2006, doar un paznic în calitate de reprezentant al regimului sealandez .

Familia Bates s-a întors deja de mulți ani pe teritoriul englez în principal din motive de sănătate. Paddy Roy Bates (fondatorul) a decedat în octombrie 2012 la vârsta de 91 de ani.

 

principality-of-sealand--06

4. Insula Bouvet

Localizare:  Oceanul Atlantic de Sud

Insula Bouvet este cea mai izolată insulă din lume, unde au fost doar o mana de vizitatori in diverse expediții de cercetare, în 1964 o barcă misterioasa încărcată cu provizii a fost descoperita,fără nici o urmă de pasageri.

Deși, în realitate, cel mai interesant lucru de pe insula este, probabil, o stație meteo ruinată. Se crede ca filmul Alien vs. Predator s-ar fi filmat si pe aceasta insula.

Bouvet island

5. Bir Tawil

Localizare: granita dintre Egipt si Sudan

Bir Tawil este o bucata de teren in forma de triunghi  intre Egipt și Sudan ,care este atât de inutila incat nici o țară nu o recunoaste ca fiind a ei. E puțin mai mult decât nisip , pietre  și o fantana în mijloc, are distincția de a fi singura bucata nerevendicata de pe Pamant, in afara de Antarctica.

google-map-of-bir-tawil-jpg

6. Marea Aral

Localizare: Asia Centrală, între Kazahstan și Uzbekistan

Este un bazin endoreic ce conține părțile restante ale unui mare lac sărat.
În trecut era unul dintre cele mai mari lacuri din lume, cu o mărime de circa 68000 km2, Marea Aral a scăzut continuu începând cu anii 1960, după ce râurile care o alimentau au fost deturnate de proiectele sovietice de irigație.

În 2007, marea a ajuns la 10% din mărimea sa inițială, fiind divizat în patru lacuri – Aralul Mic (de Nord), bazinele estic și vestic din fostul lac Aralul Mare (de Sud) și un lac mai mic între Aralul de Nord și cel de Sud, fiind una dintre cele mai mari catastrofe din lume provocate de om.

aral sea

7. Muntele Thor

Localizare: Insula Baffin, Nunavut, Canada

Deși nu este un munte deosebit de înalt, Muntele Thor formeaza cel mai inalt perete vertical din lume. La 1250m ( 4101ft )  este de odata si jumătate ori mai inalt  decât cea mai inalta structura construita vreodata de om - în prezent Burj Khalifa. O echipă americană a stabilit recordul mondial pentru cel mai lung rapel în 2006 pe Muntele Thor.

thor mountain

8. Mina Mir

Localizare: Mirny, Siberia
Mina de diamante Mir din Mirny , Siberia de Est , este una dintre cele mai mari găuri din lume facute de om. La 525 m adâncime și 1200 m diametru , este atât de mare incat poate atrage elicopterele  care zboară deasupra sa din cauza fluxului de aer în jos.

Sora ei, Udachnaya, este la fel de gigantica ,ambele pot fi ușor de văzut pe Google Maps.

mina mirLeave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend