Nicio vacanță nu trece așa, oricum, pe lângă noi, așa că nici cea din septembrie 2017, pe care am petrecut-o în Zanzibar, nu a trecut fără a lăsa ceva în urma ei. Și asta pentru că l-am cunoscut pe Ciprian, un român, care a ales ca Zanzibar să-i fie casă. Sau care, așa cum îi place lui să spună, ”a părăsit viața confortabilă de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar”.
De mai bine de doi ani, Ciprian e acolo, pe insulă, trăindu-și viața în ritmul specific oamenilor locului, pole-pole. Adică încet-încet. Cei care ne citesc știu deja că-i ritmul acela lent, care te face să iei viața mai ușor și mai cu zâmbet.

Și nu doar că a ales să trăiască în Zanzibar, dar își și așterne întâmplările, descoperirile, cunoștințele pe blogul său, zanzibarezul.ro, unde poți găsi o mulțime de informații despre cum ar trebui să te organizezi dacă vrei să pornești într-o aventură spre paradisul care lui îi este acum casă, despre locurile ascunse pe care le recomandă, dar și multe alte informații valoroase. Așa, ca de la localnic la turist.

Și, ca să fie treaba treabă, și-a deschis de curând și propria afacere: un guesthouse cu 10 camere ce poate găzdui până la 28 de persoane. Prețurile sunt mai mult decât accesibile, iar noi am promis că îl vom transforma pentru o lună de zile în Biroul Aventurescu.

Nu știm când, dar e notat cu asterix. Imaginează-ți, așadar, cam ce înseamnă ca cineva de la tine de-acasă să îți deschidă orizonturile tocmai în Zanzibar și să îți dea o mână de ajutor pentru transferurile dintr-o parte în alta, pentru excursii organizate și să-ți povestească câte-n lună și în stele despre insulă, despre localnici ori despre tot felul de întâmplări africane.

Uite mai jos o listă cu prețurile din Paje, unde este hotelul lui. Dacă ești cazat în nord sunt alte prețuri, dar nu contează, Ciprian te poate ajuta cu transferuri și excursii oriunde ești cazat pe insulă.. Mai multe detalii despre cazare gasești aici.

Dacă vrei să-ți înseninezi zilele cu poze din paradis, pune mâna și-l urmărește pe Facebook sau pe Instagram.

Mai mult, cum este sezonul vacanțelor exotice și mulți dintre cei care ne citesc se îndreaptă către Zanzibar, nu ar fi deloc rău să știi dinainte care sunt cele mai frumoase plaje ale insulei, dar care să fie, în egală măsură, și mai puțin bătătorite de turiști. Așa că l-am rugat pe Ciprian să ne recomande cinci locuri pe care le-a descoperit în acești ultimi doi ani și pe care le-ar da cu dragă inimă mai departe.

Să ne fie de bine și să ne vedem măcar pe o plajă dintre cele de mai jos! 🙂

Mnarani

Dacă mergeți în Nungwi lăsați gloata de creveți eșuați pe plajă și dați o fugă până la Nungwi Mnarani Aquarium. Chiar între Mnarani Aquarium și Mnarani Beach Cottages la reflux se dezvelește o plajă absolut superbă de culoarea topazului imperial.

Simțiți-vă ca niște regi și regine pe această plajă privată dar balacitivă cu grijă și papuci de protecție pentru că fundul apei nu este tocmai prietenos.

Matemwe

Plaja din Matemwe are ceva romantic și pitoresc. E ultima plajă colonizată de europenii care, după sclavi, fildeș și diamante, au descoperit valoarea inestimabilă a nisipului alb.

Plaja întinsă pe km întregi, liniștită, umbrită de palmieri vânjoși, deranjată doar de maree, de pescarii la suliță și copiii zvăpăiați, oferă o panoramă uluitoare asupra Oceanului Indian.

Kizimkazi

Tulburată doar dimineața devreme când droaiele de turiști umple bărcile de fibră de sticlă pentru a hăitui delfini, Kizimkazi este în restul zilei o oază de liniște și verdeață. Plaja satului este mică, intimă, dar brăzdată de un belșug de linii de turcoaz în degrade care îți taie răsuflarea.

Deconecteză-te total pe această plajă deosebită din extremitatea sudică a insulei.

Michamvi

Michamvi este sinonim cu relaxarea. Plaja cu nisipul cel mai făinos de pe toată insula și cu apusul cel mai cald, plaja iubirii, a muzicii reggae și a unor nopți fantastice sub o boltă care se vede în purici. O excursie în Zanzibar nu este completă dacă nu vizitezi această zonă dosnică a insulei.

Dacă îți iei și 2 nopți de cazare vei experimenta cu adevărat ce e bezna și insonorizarea.

Nakupenda

Vrei o insulă numai pentru tine? Negociază cu pescarii și închiriază o barcă care să te ducă la Nakupenda, dacă se poate după amiază când trece focarul de selfie-ști. Pe această oază de nisip în mijlocul unui deșert albastru nu trebuie să faci nimic decât să te relaxezi și să te bucuri de solitudine, de apa caldă și transparentă.

În jurul orașului Stone Town la reflux se dezvelesc mai multe limbi de nisip, dar Nakupenda te face să simți cu adevărat magia Zanzibarului. Pierdut în mijlocul oceanului, izolat, apa azurie, nisipul blând, stelele de mare uriașe – toate îți oferă un set complet de plăceri exotice!

La toate plajele menționate mai sus se poate ajunge în tururi organizate, cu mașina închiriată sau cu taxi. Multe dintre ele sunt destul de ascunse, fiind mai complicat de ajuns cu transportul în comun.2 comentarii

 1. buna ,
  sunt in Dar es Salaam, vreau sa merg in Zanzibar si am incercat sa-l contactez pe Ciprian…Zanzibarezul
  Nu am primit de la el nici un semn…cu toate ca i-am scris de cateva zile…
  ma puteti ajuta?…
  poate cu un numar de al lui de Tanzania…sau WhatsApp
  va multumesc.

  PS Va urmaresc …felicitari pentru blog

  • Buna, Simona! din cate am inteles, Ciprian este in Romania pana in iunie (probabil ca in vacanta:)). Imi pare rau ca nu ai reusit sa dai de el :(.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend