Finanțele sunt mereu un motiv de anxietate. Iar finanțele la tine în țară mai sunt cum mai sunt. Știi moneda, știi prețurile, ești obișnuit cu un anumit fel de a-ți folosi cardul și de a face tranzacții. Dar atunci când pleci din țară lucrurile pot să devină o provocare. Câți bani schimbi în moneda țării în care mergi? Câți bani e ok să ai cash la tine? Cât de sigur este să-ți folosești singurul tău card? Cam cât pierzi la schimbul valutar atunci când plătești cu cardul în lei sau euro la restaurantul din țara în care ești în vacanță? Sunt întrebări care ne-au măcinat și pe noi multă vreme.

Despre Revolut s-au scris multe prin paginile internetului. Și ne-am gândit că ar fi cazul să vă povestim și noi despre cum ne face viața mai ușoară, dar și despre lucrurile la care e bine să fii atent când folosești acest serviciu.

Revolut este un startup care oferă servicii financiar-bancare. Dar, atenție! Revolut nu este o bancă. Este un produs care oferă servicii similare cu ale unei bănci și îți oferă cel puțin același nivel de siguranță pentru banii tăi ca orice altă bancă. Ai parte de profesionalism, acces non-stop la banii tăi, curs valutar excelent și o aplicație super ușor de folosit.

Revolut este acum pe lista noastră scurtă de tehnologii care ne fac viața mai ușoară, mai ales în vacanțele lungi și departe de casă. Cardul Revolut a adus două schimbări importante în călătoriile noastre: ne-a scăpat de grija monedei locale și ne-a ajutat să vedem exact pe ce cheltuim banii. Pentru noi, a devenit un soi de prieten priceput cu banii și economiile.

Iată mai jos cinci motive pentru care noi folosim cu lejeritate cardul Revolut pe meleaguri străine, dar și când suntem acasă:

 

1. Imediat ce ne-am deschis contul am putut să transferăm bani către alți utilizatori Revolut folosind doar numărul de telefon

Înainte să putem să folosim toate beneficiile aplicației și ale cardului Revolut, a fost nevoie să ne setăm contul. Dar totul a fost ușor și intuitiv.

- Pentru a ne crea contul Revolut am avut nevoie doar de telefon și patru minute libere. Am instalat aplicația Revolut, am urmat pașii de siguranță de la început care ne-au cerut câteva date, o poză cu noi și o poză cu buletinul și gata contul!

- Pasul următor a fost conectarea contului Revolut cu un card pe care îl folosim cel mai des. Pentru noi a fost cardul ING. Apropos, noi folosim cardul Revolut în combinație cu cardul ING în toate aventurile noastre. Cu combinația asta nu am avut probleme în 98% din cazuri. Și spunem 98%  doar pentru că în SUA au fost câteva benzinării în care nu a mers. În Europa a funcționat perfect peste tot pe unde ne-au purtat pașii.

- Pentru verificarea contului a fost nevoie să transferăm 50 lei, o suma minimă pentru verificare.

- După ce am setat contul, am făcut comandă pentru cardul fizic. În general livrarea durează maxim 10 zile, dar ai șanse mari să primești cardul mai devreme. Cardul nostru Revolut este emis de Mastercard.

Și uite așa ajungem la una dintre cele mai tari funcționalități ale aplicației: transferul de bani doar prin numărul de telefon.

Cum vine asta? Păi, aplicația ne arată cine din agenda telefonului folosește Revolut și îi putem trimite bani fără să avem nevoie de contul IBAN. Asta înseamnă o super economie de timp și zero risc să greșim contul.

 

2. Putem cheltui direct din LEI în peste 150 de monede și putem schimba LEI în 29 de monede din întreaga lume la un curs valutar excelent.

Aplicația Revolut ne oferă propriul ghișeu de exchange la cursul valutar interbancar și putem să schimbăm din LEI direct în moneda locală. Ce înseamnă asta mai exact? Înseamnă că nu mai pierdem timp și bani să schimbăm din LEI în euro sau dolari sau coroane. În aplicație se pot deschide conturi în 29 de monede, iar plăți se pot face în 150 de monede.

Ce este cursul interbancar?

Cursul valutar interbancar este cursul dinamic la care băncile schimbă valute între ele. Este un curs în timp real. De aceea, vei observa că acesta se modifică de la o zi la alta și în aplicație. Cursul valutar din Revolut este apropiat de cursul BNR și te scapă de comisionul de schimb pe care îl aplică băncile tradiționale clienților lor. Dacă ești ca noi și obișnuiești să călătorești des în afara țării, treaba asta te ajută să faci economii serioase.

Cum am schimbat noi în Revolut?

Înainte să plătim cu cardul în altă țară, am creat un cont nou în moneda țării în care ne aflam. Contul s-a activat instant și am făcut schimb valutar din contul de lei de Revolut. Dacă vrei să transferi direct din contul tău bancar, poți s-o faci fără griji. Banii intră aproape instant. Iar conversia îți apare înainte să faci transferul, deci vei ști exact la ce curs schimbi.

În plus, dacă nu știi ce sumă să schimbi, poți folosi calculatorul din aplicație. Și vezi suma exactă pe care o vei primi. Te scutește de multă matematică și dureri de cap, mai ales în zilele agitate sau obositoare când ești pe drumuri și fix de cifre și calcule nu îți arde.

 

În ultimul an am folosit schimbul valutar în mai multe dintre călătoriile noastre. Hai să luăm trei exemple:

- Pentru vizita în SUA, am creat un cont de dolari, am transferat dolari din lei și 90% din vacanță am folosit doar cardul. Au fost câteva situații în care cardul nu a funcționat, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre benzinării. Dar la hoteluri, restaurante (inclusiv pentru tips) sau la obiectivele turistice totul a mers perfect. Și nu ne-am făcut nicio secundă griji că luăm prea puțini sau prea mulți bani la noi într-o zi.

- Și în Elveția am folosit tot Revolut. Am creat contul de franci și în cele patru zile de vacanță am plătit cash o singură dată. Banii cash i-am scos tot de pe cardul Revolut. La cardul clasic, cel gratuit, poți retrage de la ATM până la 800 lei fără comision. Este mai mult decât suficient pentru un city break, mai ales dacă mergi în vacanță prin Europa.

- În croaziera pe Dunăre am apelat tot la Revolut, mai ales că aveam nevoie de bani în două monede diferite: euro pentru Austria și Slovacia și forinți pentru Ungaria. Asta este, pentru noi cel puțin, simplificarea supremă a existenței când vine vorba despre un circuit prin mai multe țări, cu monede diferite. Scăpăm de n carduri, de căutatul caselor de schimb cu cel mai bun curs sau de frustrarea comisionului mare de la banca la care avem cardurile în România.

Ce am descoperit interesant este că banii locali rămași în contul cu moneda straina (franci, forinți etc) îi putem transfera în contul de lei. Mai ales când e vorba de mărunțiș. Până la Revolut, foloseam des cash, bani locali, iar ce rămânea la sfârșitul vacanței îi puneam în cutia cu suveniruri și săpam după ei dacă ne hotăram să ne întoarcem în țara respectivă. Lichidarea contului într-o monedă străină se face foarte ușor. E doar un buton pe care-l dai în stânga și-n dreapta și-ai închis sau redeschis contul. Atât de simplu.

 

3. Știm foarte clar unde se duc banii și câți se duc

Relația noastră cu banii și timpul se schimbă la fiecare călătorie. Timpul se dilată și parcă încap mai multe activități decât atunci când stăm acasă, iar banii, ei bine, banii zboară ca păsările migratoare.

Până la Revolut obișnuiam să notăm toate cheltuielile din vacanță într-un Excel. Doar că dura foarte mult timp să-i împărțim pe categorii și de multe ori ne scăpa câte ceva. Oare ce era? Pe ce s-au dus cei 20 de euro care nu ies la calcule?

Bugetul de vacanță a fost mereu un subiect de mare interes pentru cititorii noștri. Astfel au și luat ființă articolele pe subiect. Însă, în spatele articolelor se ascundeau ore întregi de săpat prin extrase bancare, buzunare pline de chitanțe și bilete și calcule peste calcule.

Când am descoperit funcția Analytics de la Revolut am simțit că am primit cadou timp suplimentar. Analytics este un loc în aplicație unde apare tot ce am plătit cu cardul și, partea cea mai tare, este că plățile sunt împărțite în categorii.

Acum, la finalul lunii vedem clar cât am cheltuit la magazine și restaurante, cât am transferat și cui, cât am cheltuit pe bilete de avion, rezervări sau benzină și multe altele.

Bineînțeles că îți arată și țara unde ai cheltuit banii, asta ca să nu uiți pe unde te plimbi.

Dacă vrei să economisești bani, Revolut are o soluție și pentru asta. Se numește Vault, pușculița digitală. Tot ce trebuie să faci este să selectezi suma pe care vrei s-o pui deoparte lunar sau zilnic și aplicația îți ia suma din cont și pune banii la economii, în seiful virtual.

4. Datele noastre sunt mereu protejate

Internetul este plin de povești de groază legate de plata online. Dacă te numeri printre cei care au emoții de fiecare dată când plătesc ceva online, Revolut este soluția perfectă pentru tine. Poți să ai un card de debit pe care îl alimentezi de fiecare dată doar cu suma de care ai nevoie.

Metoda asta poate fi folosită și în cazul în care vrei să-ți rezervi o cazare pe un site ce pare dubios. Pentru o astfel de rezervare pe un site ușor îndoielnic, noi am folosit o altă funcționalitate minunată a aplicației Revolut: cardul virtual. Practic am creat un card care există doar în aplicație, dar care are toate datele unui card fizic: număr de card, data de expirare și cod CVV. Plata a mers ca pe roate, iar după ce am plătit am șters cardul. Există și opțiunea de card virtual de unică folosință, dar este disponibilă doar celor care au o versiune de cont plătit.

Aplicația prezintă și alte măsuri de siguranță sporite, cum ar fi siguranța pe bază de localizare: nimeni nu poate face plăți cu cardul tău dacă nu ești lângă el, plăți swipe, contactless sau retrageri numerar: le poți activa doar atunci când faci plăți, respectiv retrageri și ține setările dezactivate în restul timpului. Găsești toate opțiunile în secțiunea Carduri/Siguranță.

Sunt mai multe tipuri de carduri pe care ți le poți face, de la cel standard (pe care îl folosim și noi), la cel premium sau de metal. Toate au beneficii diferite și pot fi de ajutor în funcție de cât de mult călătorești și cum interacționezi cu banii (dacă plătești mai mult cu cardul sau preferi cash).

Poți începe ca noi, cu un card standard care este gratuit, însă va trebui să achiți o taxă pentru livrarea prin curier. Sau poți să apelezi la un prieten care are deja Revolut și îți oferă o invitație. Astfel ai și transportul gratuit. Și, bineînțeles, toate cardurile Revolut sunt contactless.

 

5. Primim notificări pe telefon

Treaba asta este minunată! Și este un serviciu absolut gratuit, așa cum ne place nouă :).

La fiecare plată pe care o facem cu cardul, primim notificare pe telefon care ne spune că s-a plătit suma x la magazinul y. Dacă o plată este respinsă, la fel, primim notificare ce ne spune că nu s-a efectuat plata. Aste se întâmplă când nu avem fonduri suficiente pe card sau este un tip de plată neautorizată.

Cea mai mare diferență între serviciul de notificări oferit de Revolut și cel al băncilor tradiționale este că la Revolut acesta este gratuit. La majoritatea băncilor convenționale, acest serviciu îți este oferit contra unei taxe lunare.

Ce ne mai încântă sunt asigurarea de călătorie și asigurarea medicală, dar și accesul gratuit în lounge-urile din aeroporturi. Sigur, nu am avea acces în toate lounge-urile, dar cele incluse în program sunt perfecte. În plus, mai oferă și asigurare pentru telefon cu 20% discount. Dar pentru asta ar trebui să trecem la nivelul următor. Om trăi ș-om vedea!

 

Toate bune și frumoase, dar la ce trebuie să ai grijă când folosești cardul Revolut?

1. Schimbi valută mai scump în weekend

Dacă vrei să schimbi banii cel mai bine este să o faci până vineri la ora 23.59. Sâmbătă și duminică, Revolut aplică o majorare a cursului de schimb valutar cu 0.5% pentru valutele principale (euro, dolari, lire, coroane) și 1% pentru celelalte valute.

Acest lucru se întâmplă pentru că piețele Forex sunt închise în weekend, iar Revolut se asigură că, luni când se redeschid piețele și se procesează efectiv tranzacțiile, nu va pierde bani din cauza fluctuațiilor de curs.

 

2. Ai limită la retrageri de numerar

Din păcate, în țările în care cash-ul încă este la putere, limitele de retrageri de pe cardul Revolut sunt destul de joase. Pentru cadrul Standard (cel gratuit), limita este de 800 de lei. Pentru cel Premium este de 1600 lei, iar pentru cardul de metal limita este de 2400 lei. Dacă retragi numerar peste aceste limite, plătești un comision de 2% per tranzacție. Așadar, în funcție de țara în care călătorești și de preferințele pe care le ai, poate merită să iei în calcul un cont plătit.

3. Vei descoperi țări în care încă nu funcționează ca la carte

Încă există multe zone în care Revolut nu funcționează perfect sau chiar nu funcționează deloc. Nu este neapărat un minus dacă aveți la voi și un alt card de rezervă în călătoriile voastre. După cum vă spuneam, noi n-am avut probleme în Europa, dar în America de Nord au fost câteva locuri care acceptau carduri Mastercard, dar cel de la Revolut nu a mers.

 

4. Este posibil să ai costuri mai mari la unele bănci pentru transferurile către Revolut

Asta o spunem din auzite și din citite, pentru că în cazul nostru nu se aplică la ING, banca pe care o folosim noi. Dar BRD, OTP, UniCredit, CEC sau Garanti Bank sunt câteva dintre cele care practică treaba asta. Aceste banci practică dublu schimb valutar pentru transferurile către Revolut. Mai pe înțelesul tuturor, văd plățile către conturile Revolut ca fiind plăți internaționale, așadar transferul se face sub formă de schimb valutar LEI-EUR și din nou în LEI, diferența provenind din acest dublu schimb valutar. Deci, mare atenție din ce bancă vrei să faci transferuri către Revolut!

Per total, noi suntem foarte mulțumiți de acest serviciu. Suntem mari fani ai tehnologiei, mai ales atunci când ne ușurează semnificativ viața, dar nu și portofelul, sau, mă rog, contul bancar. 🙂

Voi folosiți cardul Revolut în călătorii? Cum vi se pare?

58 de comentarii

  • A incercat cineva sa retraga EURO folosind cardul Revolut in Bucuresti?
   Incerc de cateva zile sa gasesc un bancomat care sa imi dea Euro, nu Lei si nu gasesc. Toate bancomate imi arata suma totala in Lei, chiar daca eu am transferat Euro cu ceva timp in urma in contul de Rdvolut. Dar eu am nevoie de Euro, nu de Lei ca spoi sa umblu sa ii schimb inapoi.

 1. Mi-am deschis si eu cont de Revolut, dar in momentul in care am incercat sa transfer ron din ING in Revolut nu s-a putut (primeam mesaj ca IBAN-ul nu este corect). Am sunat la ING si mi-au spus ca nu pot face transfer in RON din ING catre Revolut ci doar in euro. Voua vi s-a intamplat la fel sau e o noua limitare de la ING?

  • Salut,

   MI se pare relativ fictiva problema cu transferul strict in euro din partea ING. Eu am card ING de aproape 10 ani, iar in ultimul an am tot facut tranzactii din ING catre Revolut fara nici o problema. A mers imediat. Incearca sa faci transfer din aplicatia Revolut …. poate este o problema cand incerci din contul ING catre Revolut… ceea ce mi se pare cam ciudat.

   Succes!

   P.S. Hint: La orice retragere de numerar din Grecia, de la orice bancomat, platesti comision … intre 2.5Euro si 5 Euro

  • Ideea este să NU faci transfer, pentru că nu merge decât dacă ai cont ING în euro și se comisioneaza destul de scump…
   Soluția este sa faci „top-up” direct din aplicație: procesul este ca o plata într-o aplicație (gen Digi, Engie etc.) sau pe un site… Mult mai simplu și, la multe dintre bănci, lipsit de comision

  • Salut,
   Cei de la ING nu sunt in cunostinta de cauza. Eu folosesc REVOLUT DE 2 ani. Si fac transferuri lunat de la ING catre Revolut. Trebuie sa intri pe net, cauti codurile cerute si sa introduci datele corecte ale bancii; IBAN, SWIFT, cum sunt cerute in aplicatia Revolut. Succes.

 2. Tocmai ce mi-am facut si eu un card Revolut, deoarece urmeaza sa plec cateva zile in Stockholm si am inteles ca este mult mai util. Ceea ce inca ma nedumeste, este daca imi pot lasa contul in lei (ING) si sa platesc normal, schimbul fiind facut automat,sau trebuie sa deschid un cont in SEK (moneda lor) sau fac schimbul atunci cand vreau sa platesc (sa ziceam ca am 1000 lei pe care ii schimb din aplicatie in SEK atunci cand am nevoie) Nu imi dau seama cum este mai avantajos pentru mine.
  Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, as aprecia. Multumesc mult.

  • Ramai in Ron, oricum tranzactia se va face la cursul BNR al zilei respective.
   Poti si converti in SEK, dar apoi daca ramai cu ceva bani si doresti sa ii schimbi in RON, cursul este diferit…

   Doar o opinie.
   Succes

 3. Folosesc, este ok, se merita, in special pentru cursul de schimb extraordinar de bun. De evitat top-up din UniCredit, intr-adevar se iau mai multi bani datorita cursului dublu de schimb sau alt motiv (am patit similar cu UniCredit si la un automat de cafea, in Romania, pret in RON, vedea tranzactia pe afara, luau de pe card mai mult decat pretul afisat). Fac frecvent top-up din Credit Europe si se ia suma corecta.

 4. Da, ok Revolut, folosesc de cand a venit in Ro. Dar cam de fiecare data cand pun bani pe el (top-up), inainte de vreo vacanta, imi este blocat pentru verificarea sursei fondurilor. De 2 ori s-a rezolvat in 2-4 zile; dar acum este blocat de 2 saptamani, i-am contactat si la suport, am vb cu live-agent; nimic.. frustranta situatia.
  Banii imi blocati in Revolut si niciun raspuns.

  • Salut. Ne poti spune te rog la ce suma de topup ti au blocat contul pentru verificarea sursei fondurilor? Banuiesc ca dupa o suma mai mare?

  • Nici eu nu incarc cardul asa de des, ci mai mereu inainte de vacanta. Ultima oara am facut top-up cu 2600 lei (in 2 sau 3 transe deoarece aveam limita la card) si a fost totul ok. Am pus bani de pe un card BRD fara comision.

 5. Gabriel Stancu on

  De luat in considerare și MONESE… cardul Mastercard este gratis iar livrarea este gratuita.
  Cardul este in Euro dar se poate utiliza și în România deoarece MONESE suporta conversia .
  Nu exista costuri lunare sau anuale la planul Simple!
  Se oferă și un cadou de 15 EURO (intra in cont după prima plata cu cardul).
  Oferta este valabilă doar prin link-ul unui utilizator Monese.
  Link cu 15 EURO cadou aici: https://monese.app.link/hgqTYVXmfX?invite=GABR864

 6. Referitor la comentariul anterior: nu era bancomat Euronet… si era aceeasi suma ceruta ca si comision la bancoatele mai multor banci, am incercat 3 banci… Stiam ca Euronet cere comision, scrie undeva pe site la revolut.

 7. Am fost in Islanda si pentru o retragere de 10000 ISK (aprox 70 euro) cereau comision de 240 ISK. Pentru aceeasi suma, la cardul de la BT au cerut 170 ISK comision. Iar cursul BT era foarte apropiat de cel BNR. Fata de ING intr-adevar e un avantaj mare revolutul, pentru ca ING converteste lei-isk foarte prost: fac mai intai lei-euro la un curs extrem de prost si apoi euro-isk la fel de prost. Iar la transferul bancar catre revolut va contrazic la faptul ca unele banci iau comision; alimentezi contul revolut prin card, e ca o plata online facuta cu cardul.

  • Am transferat eu, de pe Raiffaisen, si la 150 lei am platit comision 50 lei. A doua oara, nu ma mai prind. Ma asteptam la un comision, dar nici chiar asa. Doar ca asta e comisionul la transferuri internationale, e specificat si pe site-ul lor. Nu m-am gandit sa verific, daca o faceam, ramaneam cu 50lei in buzunar.

    • Mai bine taceai si filozof ramaneai! Daca opresc 50 la 150, atunci daca platesti un avion cu 3000, iti opresc comision 1000? Parca nu mai e acelasi lucru, nu? Daca e suma fixa e altceva, dar si asa e prea mult.

 8. Ador Revolut!
  Pot sa fac ce vreau in aplicație!
  Pentru copii e un card bun deoarece poți sa le transferi banii, sa vezi ce au cumpărat, și sa l blochezi când vrei tu.
  Când am venit din concediu in țara mi au trimis sms.
  Bine te ai reîntors din vacanța!
  Sper ca alături de Revolut te ai bucurat de concediu!
  Lucruri mici cu pași mari!

 9. Folosesc Revolut deja de 1 an si sunt extrem de multumit. Am optat pentru varianta Metal din prima zi in care a aparut. Il alimentez dintr-un card BCR Gold. Nu sunt sigur daca nu am comision pentru ca e gold sau pentru ca BCR nu are comisioane cu Revolut-ul. Acum de cand am putut baga Revolut-ul in Apple Pay, nici nu mai folosesc prea mult cardul fizic (in cazul in care nu sunt nevoit sa scot cash de la bancomat, bineinteles). Metalul, pe langa alte beneficii pe care eu le consider atractive, este foarte bun in cazul in care calatoresti frecvent in afara Europei, avand rata de Cashback de 1% – practic primesti 1% inapoi din orice plata facuta oriunde in afara Europei (inclusiv online), ceea ce uneori poate insemna o suma frumusica. Eu recomand tuturor cunoscutilor sa isi faca un cont in Revolut si nu imi amintesc sa fi primit vreun feedback negativ pana acum, ba chiar multi dintre ei au ajuns sa isi faca Metal dupa ce l-au folosit pe cel standard o perioada.

 10. In Olanda am avut ceva probleme, dar cred ca au fost din cauza faptului ca ei inca mai utilizeaza destul de mult carduri Maestro. Am luat amenda de parcare (am depasit termenul) si nu am putut plati amenda cu cardul Revolut. Am avut si cash si am rezolvat.

 11. Și eu îl folosesc și este foarte bun, dar atenție la extragerile de la bancomat. Am scos și din Grecia și din Turcia doar de la ING, restul atm-urilor aveau comision (fix sau procent)

 12. Eu fac top-up de pe card Garanti, iar acel dublu schimb valutar se intampla din cauza unui glich tehnic la ei, dar daca ii notifici, iti primesti banii inapoi si repede. Eu le-am scris si s-a rezolvat f repede, asa ca e posibil ca si la alte banci sa fie probleme similare.

 13. „Inainte să plătim cu cardul în altă țară, am creat un cont nou în moneda țării în care ne aflam.” De ce?! Atat timp cat rata de schimb e cel interbancar, curs BNR ca sa simplificam, si nu sunt comisioane. Faci top up in lei iar cand platesti, Revolut face schimbul direct in valuta comerciantului.

  • Da, dar asa in weekend platesti mai mult cu 2%… cursul in weekend e mai prost. daca faci schimbul inainte poti prinde niste cursuri mai bune.

 14. Eu nu mai creez cont in valuta locală. Conversia se face automat. Excepție e weekendul. Nu mai trebuie să fac conversia înapoi în lei la sfârșitul vacantei

 15. Gavrilita Marius on

  Buna,
  Folosesc si eu Revolut si am o neclaritate. Daca am mai multe conturi deschide (in RON, EUR, CHF s.a.) , in momentul in care platesc la un comerciant la POS, de unde stie aparatul din ce cont sa imi ia banii? Adica daca platesc in Ungaria in forinti, si eu am disponibil si in contul de HUF si in cel de EUR si in cel de RON, din ce cont imi efectiv banii de vreme ce eu prezint cardul fizic in lei?

  • POS-ul unui comerciant „stie” de unde sa retraga banii, fiindca prima valuta pe care o „cauta” este HUF, spre exemplu (dat fiind ca te afli in Ungaria). Daca fondul HUF este insuficient, ti se retrage suma pe care o ai disponibila, urmand ca restul sumei sa fie retrasa din urmatoarea valuta disponibila – exemplu EUR sau RON (ajungandu-se la pasul acesta, nici nu mai prea conteaza care e acea valuta, pt ca oricum se face conversie in HUF prin intermediul POS-ului).
   Disclaimer: randurile de mai sus au fost scrise ca urmare a observatiei personale din timpul calatoriilor. 🙂

 16. ATENTIE ca RAIFFEISEN iti face conversie in EUR la top-up in RON pe cardurile de debit! adica daca faci top-up de 100 ron, RZB iti face mai intai conversie in EUR la cursul lor….
  in schimb pe cardul de credit am facut top-up ron-ron fara alte probleme!

 17. ATENTIE ca RAIFFEISEN iti face conversie in EUR la top-up in RON pe cardurile de debit! adica daca faci top-up de 100 ron, RZB iti face mai intai conversie in EUR la cursul lor….
  in schimb pe cardul de credit am facut top-up ron-ron fara alte probleme

  • Cum asa? Ce card/cont ai la Raiffeisen? Eu daca fac top-up de 100lei, 100lei vad luati din Raiffeisen, 100lei sunt adaugati in Revolut.

 18. In Europa (Spania si Italia pana acum) am folosit doar Revolut Metal, si toti se mirau de cat de greu este cardul metalic.

  Pe autostrada, la toll, singurul card care a fost acceptat, a fost Revolut, cardurile Visa de la ING in lei si euro fiind refuzate.

  In Mexic nu am folosit Revolut, pentru ca atunci foloseam Wirex, pe care il puteam folosi cheltuind crypto direct de pe card, ceea ce la Revolut nu poti.

  Cu Revolut, cumperi BTC sau ETH, dar nu detii pe card, ci doar valoarea fictiva in lei sau euro, nu crypto pe care il poti trimite unde vrei, cum faci cu Wirex.

  Wirex, daca ar implementa aceeasi interfata si simplitate pe care o gasim la Revolut, ar fi varianta perfecta.

 19. Combinatia ING+Revolut e cea mai smart optiune bancara. Sa explic de ce:

  Pe scurt fiecare banca iti „fura” banii printr-o metoda sau alta – comision la primire/trimitere bani, administrare card, comision retrageri bancomat etc. ING e printre singurele ce nu practica astfel de comisioane, are cea mai buna aplicatie, iar metoda lor exclusiva de „furt” e cursul valutar DEZASTRUOS. Cine a platit cu ING prin Europa stie: cursul Euro/Ron ajunge si undeva la 4.90, ridicol. Se pierd multi bani asa in special pe cazari si avion.

  Minusul asta e acoperit perfect cu Revolut, care ofera cel mai bun curs valutar. ING are o vulnerabilitate, iar Revolut o fixeaza complet. In felul asta clientul nu plateste comisioane extra la nimic.

  • Eu am card lei / euro la ING si sincer sa fiu nu vad cu ce ar putea revolut sa ma ajute . Poate doar daca veniturile ar fii exclusiv sau majoritar in LEI .

 20. La Unicredit s-a reglat problema cu “schimb valutar dublu”. Acum faci top-up leu pe leu fara griji si fara diferente (pe orice valuta (ron eur usd)

 21. Alexandru Gabriel Ristea on

  Eu îl folosesc de un an. Recomand cu încredere! Cred că, în ultimele plecări, am mai cheltuit doar în jur de 50 de Euro cash.

 22. Excelent articolul, cu informatii prezentate simplu si clar, pe inteles.
  Sunteti utili si practici, ca intotdeauna.
  Multumesc.

 23. Și eu mă bucur de beneficiile cardului Revolut, dar aș mai avea de adăugat vreo 2 atenționări: top-up (alimentare) de pe un card Maestro (al meu e BRD dar e posibil să fie legat de tipul cardului, nu de banca emitentă) se comisionează cu 1.4% de către Revolut. Am sunat la BRD și au zis că nu ei au aplicat acel comision, dar nu bag mâna în foc, era cam habarnistă tipa de la call-center. Top-up cu Visa (tot BRD) nu a fost penalizat de nici un comision.
  A doua atenționare cu Revolut: nu mi-a fost acceptat la plată de Wizz în avion, explicația fiind că nu au date active la înălțime ca să poată verifica în timp real… dar cardul BRD mi-a fost acceptat 😉

 24. Destul de complet articolul. Doar o singura informatie eronata: eu incarc acest card din BRD si nu se percepe niciun fel de comision. Sau vreun dublu schimb valutar. Plata apare ca si tranzacție la un comerciant strain.

 25. Foarte complet si util articolul. Il folosesc si eu de cateva luni, am platit cu el in toate city break-urile in care am fost, fara absolut nicio problema. Ma gandesc acum sa fac un mic upgrade si sa trec la planul urmator.

  • Salutare! Sunt nou in folosirea cardului Revolt, adica doar ce mi-am deschis cont. Am cateva intrebari si sper sa ma puteti lumina. 1. La deschiderea contului, fara sa optez pentru vreo optiune de card premium/metal voi primi card Revolut gratuit? 2. Am citit toate comentariile de mai sus, dar tot nu stiu cum este mai bine de procedat? Iti creezi un nou cont in moneda pe care urmeaza sa o folosesti sau doar alimentezi cardul Revolut cu lei si se face automat conversia in moneda „locala” cand platesti?
   P.s.: La deschiderea contului si la depunerea celor 50 de lei, mi-a luat comision 1 leu, folosind cardul Maestro de la BRD. Unde pot sa vad ce comisioane foloseste BRD-ul la acest card Maestro? Ar trebui sa il schimb cu un card Visa? Sau ar trebui sa schimb cu alta banca, gen ING? ESTE SAU NU AVANTAJOASA COMBINATIA ING-REVOLUT? Multumesc anticipat!

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend