Exercițiu de memorie, pe repede-înainte: întoarce-te în timp și încearcă să-ți amintești cam cum ți-ai petrecut ziua când ai împlinit nouă ani. Ai avut parte de petrecerea mult visată și-ai strâns toți copiii din cartier în sufrageria neîncăpătoare, la niște platouri cum se făceau pe vremuri, o savarină de la cofetăria din colț și un tort de șarlotă pe care tronau, cum se cuvine, nouă lumânări?
 Iar la final, când toată lumea s-a retras, ai început să cauți, printre cadourile primite, ceva mai acătării, dar n-ai găsit decât nelipsitele cărți, pulovere sau un fular multicolor, pe care, nu-i așa, ți le-ar fi cumpărat foarte fericiți și ai tăi?

Lucrurile s-au mai schimbat între timp, iar astăzi zilele de naștere pot fi adevărate sărbători. Mai ales atunci când vorbim despre o agenție online de turism așa cum este eSky România, care a apucat să crească în nouă ani de 100 de ori, și care, la ceas aniversar, aduce ea însăși cadouri invitaților la petrecerea ei.

Deși în prezent eSky este una dintre cele mai mari și mai profitabile agenții online de turism de la noi, au pornit la drum acum 9 ani cu doar 5 angajați și 260 de bilete pe lună, pentru ca astăzi compania să aibă 83 de angajați și, ține-te bine!, 25.000 de bilete rezervate lunar.

Mai mult, dacă în 2009 eSky vindea exclusiv bilete de avion, primul vândut fiind spre Varșovia, astăzi oferă servicii complete de călătorie, de la zboruri spre întreaga lume, hotel, asigurare de călătorie sau închiriere de mașini.

Dar hai să-ți povestim despre aniversarea lor de nouă ani. În mod cert că și-au dorit să petreacă mai ceva ca-n basme, alături de oamenii care i-au ajutat să ajungă unde sunt astăzi. Așa că-i adună pe toți pe pagina lor de pe Facebook, la un concurs ce va însufleți petrecerea, dar, mai presus de toate, le va stârni oaspeților generozitatea.

Iar asta pentru că fiecare dintre cei ce vor accepta provocarea de a participa la concurs va trebui să se gândească la un om drag din viața lui pe care l-ar trimite numaidecât într-o vacanță. Pentru că nu a mai fost de multă vreme într-una sau poate pentru că doar o vacanță i-ar mai descreți fruntea zilele astea sau, de ce nu, pentru că omul acela îi e drag și-atât.

 

Apoi, cu omul acela în gând, e musai să intre pe site-ul eSky, la secțiunea Zbor + Hotel, și să configureze o vacanță de vis, în limita a 4.500 de lei.

 

Cu temele făcute, va intra mai apoi pe pagina de Facebook eSky și, la postarea dedicată concursului, își va eticheta omul drag, postând link-ul/captura cu vacanța configurată și va explica de ce tocmai omul lui drag ar trebui să câștige o vacanță. Și timp este destul: până pe 9 noiembrie. Așa petrecere, mai rar, nu-i așa?!

 

 Iar pentru ca sărbătoarea să fie completă, câștigător va fi și omul tău drag, dar vei fi și tu! Și nu pentru că ai fost generos, iar ăsta este un câștig în sine, ci pentru că eSky vă va premia pe amândoi cu câte o vacanță de câte 4.500 de lei. Regulamentul concursului e disponibil aici.

Știm că ți se perindă deja prin fața ochilor o mulțime de posibilități și că îți cam fuge pământul de sub picioare, așa că hai să-ți dăm o mână de ajutor. Iată câteva idei care-ar putea să te scoată din încurcătură!

Algarve. Sudul Portugaliei ne-a demonstrat încă o dată că planeta asta, ce ne-a fost încredințată parcă doar printr-un miracol, va găsi mereu resursele pentru a-și surprinde ”chiriașii”, oricât de plimbăreți ar fi. Plajele din Algarve sunt printre cele mai frumoase din lume, cu întinderile de nisip portocaliu și turcoazul fermecător al oceanului și rămân preferatele noastre în Europa.

Simulare facută pentru luna iulie 2019 în una dintre cele mai frumoase stațiuni, Albufeira. Idee pentru concediu de vară.

Thailanda. Cu două vacanțe la activ în Thailanda, cea de-a doua fiind de aproape două luni, te asigurăm că țara asta e musai de vizitat într-o viață de om. Mai ales dacă omul visează la plaje nesfârșite și la mult orez. Căci, ei bine, am mâncat la tăieței și orez în Thailanda pân-am făcut poc! Și am făcut și masaj, în mijlocul străzilor aglomerate, și-am băut apă de cocos direct din nuca de cocos, și-am mai stat și-ntr-un zgârie-nori din Bangkok, la etajul 34, de ne-am obișnuit într-un final și cu amețeala care te ia, inevitabil, privind spre pământ. Și-n plus, am vizitat și un sanctuar unde am petrecut o zi în preajma elefanților, hrănindu-i, mozolindu-i cu noroi, îmbăindu-i. Mai are rost să-ti spunem despre plaje? Și suntem convinși că și omului tău drag i-ar plăcea.

Simulare facută pentru luna ianuarie, să fie cald și bine. 🙂

Bali. Am făcut ce-am făcut, și am ajuns de două ori și-aici, în Insula Zeilor. Iată și câteva idei pentru a te bucura de insula asta spectaculoasă: plimbări de-a lungul și de-a latul teraselor de orez, spectacol de dansuri tradiționale balineze într-un templu hindus, lecții de surf, căci, poate nu știai, dar Bali este un hub al surferilor și ai toate condițiile pentru a învăța să plutești cu placa pe apă. Cireașa de pe tort? Experiențe atipice precum vizitarea unui avion părăsit, unui parc de distracții aflat în paragină încă de la deschidere, a cimitirului tribului Trunyan din Kintamani, sau a satului surzilor, de lângă Singaraja, unde majoritatea locuitorilor nu aud. Te-am convins că nu s-ar plictisi nimeni aici?

Bali se vizitează tot timpul anului, nu te îngrijora în privința vremii.

Dubai. Considerat de-a lungul timpului un oraș opulent și foarte scump, Dubai rămâne și astăzi, cumva, un etalon al vacanțelor altfel. Ca atare, dacă vrei ca după sărbătorile de iarnă să te relaxezi departe de frig și zăpadă, pune de o vacanță în Dubai. Și aici te încadrezi în cei 4.500 lei puși la bătaie de eSky.

Burj Khalifa și toate celelalte clădiri ce-i țin companie acolo sus, la sute de metri altitudine, Dubai Marina, cu iahturile luxoase și zgârie-norii din zonă, Palm Jumeira, insula artificială în formă de palmier, unde omul a construit un întreg univers locuibil, celebrul și fabulosul Burj al Arab, ei bine, toate acestea te vor impresiona cu siguranță!

Islanda. Nici nu mai știm de când o vânăm. Gheizerele și fiordurile, vulcanii activi, ghețarii și plajele cu nisip negru. Dacă s-ar nimeri să trecem, în drumul nostru, și prin parcul național Snæfellsjökull, unde au avut loc, de pildă, filmările pentru celebrul Game of Thrones și dacă, de ce nu, am prinde și Aurora Boreală, într-un septembrie perfect, clar Islanda ar face o figură frumoasă și s-ar clasa foarte sus în topul celor mai memorabile vacanțe.

Simulare facută pentru sfârșit de septembrie 2019, poate prinzi si aurora boreală.

Noi ți-am zis că ai de unde alege și încă astea sunt doar așa, niște idei. Tu doar gândește-te bine, participă la concurs și fii pe fază, căci pe 29 noiembrie se anunță câștigătorii! Până una-alta, noi îți ținem pumnii și sperăm din suflet s-auzim numai de bine!

8 comentarii

 1. MOROSANU DANIELA CORNELIA on

  Wow! Ar fi super sa merg cu iubitul meu intr-o vacanta,alaturi de tine Aventurescu! Cred ca ar fi un vis implinit!

 2. Opțiunile pe care ni le puneți la dispoziție au fost mereu preferatele noastre( eu si prietenul meu Catalin), am fi foarte incantati daca am câștiga această vacanța!

 3. Lidia Serbanescu on

  Abia aștept să plec peste o săptămână în prima vacanță inspirată de voi, alaturi de fosta colegă de facultate, Lili Mertis.
  Vă mulțumim și așteptăm și alte oferte tentante.
  Mauritius, veniiiiim !

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend