Ca să fim cinstiți, noi nu am prea apucat, cel puțin în ultimii ani, să punem la cale escapade în grupuri extinse, fie cu prietenii, fie cu familia. Și nu pentru că nu am fi vrut, ci mai degrabă pentru că așa s-a întâmplat, dat fiind modul spontan, de cele mai multe ori, în care ne hotărâm să plecăm pe undeva.
Nu putem să ne bucurăm de toate ofertele pe care le publicăm, deși ne-ar plăcea, dar când găsim ceva atât de bun încât să nu putem spune nu, de obicei nu stăm pe gânduri și ne punem rapid pe rezervat. În felul acesta, șansele să ne sincronizăm cu o singură persoană scad dramatic, darămite cu mai multe. Și totuși...

Berlin, 2018. Întâmplarea ne-a adus în Berlin în exact aceeași perioadă cu niște prieteni. În bună parte din timp, am descoperit orașul împreună. Cum noi mai fuseserăm în Berlin în urmă cu câțiva ani, iar prietenii noștri nu, am pus la bătaie micul nostru ghid de vizitare, cu de toate, de la cele mai cunoscute obiective despre care știe tot turistul până la acele mici bunătăți despre care afli doar cu o fărâmă de cercetare și cu niște noroc.

Și iată cum am descoperit împreună un restaurant amenajat într-un vechi autobuz, una dintre cele mai mici discoteci din lume, dar și universul subteran, nevăzut, al unui oraș încărcat de o istorie apăsătoare, din catacombele folosite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Parcă și berea, blondă, brună, aromată, nefiltrată, are un gust mai bun când te aduni în jurul unei mese și te pui pe împărtășit povești de călătorie.

Lumea este nemaipomenit de frumoasă, iar noi am descoperit-o, de zece ani încoace, alături de oameni, într-un fel sau altul. Alături de Marrion și Benoit, de pildă, gazdele noastre din Paris, care au organizat, de ziua mea de naștere (Alina), o petrecere surpriză cum n-am mai avut niciodată, cu vin franțuzesc și raclette.

Alături de echipa unui restaurant din Iordania care ne-a  cântat  ”La mulți ani” în arabă, pe ritmuri de tarabană. Alături de Cho, barcagiul mucalit din Myanmar, care ne-a fost ghid și tovarăș de drum în timpul unei plimbări pe lacul Inle. Alături de Mokita, un călugăr neamț de 35 de ani, care ne-a arătat cum, dacă îți dorești cu adevărat, poți ajuta o comunitate întreagă. Sau de prietenii cu care ne-am intersectat întâmplător în vacanță.

Dacă te bate și pe tine un gând necurat și poți să enumeri, fără să respiri, încă zece oameni pe care i-ai lua cu tine într-o vacanță a visurilor voastre, Lufthansa chiar vă trimite peste mări și țări. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii în noua ediție a concursului #SayYesToTheWorld.

Cum te înscrii în concurs?

Intri pe pagina dedicată concursului, apeși pe butonul Take your seat and win, alegi destinația unde ți-ar plăcea să călătorești și te înscrii completând formularul cu numele și adresa ta de email.

Odată înscris, vei primi pe e-mail un link prin care îți confirmi participarea. Pe pagina de confirmare găsești link-ul pe care trebuie să-l trimiți tuturor celor 10 prieteni pe care vrei să îi iei cu tine în vacanță (dar nu e musai să fie zece dacă nu îți dorești), iar dintre aceștia cel puțin unul trebuie să confirme înscrierea în concurs.

În felul acesta, puteți câștiga bilete de avion pentru toată gașca, singura condiție fiind ca destinația aleasă să facă parte din portofoliul Lufthansa. Mai mult, dacă tu și prietenii tăi sunteți răspândiți în toate cele patru zări, nici nu este nevoie ca toți să plecați de pe același aeroport. Fiecare poate porni în aventură de pe aeroportul cel mai apropiat, atâta vreme cât se află în rețeaua Lufthansa.

Ai timp până pe 30 noiembrie 2018 să pui pe hârtie numele celor alături de care ai vrea să-ți petreci o vacanță de vis. Poate fi încă o persoană, dacă vrei așa, sau încă cel mult zece. Același prieten poate fi recomandat de mai multe persoane.

 

Hai, spune #SayYesToTheWorld și fugi în lume cu prietenii tăi!

 

În plus, dacă te-am stârnit și, până la aflarea câștigătorului, vrei să mai pui de-o vacanță, beneficiezi și de o reducere de 20 euro la orice zbor cu plecare din România în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019. Desigur, orice zbor operat de Lufthansa. Ca să descarci voucher-ul, accesează acest link.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend