Nici nu a trecut o lună de când vacanța noastră plină de răsfăț s-a terminat, însă ne-a apucat un dor cumplit de camera noastră de pe vas, de mâncarea savuroasă ce ne alinta papilele gustative, de serviciile impecabile și de echipajul care ne făcea să ne simțim din nou copii fără griji.

Isteț a fost cel care a spus, că te înveți repede cu binele, atât de repede ne-am acomodat și noi pe o croazieră fluvială de lux, uitând pentru câteva zile de toate grijile.
Dar să începem cu începutul! V-am mai povestit câte puțin și în alte articole despre mica noastră incursiune pe Rin, însă acest articol este dedicat în totalitate vasului Amacerto și echipajului, să vă faceți o idee ce vă așteaptă într-o croazieră fluvială de acest gen.

Itinerariul a fost de-a lungul fluviului Rin cu opriri in orașele cu piețe de Crăciun: Amsterdam - Koln - Rudesheim am Reihn - Manheim și Heidelberg - Kehl și Strasbourg - Breisach și Riquewihr- Basel.

Durata totală a croazierei: 7 nopți și 8 zile.

Încă de cum am pășit pe vas, am intrat într-o altă lume! Într-o lume fără griji, unde singura ta menire este să te simți bine. Am făcut check-in-ul la recepția vasului și am pornit spre cameră, casa noastră pentru următoarele 7 zile.

 

Bradul ce ne întâmpina la recepție

 

Holul spre camera noastră

Al doilea impact: camera! Un pat comfortabil, moale, un mic birou pentru lucru în caz de nevoie și un PC Apple, cu poza echipajului ce ne ura bun venit pe vas.

Camera are o baie impecabilă cu tot ce îți trebuie, de la uscător până la șampon, balsam și tot felul de creme hidratante.

Pe pat ne așteaptă programul structurat pentru următoarele 7 zile, excursii, mese și activități pe vas. Despachetăm grăbiți bagajele și ieșim nerăbdători din cameră să explorăm vasul.

Ajungem în zona lounge și suntem învăluiți de și mai mult lux.  Pianul ne încântă urechile, șampania ne așteaptă la intrare, iar angajații se pregătesc pentru prezentarea de bun venit!

Vedere din zona lounge

În programul croazierei era inclusă și o cină specială la "masa bucătarului" la care am participat chiar în prima seară: vreo 5 feluri de mancăruri sofisticate, preparate de către bucătar special pentru noi și servite cu măiestrie de ospătari, nu înainte de a ne face o mică prezentare despre fiecare fel în parte și modul de servire.

Mai e nevoie să spunem că pentru fiecare fel de mâncare venea un somelier și ne recomanda un pahar de vin cu tot felul de " finnish-uri" care se potriveau cu masa servită? Lăsăm puțin și pozele să vorbească.

 

Mini-bucătăria unde bucătarul prepara mâncarea în văzul mesenilor

Restaurantul unde se servea cina specială

Ai zice că după experiența din prima seară la cina specială, nu te va mai uimi nimic! Greșit! Tot în prima zi, aflăm cu stupoare că în fiecare zi orele de masă decurg în felul urmator:

Dimineața: Mic-dejun matinal (mai devreme de 7:30), mic-dejun principal (până la ora 10) și mic-dejun târziu (dupa 10:30)! Wow! Ăsta da răsfăț! Bineînțeles că am reușit să ajungem doar de vreo 2 ori la micul-dejun principal, pentru că nu suntem prea matinali, iar micul-dejun târziu a fost exact pe placul nostru!

Prânz: În funcție de orașul în care acostam și în funcție de programul de vizită pentru ziua respectivă, pranzul era ajustabil (de obicei între 12.00 - 14.00).

Cina: Menită să-ți înnebunească papilele gustative cu tot felul de mâncăruri dichisite și nu doar atât, mâncărurile erau gătite cu o tentă tradițională în funcție de orașul în care ne aflam.

 

Restaurantul principal

 

Între mesele principale erau disponibile la discreție gustări și câteva băuturi (ceai, cafea).

Ca să fim sinceri, pe langă experiența uimitoare de pe vas și din orașele vizitate, ne-am mai întors și cu vreo 2 kg în plus, de căciulă.

Bonus! Menajul în camere se făcea de 2 ori pe zi: odată dimineața în timp ce eram la micul-dejun și odată seara când eram la cină. Tot seara, găseam în cameră pe pat, câte o ciocolățică și programul pentru următoarea zi.

Vasul dispune de o recepție, sală de fitness, prea puțin folosită însă, 2 restaurante, un lounge mare, salon de masaj și coafor, magazin de suveniruri, biciclete pentru excursii în orașele în care se acostează, 3 tipuri de camere: basic fară balcon cum am avut noi, cu balcon exterior sau cu balcon interior, piscină în aer liber și o terasă imensă în aer liber, de care însă nu prea ne-am putut bucura pentru că era frig.

 

Barul din zona lounge

Salonul de înfumusețare

Sala de fitness

Magazin de suveniruri

Divertisment în lounge

Terasa în aer liber

Joc de șah pe terasa vasului

Trafic pe fluviu

Dar hai sa vorbim putin si despre angajati. Acest tip de vacanta este una scumpa, dar nu degeaba costă atâția bani. Pentru un număr de 164 de turiști, 49 de angajați le stau la dispoziție.

 

Recepția cu turtă dulce la restaurantul principal

O parte din echipaj

Echipa ce se ocupa cu răsfățul culinar

O mică poveste haioasa de pe vas: la prânz, stăteam nedumeriți în fața bufetului cu specialități și brânzeturi dichisite, nehotărâți ce să alegem și din greșeală am scăpat furculița pe jos. Nu am apucat să ne dumerim că în secunda doi, un angajat avea deja furculița de pe jos în mână. Parcă ar fi stat la pândă!

O altă mică "pățanie" a fost cand, într-o seară, la cină, unei persoane de la masa noastră nu i-a plăcut foarte mult felul principal. Ups! Văzând farfuria aproape plină, s-a dus vorba în sat și au venit pe rând ospătarul, șeful de sală, bucătarul și... căpitanul! Tot răul spre bine, persoanei i-a fost servit alt fel de mâncare, iar toți mesenii au primit câte un pahar de șampanie scumpă, pe lângă atenția specială de care am avut parte în acea seară.

Noi suntem învățați să călătorim cu rucsacul în spate, fără prea mari pretenții, însă experiența de pe vasul Amacerto a fost cu adevărat specială, experiență pe care o recomandăm oricui are posibilități financiare și dare de mână. Astfel, am gustat puțin din viața burgheză și e frumos.

Urmează un articol în care vom povesti traseul cu minunățiile de orașe așezate de-a lungul fluviului Rin.

În această croazieră am ajuns cu amawaterways.com și croaziere.co .Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend