Dacă ai fost cu ochii pe contul nostru de Instagram săptămâna trecută, probabil că te-ai plimbat odată cu noi în mica noastră incursiune pe Dunăre. Am ajuns la Budapesta, Viena și Bratislava cu un vas de croazieră. Dacă nu, nu e bai, pentru că vom povesti și pe blog, în detaliu, despre frumusețile pe care le-am descoperit pe-acolo.

Pregătiți mereu pentru vacanță! 🙂

Să o luăm, însă, cu începutul. Știm bine că, pentru majoritatea călătorilor, una dintre marile dileme de dinaintea plecării în vacanță este făcutul bagajului, așa că am hotărât să îți arătăm cum ne pregătim noi pentru o călătorie, fie ea una scurtă, de două sau trei zile, fie una de cinci, șase, cum a fost și aceasta, fie una de patru luni, cum a fost cea în Asia. Fiind mai mereu pe drumuri și făcând asta de mult timp, organizarea a devenit încetul cu încetul simplă ca bună ziua.

Dacă în mod normal avem la noi doar câte un rucsac, iar acesta se încadrează de fiecare dată în limitele bagajului de mână gratuit pus la dispoziție de companiile aeriene low cost, de data aceasta, iată, am făcut o aroganță. Am plecat la drum cu un troler. Zburând la Budapesta, cu plecare din București, cu Tarom.

Aroganța nu a fost chiar atât de mare, căci ne-am încadrat amândoi într-un troler mic, cu dimensiunile 55x40x20 de centimetri și volumul de 36 de litri, care poate fi luat cu ușurință și în cabină. În plus, cum natura muncii noastre ne impune să avem mereu la purtător câte un laptop, fiecare dintre noi a avut un rucsăcel în care ne-am cărat ”birourile”.

Așadar, se dau șase nopți de cazare, trei capitale europene (Budapesta, Viena, Bratislava), doi plimbăreți, un vas de croazieră minunat, o Dunăre liniștită și o lună iulie ușor capricioasă, cu soare și, din când în când, cu nori. Bun, deci ce luăm în bagaj, până la urmă?

Vom începe, desigur, cu partea feminină a echipei Aventurescu, pentru simplul motiv că ea a umplut majoritatea bagajului. 🙂

 • o pereche de blugi pentru schimb,
 • două bluze casual,
 • o fustă,
 • un maiou,
 • trei tricouri,
 • o rochiță pentru serile elegante și accesorii,
 • două rochițe de vară,
 • o pereche de sandale,
 • cămașă de noapte pentru dormit, lenjerie și șosete,
 • costum de baie, pentru că, da, am avut piscină pe vas,
 • cardigan pentru serile răcoroase,
 • geacă subțire pentru ploaie,
 • trusă cu medicamente,
 • trusă de machiaj pentru călătorii – una micuță, care conține strictul necesar, adică pudră, blush, rujuri, farduri pentru pleoape, rimel,
 • trusă cu cosmetice – parfum, deodorant, cremă, pastă de dinți (dar, atenție!, niciun recipient nu depășește 100 de mililitri), un pieptăn mic pentru călătorii, periuță de dinți.

În ce privește jumătatea masculină, lucrurile au fost super simple:

 • patru tricouri,
 • două cămăși,
 • o pereche de blugi pentru schimb,
 • haine de dormit plus lenjerie și șosete,
 • o geacă subțire,
 • pantaloni pentru piscină,
 • trusă cu cosmetice – parfum, deodorant, cremă de față, periuță de dinți.

Toate acestea au încăput într-un troler mic și, dacă ne puneam mintea, sigur mai înghesuiam și alte lucruri pe-acolo. Cert este că, chiar și-așa, am avut la noi tot ce ne-a trebuit.

Pe lângă troler, cum am spus și mai sus, fiecare a avut câte un rucsac de laptop. Al lui Florin a fost ceva mai mare pentru că și laptopul lui este mai voluminos (modelul Business 17.5 litri, măsuri 31x40x13 cm) , în timp ce al Alinei a fost mult mai mic și elegant și l-am putut folosi nu numai pentru laptop, ci și în oraș, ca să putem lua cu noi o apă, gecile, în caz că avea să plouă, și alte mărunțișuri pe care orice călător le are la îndemână în city break (modelul Casual, 9.8 litri, masuri 27x34x11 cm) .

Să fim cinstiți, am ales să pornim la drum astfel, adică și cu troler mic, și cu rucsacuri pentru laptop, pentru că cei de la Dormeo ne-au povestit despre gama lor de produse de travel DormeoGo. Cum suntem deschiși la tot ce este nou, am zis că poate nu ar fi rău dacă le-am testa și noi produsele.

Dacă ești în căutarea unui troler de calitate, noi ți-l recomandăm pe acesta din toată inima. Cel mic, pe care îl avem și noi, s-a comportat minunat. Pe lângă faptul că are un design elegant, este și foarte ușor de manevrat și are sistem de închidere TSA integrat, cu cifru. Ce ne-a plăcut nouă foarte mult este că e și rezistent, lucru pe care l-am și testat, căci am reușit (din greșeală, ce-i drept) să dăm cu el în câteva gropi din Budapesta, în drum spre portul unde urma să ne îmbarcăm. Nu a pățit, însă, nimic! Nada de nada! Nici măcar o zgârietură. Gol cântărește 2,6 kilograme.

Rucsacul pentru laptop, pe de altă parte, are un design cum nu am mai văzut la altele. Cel mare are sistem de prindere cu trolerul, ceea ce îl face ușor de transportat prin aeroport, fără să-l mai ții atârnat de tine, pe când cel mic este de-a dreptul adorabil. Măsoară doar 27x34x11 cm, ceea ce înseamnă că încape în el un laptop de 13,3 inch sau o tabletă, dar este foarte încăpător.

După cum spuneam, l-am folosit și în loc de geantă de oraș, căci are multe compartimente, iar materialul pare să imite stofa. În plus, iar acesta este un lucru la care noi ținem foarte mult când vine vorba despre alegerea rucsacului, și pe care l-am regăsit întru totul la cele de la Dormeo, au bretele calitative, confortabile, de nu te dor umerii din cauza lor. Așadar, din punctul nostru de vedere, au făcut față cerințelor noastre de călătorie cu brio: sunt spațioase, confortabile, calitative și rezistente la murdărie.

Dar unde le găsești?

Partea bună (sau proastă, depinde cum o iei) este că produsele din gama DormeoGo sunt în ediție limitată, astfel că, dacă te gândești să le achiziționezi, nu le vei vedea la tot pasul. Dar trebuie să te și grăbești. Și, cum nouă ne plac mult de tot ofertele, până pe 23 iulie, pot fi achiziționate cu o reducere de 50% din magazinele Kaufland, prin puncte bonus acumulate în urma cumpărăturilor. Dacă ești interesat, poți afla mai multe detalii citind regulamentul campaniei.

Altfel, prețurile sunt chiar bune, iar produsele merită toată atenția călătorilor.

*Acest articol a fost scris în colaborare cu Dormeo.

 

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend