Mereu revenim din locuri de poveste pe care pur și simplu le lăsăm în urmă și devin amintiri sau povestiri pentru familie, colegi și prieteni. Astăzi ne punem o altă întrebare, anume, cum ar fi să locuiești într-un oraș de basm?Mihaela locuiește în Alberobello și astăzi ne povestește despre cum este să locuiești aici, împreună cu o serie de ponturi despre locuri de vizitat și activități în Alberobello, ponturi ce cu siguranță te pot ajuta să ai o vacanță perfectă în micuțul orășel de poveste.

Cum ai ajuns sa locuiești într-un oraș de poveste ca Alberobello?

Mihaela: În 2006, pe vremea când aveam doar 10 ani, părinți mei au decis ca eu si cei doi frați ai mei sa venim aici, in Alberobello, pentru un trai mai bun. Tatăl meu lucrează în constructii, renovează renumitele locuințe tradiționale Trulli.

 

Cu ce te ocupi?

Mihaela: Studiez în Bari, iar în toamnă voi începe al doilea an de facultate în Stiințe Politice și Relatii Internaționale. În timpul liber dau o mână de ajutor la magazinul de suveniruri a prietenului meu, activitate ce îmi permite să întâlnesc și să stau în contact cu turiștii.

De 2-3 ani încoace, Alberobello a început să fie vizitat și de turiști români, iar când aud vorbind limba română nu pot ezita să vorbesc cu ei, să-i invit să viziteze terasa magazinului și să le povestesc istoria acestui loc minunat.

 

Cum ți se pare viața într-un oraș așa turistic?

Mihaela: Viața aici este într-adevar, ca într-un basm datorită faimoaselor case Trulli. Întâlnesc multi turiști, din fiecare colț a globului, care vin să vadă acest loc unic in lume, preț și de câteva ore. Acest lucru mă face să prețuiesc și să iubesc și mai mult acest loc magic, în care locuiesc.

Imi place sa descopăr noi detalii ori de câte ori mă plimb prin oraș sau pe străzile din jurul lui. De ceva vreme, imi place sa descopăr restaurantele rurale din jur care oferă prînzuri sau cine la un preț decent și unde totul este făcut în casă (home-made).

 

Alberobello este o destinație foarte iubită și indrăgită. Ce sfaturi le poți da călătorilor ajunși pentru prima dată aici?

Mihaela: Turiștilor le recomand sa petreacă macar o noapte într-un Trullo sau într-o structură de unde se pot vedea aceste căsuțe conice. Înainte de bac am petrecut câteva nopți cu cele mai bune prietene la "il Nido sui Trulli", B&B-ul unei dintre ele.

Dimineață, ne trezeam pe la ora 5 și de pe terasă era o priveliște spectaculoasă spre răsăritul soarelui și Rione Monti. Trebuie vizitat Museo del Territorio, Trullo Sovrano și cele două zone Unesco a orașului, zona Rione Monti și Rione Aia Piccola.

Recomand tuturor ce vin în Alberobello, să guste bunătățile culinare tradiționale, de exemplu orecchiette con cime di rapa, melanzane ripiene, fave e cicorie sau riso patate e cozze. De gustat sunt și brânzeturile apetisante, precum mozzarella, burrata, scamorza, cacioricotta sau caciocavallo. Un restaurant unde se pot gusta toate acestea la prețuri convenabile este "Trullo dei Sapori".

Sunt multe activități pe care turiști le pot vedea sau chiar face în timpul vacanței in Alberebello, de exemplu cum se face uleiul de măsline, cum se face mozzarella, se pot face dezgustați de vin sau produse tipice a regiunii Puglia.

 

Care sunt locurile tale preferate in Alberobello?

Mihaela: Locurile mele preferate sunt panoramica spre zona Rione Monti, zonele Rione Monti și Aia Piccola dimineață la prima oră când nu sunt turiști și totul e alb și liniștit, precum într-o poveste. Cea mai frumoasă străduță pentru mine este Monte Nero deoarece este și cea mai luminoasă.

 

Daca ți s-ar ivi oportunitatea, pe ce alt oraș "de poveste", ai da Alberobello?

Mihaela: Nu cred ca aș putea să dau Alberobello pe un alt oraș, cu toate că îndrăgesc foarte mult Locorotondo și Polignano a Mare, alte locuri de vizitat și pe care le recomand turiștilor. Au centrul istoric frumos decorat și îngrijit.

 

Mihaela Dima,
Locuitor în Alberobello

Pe Mihaela o găsiți și pe Instagram, având o mulțime de poze superbe din Alberobello, iar dacă ești curios să citești mai multe despre Alberobello, o poți face pe blogul ei dedicat frumoasei regiuni, Haiinpuglia.2 comentarii

  1. andronic mihaita on

    sunt agent de turism am lucrat la o n t carpati bucuresti am vazut italia de nenumarate ori dar nu credeam ca exista asa ceva de frumos. mihai andronic

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend