Cum nu mi-am pierdut bagajul in Dubai

0

Au trecut aproape 2 ani de la păţanie, dar încă ne amintim cu zâmbetul pe buze şi lacrimi in ochi de momentele acelea. Ne întorceam dupa o mică aventură de 3 săptămâni prin Thailanda in luna ianuarie 2015.

Cu minţile mult prea relaxate si gândul încă la vacanţă, soare si plajă, am poposit pentru a doua escală spre România, in Dubai.

 

bamboo island

Mai aveam de stat vreo 9 ore in oraş, asta după ce stătusem înca vreo 9 in aeroportul plin de ţânţari din Dhaka, Bangladesh cu o zi in urmă.  Dar cui ii păsa? Noi veneam bronzaţi, relaxaţi şi cu multe poveşti in bagaje catre friguroasa Românie.

Ca o ultimă oprire înainte să ne clănţăne dinţii de frig in Bucureşti, am decis să ne indreptăm spre un beach park din Dubai, să mai lenevim pe plajă cateva ore înainte de zborul spre casă. Zis si făcut: am luat metroul de la aeroport spre centrul oraşului şi ne-am oprit la o staţie de autobuz care avea legătură cu plaja la care voiam să ajungem. Cred ca erau vreo 30 de grade în ziua aceea de 9 ianuarie , aşa că ne-am adăpostit in staţia de autobuz, care avea şi aer condiţionat şi harta oraşului pentru a ne orienta mai bine.

A venit şi autobuzul, am urcat in el, urmând să coborâm la capat de linie. După aproximativ 30 de minute de mers, coborâm, eu luptandu-mă cu rucsacul ticsit de suveniruri in spate, iar prietenul meu doar cu o pungă cu 2 cartuşe de tigari luate din Bangladesh la un preţ de nimic. Ups! Și rucsacul? Rucsacul plin cu lucrurile luate de prin Thailanda şi mai ales cu aparatul foto, aparat foto profesional pe care tocmai îl cumpărasem cu o lună în urmă special pentru călătoria asta, unde era?  Păi unde să fie? era uitat pe scaun in staţia de autobuz!

In locul relaxarii, s-a instalat dintr-o data panica, regretul şi supărarea! Ne-am îndreptat repede spre un echipaj de poliţie din staţia de autobuz. Poliţiştii s-au mobilizat mai mult decât repede: au mers imediat la şoferul de autobuz, au aflat din ce staţie am urcat şi la ce oră ( asta datorită cardului de transport NOL) şi se părea ca noi urcaserăm doar cu un rucsac şi punga aia afurisită cu ţigări ! 🙂

 

punga din Bangladesh

Plângeam, plângeam de oftică, plângeam după pozele din Insula Bambusului, plângeam după aminirile din Bangkok si după veioza facut manual de localnicii din Chiang Mai.

Poliţistul ne-a ajutat şi a chemat un taxi, căruia i-a explicat unde să ne ducă, iar in 10 minute am ajuns la locul unde a început ” beleaua” .

Coborâm din maşină cu inima cat un purice, intrăm in staţia acoperită si un zambet larg incontrolabil ni se aşează pe faţă : RUCSACUL era in aceeaşi poziţie in care il uitasem. Asa că vorba aceea ” râsu’ plânsu’ ” ni s-a potrivit de minune .

 

De atunci, ne-a intrat in reflex ca de fiecare dată când pornim undeva să ne verificăm unul pe celălalt ca nu cumva sa ne uităm preţioasele rucsacuri!

Morala: Atunci cand vii prea relaxat din vacanţă ai grijă să nu-ti uiţi bagajul pe undeva, că nu oriunde este ca in Dubai, să-l mai şi găseşti!

 

 

Caută zboruri si cazare in Dubai

 

http://www.youtube.com/watch?v=R1XY2S5VU8U

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten