Răspunsul ar fi foarte simplu dacă ai da o căutare rapidă pe Google. Sigur fotografiile ar fi într-atât de sugestive încât să te convingă să treci direct la fapte.

Istoria

Alsacia, astăzi regiune franceză aflată la granița cu Germania, a stat în egală măsură și la intersecția mai multor influențe – atât istorice, cât și culturale. De pe la mijlocul anilor 800, a revenit Germaniei, întorcându-se ”acasă”, abia în 1681, când Regele Soare, cum era supranumit Ludovic al XIV-lea, a înfăptuit minunea. Aceasta nu a ținut mult, căci războiul franco-prusac a trimis-o înapoi în Germania, până prin 1918. Până și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, regiunea tot sub dominație germană s-a aflat. Fiind, așadar, ”pasată” de la o țară la alta de-a lungul atâtor sute de ani,astăzi se situează tot la limita celor două lumi. Strasbourg, capitala regiunii, fiind nu numai simbolul trecerii peste neînțelegerile germano-franceze, ci și locul unde se află importante instituții europene.
Piețele de iarnă

În plus, Strasbourg este o destinație de luat în seamă și datorită centrului său istoric, care arată într-un mare fel și care, primul de altfel în lume, a intrat în patrimoniul cultural mondial UNESCO sub numele Grande île Strasbourg. Iar dacă te dai în vânt după târgurile de iarnă, să știi că orașul găzduiește unul dintre cele mai vechi astfel de târguri din Europa. Avându-și originile în Evul Mediu, se sărbătorește cu brazi împodobiți, cu decorațiuni, cu foarte multe dulciuri și la fel de mult vin fiert.

Arhitectura, vinul și dulciurile

Și dacă tot ajungi aici și intri în atmosfera de poveste alsaciană, e musai să vizitezi și Riquewihr, fără îndoială unul dintre cele mai frumoase sate din Franța. Foarte aproape de Colmar, un alt orășel ce ar trebui să fie și el pe lista ta. Cu doar 1500 de locuitori, Riquewihr pare să fie într-adevăr desprins dintr-un basm. Te vor cuceri casele, multe dintre ele datând din secolele al XVI-lea sau al XVII-lea, oamenii, extrem de prietenoși, dulciurile, care sunt demențiale, și vinul. Sigur că și vinul, având în vedere că întreaga Alsacie este o regiune viticolă foarte apreciată, care produce vinuri premiate la nivel internațional.

Rezumând, noi zicem că se adună suficiente motive pentru ca Alsacia să fie pe lista ta de vacanțe anul acesta. De la istoria tumultuoasă la instituțiile europene de azi, de la casele fermecătoare, cu iz franțuzesc și german deopotrivă, la târgurile din Centrul Vechi, ba chiar de la dulciurile delicioase la vinul extraordinar de bun, vei vedea că totul duce către o vacanță perfectă.Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten