În decembrie anul trecut, alături de echipa de la Croaziere.co am avut plăcerea de a experimenta viața pe o croazieră pe fluviul Rin. Imediat ce am pășit la bordul vasului Amacerto am dat la o parte grijile și ne-am lăsat răsfățați atât de echipajul vasului cât și de noutățile acestui gen de vacanță.

Ca prima călatorie pe apă a fost o experiență de care ne-am îndragostit și a început să ne lipsească, din când în când ne aducem aminte cu drag de zilele petrecute lin pe apă.

Astfel am simțit gustul unei croaziere și abia ce ne-am învățat cu asta, motiv pentru care anul acesta ne vom îmbarca pentru prima oară pe un vas mare, într-o croazieră pe Mediterană prin insulele grecești și un popas în Italia. Traseul arată demențial: Atena, Mykonos, Santorini, Bari cu Alberobello, Corfu și înapoi în Atena.

Este un traseu nou al celor de la Costa Cruises și ne-am gândit că este o variantă mai bună de a vedea mai multe insule, decât dacă am gândi noi un traseu pe cont propriu. Poți vedea itinerariul croazierei aici.

Pentru a merge într-o croazieră nu trebuie să fii pensionar și nici putred de bogat. De cele mai multe ori alegem clasicul concediu de vară în locul unei croaziere, asta din obișnuință sau că nu știm prea multe despre acest gen de vacanță.

După experiența din decembrie, putem spune ca o croazieră înseamnă răsfăț și mai puțină bataie de cap cu logistica odată ce ai pășit la bordul vasului.

Și ajungem la premiul cel mare al concursului nostru aniversar: o croazieră pentru 2 persoane în Mediterană oferită de sponsorul nostru croaziere.co în care poți vedea Savona, Barcelona, Ibiza și Marsilia, în valoare de 300 euro/persoană.

Fii cu băgare de seamă dacă te-ai înscris, că biletul de avion, transferul, asigurarea medicală și tipsurile nu sunt incluse în premiu, aici completezi tu vacanța.

 

 

În tariful unei croaziere ai inclus tot ce îți trebuie în perioada vacanței: vestitele taxe portuare, 3 mese pe zi, gustări între mese, băuturi (apă, cafea, ceai), o cameră foarte frumoasă cu cel puțin aceleași servicii ca la un hotel de calitate, serviciu de curățenie, activități de tot felul la bordul vasului, unde poți să mai adaugi că noaptea în timp ce te odihnești vasul merge ca tu să te trezești a doua zi într-un loc nou pe care îl poți lua la picior odihnit, fără să-ți mai faci probleme legate de transportul între orașe/insule sau să cauți un loc accesibil să mănânci.

Orice călător cu rucsacul în spate merită din când în când și o experiență pe apă cu puțină relaxare și răsfăț.

Revenind la premiul oferit de sponsorul nostru Croaziere.co,  hai să facem un mic calcul : 300 de euro pentru 5 zile ar însemna 60 euro pe zi, tarif ce include cazare, 3 mese pe zi și transport între orașe. Este foarte greu spre imposibil să refaci acest traseu cu bani puțini în timp util, fără multe schimbări de mijloace de transport, să te mai și odihnești.

Ca să mai dăm puțin din "casă" la un moment dat ne gândim să ajungem și prin Caraibe, cu bani puțini bineînțeles, însă e cam greu cu rucsacul in spate. Dacă la zboruri mai găsim oferte, tarifele pentru cazare nu prea scad sub 100 euro/noapte la care mai pui și mâncare și transport, așa că este foarte probabil să apelăm tot la o croazieră.

Găsisem la un moment dat o croazieră prin Caraibe de Crăciun și Revelion 2018 la 759 euro 14 zile cu un itinerariu prin vreo 11 insule din Marea Caraibelor. Oferta nu mai este valabilă, dar urmărim în continuare ofertele și vă ținem la curent.

Și în încheiere, vă spunem că o croazieră nu trebuie să rămână un vis neîmplinit. Oricine își permite un concediu în Grecia sau în Turcia, își permite și o croazieră, trebuie doar să te uiți unde trebuie și să fii puțin deschis la noutăți. Ce zici de asta: 149 Euro pentru 4 zile prin Savona, Barcelona și Marsilia, toate taxele incluse, 3 mese pe zi?

Ai fii deschis la o croazieră în locul unui concediu de vară? 🙂3 comentarii

 1. _The One Who Wonderz on

  Buna Florina,

  O sa-ti raspundem punctual la intrebarile de mai sus.

  1. In principiu majoritatea porturilor sunt situate destul de central in orasele vizitate. In orasele in care portul se afla la o distanta mai mare de 10 – 15 min de mers pe jos, de obicei, compania de croaziera pune la dispozitia pasagerilor un shuttle – bus contra cost (aprox. 4-5 euro round trip) pentru a ajunge in centrul orasului. De asemenea, in majoritatea porturilor exista mai multe companii care organizeaza excursii ghidate sau aveti aproape tot timpul varinta de bus hop on hop off, acel bus panoramic care are 2-3 trasee in fiecare oras vizitand majoritatea obiectivelor turistice.
  Punctual daca este sa vorbim despre Lisabona, acest oras are un total de 5 terminale de croaziera iar terminalul in care va ancora vasul depinde de marimea vasului si de traficul din port in ziua debarcarii.
  In majoritatea cazurilor vasul ancoreaza in apropierea centrului si toate cele 5 terminale sunt foarte bine conectate de centrul orasului. Santa Apolonia este formată din 3 terminale: Santa Apolonia, Santa Apolonia Jusante si Jardim do Tabaco toate fiind la o distanta foarte mica de centrul orasului care poate fi parcursa linistit la pas.
  In cazul in care vasul ancoreaza in Alcântara and da Roch, centrul orasului este la 5 km de terminalul de croaziera, dar sunteti foarte aproape de Zona Belem, unul dintre principalele obictive turistice in Lisabona.

  2. Aici nu intelegem care este intrebare… in ce sens care sunt costurile debarcarii?
  In Caraibe situatia este si mai simpla in sensul ca majoritatea porturilor vizitate se afla pe insule relativ mici iar taxiurile costa foarte putin si preturile sun negociabile. Mai mult, in majoritatea porturilor de debarcare o sa gasiti o plaja la cateva minute. In cazurile in care doriti sa ajungeti la o plaja anume cea mai buna varianta ramane ferryboat-ul sau taxi.

  Punctual daca vorbim despre Cozumel, daca itinerariul nu include si Playa del Carmen ar fi pacat sa nu vizitati Cozumel si toate obiectivele turistice pe care le ofera doar pentru a merge in Playa del Carmen. In Cozumel sfatul nostru e sa va indepartati putin de zona turistica si veti fi surprinsi de ce veti descoperi.

  In cazul in care optati pt o excursie la Playa del Carmen, da Ferryboat-ul ramane varianta cea mai buna si orice cheltuiala cu excursiile sunt pe seama calatorului.

  Nu intelegem la ce te referi cand spui ca debarcarea costa. Debarcarea de pe vasul de croaziera nu costa nimic.

  In Bahamas terminalul de croaziere este in Nassau, un terminal de croaziere imens in care se gasesc tot timpul peste 4-5 vase de croaziera.Nu stim la ce te referi cu costurile de 100 usd pentru debarcarea cu barca. Ai experimentat asa ceva? Sau te referi la transportul din Nassau la o alta insula?

  In ceea ce priveste excursiile partenerii nostrii de la croaziere.co va vor oferi toate informatiile despre excursiile disponibile si organizate de compania de croaziera si nu numai, in momentul in care faci o solicitare pentru un anumit itinerariu.

  Croaziere.co lucreaza cu cele mai importante 26 de companii de croaziera, astfel sunt mii de porturi incluse in portofoliul lor, iar optiunile de excursii sunt multiple.

  • Multumesc pentru raspuns.

   Nu am experimentat din pacate o croaziera datorita „legendelor”. „Prieteni/cunoscuti” mi-au spus ca pe langa croaziera in sine, daca vreau sa vizitez trebuie sa mai scot din buzunar minim cat am dat pe croaziera.
   Mentionez ca sunt o fire foarte activa si daca ajung intr-un loc doresc sa vad cat mai mult (de exemplu in Cozumel am vizitat toata insula pe scuter, iar celel mai frumoase locuri erau departe, costul inchirierii scuterului a fost de 20 usd/zi, asa zisii prieteni ai mei care erau pe un vas de croaziera, eu stand in Playa del Carmen, au achizitionat o excursie la o fabrica de tequila pe care au dat 60 usd/persoana).
   Cred ca m-am elucidat cat de cat si de acum inainte pot privi si croazierele ca o varianta de concediu.

   Multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.

 2. In completarea articolului de mai sus as vrea sa ma ajuti cu cateva detalii respectiv:
  – daca porturile in care opresc vasele de croaziera nu sunt in oras dau nu au acces asa rapid la un mijloc de transport in comun care ar fi costurile estimative ale unor excursii (de exemplu in Lisabona debarcarea se face la Santa Apolonia, cu putina documentare poti ajunge in centru orasului)?
  – in cazul croazierelor din caraibe care ar fi costurile debarcarii si imbarcarii pe vasul de croaziera? (In Cozumel de exemplu debarcarea se face intr-un port normal in sensul ca te poti da jos singur de pe vas fara costuri suplimentare dar in Playa del Carmen debarcarea se face cu ajutorul unor barci iar imbarcarea se face din Cozumel, costul ferryboatului fiind propria ta cheltuiala si debarcarea de asemenea). De asemenea, in Bahamas debarcarea se face cu ajutorul barcilor iar costurile sunt de aproximativ 100 usd. Pentru niste persoane active ar fi de mare ajutor si astfel de costuri si de ce nu un listing al excursiilor organizate de pe vasul de croaziera (orientativ, dar macar sa stii la ce te astepti).
  Multumesc

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend