De ce trebuie sa vizitezi Sighisoara

0

Daca tot se apropie un mare festival drag lui Aventurescu, iata si un mic articol despre acest orasel special. Sighisoara este o cetate medievala, fiind atestata pentru prima data  documentar in anii 1280, fiind si singura cetate de acest fel in Europa, inca locuita.

 

Sa calatoresti prin strainatate, sa vizitezi marile capitale ale Europei, dar sa nu mergi cateva zile in Perla Transilvaniei, este cu adevarat pacat.

Cea mai frumoasa experienta pe care am avut-o in Sighisoara, a fost la festivalul medieval, care are loc in fiecare an in ultimul weekend din luna iulie, anul acesta  este intre 23-26 iulie 2015.

Este deajuns sa faci primul pas in cetate, ca deja simti cum ai ajuns in era medievala: casele vechi, colorate in pastel, domnite, cavaleri, Tobosarul, artistii de strada asezati de-a lungul cetatii iti ureaza bun venit in Sighisoara!

Poti inchiria costume medievale pentru a te integra mai bine in atmosfera festivalului, apoi pur si simplu buna dispozitie este atrasa catre tine: atat copii , cat si oameni mari te vor admira si isi vor dori ca amintire o fotografie cu domnita sau cavalerul din Sighisoara.

Unul dintre localurile preferate de localnicii Sighisoarei este restaurantul Perla, aflat la intrarea in cetate, preturile sunt foarte bune in comparatie cu celelelate restaurante, iar mancarea , foarte gustoasa.

Daca ai un buget mai generos, poti lua masa la restaurantul Casa Vlad Dracul, situat in imediata vecinatatea a Turnului cu Ceas, unde mancarea este foarte buna deaemenea, dar preturile mai ridicate.

Racoreste-te cu o bere rece nefiltrata la una dintre terasele aflate in cetate, apoi fa o plimbare pe scara acoperita a scolarilor, viziteaza cimitirul evanghelic din cetate , aflat pe  dealurile inverzite , pline de istorie.

 

4906_2_20141203164610

cimitirul evanghelic

 

Activitatile nu se termina aici, cetatea are multe cladiri interesante, incarcate de istorie, dar cel mai bine este sa le descoperiti acolo 🙂

 

harta-sighisoara

 

Harta este preluata de pe traseeromania.ro

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten