De vineri, doar certificatul digital cu cod QR, va fi recunoscut la punctele de trecere a frontierei

De vineri, doar certificatul digital (cu cod QR), va fi recunoscut ca document doveditor al vaccinarii, testarii sau trecerii prin boala, la frontierele din UE.

Ministerul de Interne a anuntat ca incepand cu data de 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat la nivelul tarilor UE,  certificatul digital (cu cod QR), va fi singurul document doveditor al vaccinarii, trecerii prin boala si ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR. Eliberarea certificatului digital cu cod QR este gratuita, iar timpul de generare a certificatul este de cateva secunde, maxim o ora. Certificatul digital cu cod QR se poate obtine la adresa

 

Ce este acest certificat digital de vaccinare?

Certificatul digital UE privind COVID facilitează călătoriile în spațiul european fără restricții epidemiologice și fără a fi îngradita libertatea de mișcare. El este gratuit, valabil in toate statele membre ale Uniunii Europene si disponibil în limbile română și engleză.

IMPORTANT! Certificatul digital UE privind COVID nu este un document obligatoriu, dar este acceptat la nivel european, ca dovadă autorizaă pentru a atesta calitatea de persoană vaccinată, testată negativ sau recuperată după infecția cu COVID-19.

Acesta este emis de către Ministerul Sănătății și este gratuit. Se poate descărca de aici.

Informația din certificat este cuprinsă într-un cod QR, care poate fi prezentat în format electronic (pe smartphone sau tabletă de exemplu), sau poate fi imprimat și prezentat pentru scanare când călătoriți.

Acest sistem va funcționa timp de 12 luni. El  acoperă toate cele 27 de state UE, cât și unele state non-UE. Consultați ultimele informații cu privire la țările conectate la portalul Certificatului digital UE privind Covid.

OFERTE DE VACANTA

Gaseste cele mai ieftine zboruri folosind motorul de cautare Aventurescu!
VEZI TOATE STIRILE

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend