Dubrovnik interzice valizele cu roti in partea veche a orasului

Autoritatile din Dubrovnik, una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Croatia, au luat decizia de a interzice valizele si trollerele cu roti in orasul vechi.

Daca planuiesti o vacanta in Dubrovnik, ai mare grija sa nu fii prins pe picior gresit de noua regula impusa de autoritatile croate. Administratia locala a interzis incepand cu aceasta vara accesul in partea veche de oras cu trollere care au roti. Potrivit oficialilor locali, prin aceasta masura se doreste diminuarea poluarii fonice. “Locuitorii din Dubrovnik s-au saturat sa fie treziti noaptea de sunetul valizelor carate de-a lungul strazilor pietruite”, a spus primarul Mato Frankovici atunci cand a fost intrebat de aceasta decizie surprinzatoare.

Cei care vor incalca aceasta regula pot primi o amenda in valoare de 265 de euro. Incepand din toamna, autoritatile vor sa implementeze un sistem prin care bagajele turistilor sa fie depozitate in afara orasului, urmand a fi mai apoi transportate la cazarea turistilor prin intermediul unor curieri specializati. In plus, autoritatile croate le mai recomanda turistilor sa nu mai umble prin orasul vechi la bustul gol.

Daca te tenteaza o vacanta in Croatia in aceasta vara, nu uita sa urmaresti Aventurescu.ro pentru mai multe ponturi si informatii de calatorie care iti vor asigura un sejur pe cinste!

Sursa foto: Pexels

OFERTE DE VACANTA

Gaseste cele mai ieftine zboruri folosind motorul de cautare Aventurescu!
VEZI TOATE STIRILE

Comments are closed.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend