Uneori le facem pentru că vrem, de multe ori pentru că trebuie, caz în care nu-i chiar cu supărare. Ba chiar îndrăznim să spunem, cu mâna pe inimă, că escalele pot fi ocazii grozave pentru activat spiritul de aventură.

Noi suntem călători. De drag şi de meserie. Şi cum călătorului îi stă bine cu drumul, căutăm să profităm de orice ocazie, fie ea cât de scurtă, ca să ne bucurăm de locuri şi momente pe unde ne poartă itinerarul.

Şi dacă pentru mulți escalele sunt nişte timpi morţi de pus răbdarea la încercare, nouă ne place să le privim ca pe mini city break-uri. Ştiţi cum se spune: nu contează doar destinaţia, ci şi drumul! Facem, deci, şi din drum o experienţă în sine. Întrucât găsim de cuviinţă că nu se cade să irosim timpul prin aeroporturi, ne punem pe descoperit câte ceva din oraşul în care suntem nevoiţi să poposim. Ceea ce îţi recomandăm şi ţie.

Treaba e că, în astfel de momente, chiar vrei să fii luggage-free , adică liber de orice fel de bagaje. Escalele nu sunt tocmai flexibile, depinzi de un interval orar strict şi ca să te bucuri din plin de ele e bine să n-ai nici griji, nici greutăţi după tine. Nu-i prea distractiv să trebuiască să cari rucsacul cu de toate sau trolerul burduşit, gâfâind către cine ştie ce obiectiv turistic important. Şi nici să stai să le păzeşti prin metrou, autobuze şi cafenele.

 

Cum să fii liber de bagaje cu bani puţini

Pe lângă clasicele spaţii de depozitare din aeroport, mai există o variantă. Îi zice LuggageHero şi e un soi de Airbnb al stocării bagajelor.

LuggageHero e de luat în calcul pentru toate acele situaţii când vrem să ne descotorosim de bagaje într-un mod pe cât de simplu, pe atât de sigur şi accesibil.

Fie că e vorba de orele libere până la următorul zbor, de un check-in târziu sau un check-out devreme, serviciul e menit să ne scape de problema bagajului, stocându-l în siguranţă într-unul dintre locurile sale partenere (cafenea/restaurant/hotel). De la cafenele la restaurante ori mici afaceri locale, sunt peste 2000 astfel de locuri, răspândite în peste 25 oraşe din Europa şi SUA.

Serviciul e cumpătat cu preţurile sale. O oră costă doar 1 euro, la care se adaugă o taxă de administrare de 2 euro, aplicabilă o singură dată. Aşa se face că, în orice situaţie şi indiferent de loc, o zi de depozitare nu costă mai mult de 8 euro.

 

Cum funcţionează

Chiar nu-i vreo filosofie! Sunt doar câţiva paşi simpli, care nu răpesc prea mult din timp. Şi nici nu-i nevoie să umbli cu cash la purtător, întrucât plăţile se fac online.

  1. Foloseşti harta de pe site sau cauți în lista de locuri partenere, alegi locul ce se potrivește cel mai bine traseului tau, apoi faci rezervarea. Toate detaliile locului în care îți vei "parca" bagajul sunt apoi trimise pe email sau via SMS. De asemenea, acestea sunt de găsit şi în pagina rezervării.
  2. Porneşti cronometrul din momentul în care eşti în cafeneaua/hotelul partener pentru a activa asigurarea (pentru că da, bagajele sunt asigurate!).
  3. Ataşezi sigiliul de securitate, disponibil în spațiul partener, de fermoarul bagajelor. Aşa ai parte de asigurare de furt, pierdere sau distrugere a bagajelor în valoare de 3000 dolari/ 2.500 eur/ 2.200 lire.
  4. Opreşti cronometrul de îndată ce ridici bagajele la plecare.
  5. În acel moment, se procesează şi plata.
  6. Odata procesată plata, arăți codul de confirmare de pe rezervare și îți poți ridica bagajul.

De ce ni se pare util LuggageHero

Când ne-a fost dat să descoperim LuggageHero, regretul nostru a fost că n-am aflat de el mai devreme. De ce? Din cel puţin 4 motive.

 

Pentru că e convenabil

Călătoria noastră la Las Vegas, de anul acesta, a avut zbor cu escală în Amsterdam. Ca să ne bucurăm de 3 ore de hoinărit fără bagaje prin capitala Olandei am plătit 9 euro/ troler pentru depozitarea în aeroport. Cu LuggageHero am fi salvat aproape jumătate din bani, pentru că depozitarea bagajelor noastre ne-ar fi costat doar 5 euro/ troler (1 euro/oră + 2 euro comisionul de administrare, aplicat o singură dată).

 

Pentru că e comod

La fel, ne-ar fi fost mai uşor şi mai convenabil când am poposit câteva ore la Milano, Londra sau Paris, ca să scotocim prin oraş după locuri inedite, înainte de a porni spre destinaţia finală. În fiecare din situaţiile de mai sus am călătorit cu bagaj de mână (câte un rucsac), pe care l-am fi lăsat bucuroşi într-un spaţiu LuggageHero, în loc să îl târâim după noi şi să îi purtăm de grijă.

Şi apropo de spaţiile de depozitare, partea faină e că ele se găsesc în multiple puncte din marile oraşe, iar asta ajută mult atunci când ai de făcut traseul pentru mini city break-ul dintre două transferuri sau când ai un check in/check out la ore fixe.

 

Pentru că e simplu

Menirea serviciului este să facă viaţa de călător uşoară. Şi la propriu, şi la figurat. N-ai nevoie să descarci vreo aplicaţie sau să urmezi o procedură cu 20 de paşi. Lucrurile se întâmplă rapid, pe site, acolo unde sunt de găsit inclusiv locurile cu WiFi, pentru situaţiile în care nu ai acces la internet.

Rezervarea poate fi anulată oricând înainte de check-in-ul efectiv al bagajelor, fără vreo taxă sau vreun comision.

 

Pentru că e sigur

Poate că ideea de a lăsa bagajele cu nişte străini, într-un spaţiu oarecum neconvenţional, e în măsură să-ţi ridice sprânceana a neîncredere şi întrebarea: e riscant?

Puţin spre deloc din moment ce fiecare bagaj depozitat prin LuggageHero este sigilat şi asigurat pentru distrugere, pierdere sau furt.

În plus, fiecare dintre locurile partenere a trecut prin furcile caudine, fiind verificat manual şi minuţios, în aşa fel încât să n-ai motiv de emoţii pentru bagaje.

După atâția ani de pribegie prin lume am devenit experți în împachetarea eficientă a lucrurilor pe care le luam cu noi în vacanță. Indiferent că plecăm pentru o lună sau doar o săptămână, nu cărăm cu noi în bagaje jumătate de casă. Chiar şi aşa însă, când vine vorba de transformat câte o escală într-un mic city break exploratoriu, preferăm să fim şi mai  liberi. Liberi de bagaje. Ca să ne priască cu adevărat experiența.

Că e la Amsterdam, că e la Madrid sau poate chiar la Miami, îți recomandăm să profiți la maxim de orice escală şi să încerci LuggageHero în mini city break-ul tău dintre două transferuri. Cu atât mai mult cu cât, dacă foloseşti codul de discount AVENTURESCU, primele două ore de depozitare nu te costă nimic.

La cât mai multe escale de povestit nepoților! Libere de orice bagaje.

*Acest articol a fost scris în colaborare cu LuggageHero.

 

3 comentarii

  1. La zborurile cu escala nu trebuie sa ridici bagajele si sa le porti dupa tine. Sa presupunem ca vrei sa depozitezi bagajul de mana dar de ce sa-l cari pana in oras cand poti sa-l lasi in aeroport?

    • @George, in primul rand in escale nu trebuie sa ridici bagajele doar daca ai bagaj de cala inclus. Daca zbori cu bagaj de mana (asa cum facem noi si multi alti calatori) se schimba treaba, chiar il cari dupa tine (un rucsac, un troler mic). In al doilea rand, este un serviciu accesibil, am dat un exemplu concret si in articol (cu Amsterdam unde spatiul de depozitare in aeroport era mai scump). In al treilea rand, ce faci cand iti ajunge avionul la 6 dimineata in oras, iar check in-ul este la 2-3? nu mai bine il lasi intr-un spatiu de depozitare in apropiere si te plimbi prin oras? In al patrulea rand, daca ai un zbor catre orasul X ,iar de acolo mergi mai departe cu trenul sau autobuzul catre orasul Y, dar la diferenta de cateva ore, ce faci cu bagajul? nu mai bine il „parchezi” pe undeva? Si exemplele pot continua. Nu in toate orasele se gasesc spatii de depozitare la indemana, si nu mereu este cel mai potrivit sa lasi bagajul in aeroport, asadar, noua ni se pare un serviciu excelent.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend