După ce au explorat cam tot ce se putea explora în Paralia Katerini, stațiune celebră pe la noi cu vreo zece ani în urmă, românii au pornit în noi aventuri. Rând pe rând, au cucerit și insulele grecești, precum Creta, Corfu sau Thasos, profitând la maximum de această nouă libertate de a călători în voie.

Ne-am lăsat și noi ispitiți, încât mulți ani la rând ne-am tot făcut drum spre Grecia, într-un fel sau altul. Creta a cam avut tratament preferențial, poate și pentru că este cea mai mare insulă din Grecia și, implicit, are și foarte multe de oferit.
Iar aici, Rethymno este orașul nostru de suflet. Ne-au plăcut străduțele din centrul vechi, portul ce are un aer venețian fermecător și plaja lungă de cinci kilometri, dar și faptul că poate fi un foarte bun punct de plecare pentru o mulțime de excursii ce te vor lăsa cu gura căscată.

O astfel de excursie a fost și cea către satul părăsit din canionul Mili. Doar 15 minute despart satul de oraș, el fiind de altfel întins pe toată lungimea canionului și părăsit în întregime de către localnici de zeci de ani (de prin 1972, ca să fim mai preciși).

Astăzi, însă, ca o minune a naturii, satul trăiește în felul lui, prin casele ce se țin încă țepene, deși sunt acoperite de liane și adăpostesc smochini sau familii de lilieci. Singura formă de viață ar fi capra neagră, pe care o poți vedea bătătorind ulițele de-a lungul și de-a latul satului. Traseul îl găsești aici.

Plimbarea prin canion te va face să te simți precum un localnic sau, cel puțin, precum un explorator ce se avântă fără frică în necunoscut. Totuși, nu ai de ce te teme, căci traseul este semnalizat corespunzător, așa încât nu ai nicio șansă să te abați de la drum.

În plus, vei întâlni la tot pasul poduri de lemn ce trec peste pârâurile ce străbat canionul, ca să nu ratezi nimic din ce ți-ar putea atrage atenția, dar și o cafenea, singura din zonă, unde poți întâlni familia de cretani rămasă în satul abandonat. Unica.

Această familie a refuzat să-și părăsească moștenirea, așa încât, în loc să plece, a preferat să ridice pe fundul canionului o oază pentru turiștii exploratori.

Hai cu noi și pe Instagram să descoperim locuri inedite împreună.

Nu uita să citești și:

28 de motive pentru o vacanță în CretaLeave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend