Să-ţi revii după o vacanţă e aproape la fel de greu şi neplăcut ca a-ţi reveni după o seară în care ai petrecut peste măsură. Iar a începe să turezi motoarele fix după vacanţa de sărbători, e încă şi mai complicat. E suficient doar să derulezi puţin înapoi la bucuria de Crăciun şi nebunia de Revelion şi să le pui în contrast cu toţi nervii din trafic în drum spre birou, cu rapoartele şi deadline-urile ce stau să cadă pe tine ca să te simţi deodată cel mai puţin fericit om de pe Pământ. La început de an şi de ianuarie, datoria de om cu job şi responsabilităţi parcă-i mai greu de dus.

Nu-i de mirare deci că ianuarie concurează cu succes la cea mai grea lună din an.

Există însă un leac aparte. Îi spune Ieftinuarie.

 

Treci mai uşor peste ianuarie cu Ieftinuarie

Să pleci în vacanţă e tare, tare mişto. Dar în mod suprinzător, partea cea mai mişto se întâmplă de fapt cu mult înainte de a te urca în avionul care te va duce în vacanţa aceea pe Coasta de Azur sau în city break la Amsterdam. 

Doar simpla anticipare şi pregătire a vacanţelor te poate face să te simţi de-a dreptul grozav şi îţi ridică nivelul de serotonină mai ceva ca experienţa în sine. Iar chestia asta chiar a fost documentată pe bune într-un studiu american, care a arătat că planificarea vacanţelor ne face extrem de fericiţi.

Coincidenţă sau nu, ianuarie, luna în care avem mare nevoie de câte o doză consistentă de fericire, e şi luna cu cele mai mici prețuri la zboruri pe Vola.ro, zisă şi Ieftinuare.

 

Bilete de avion cu până la 60% mai mici

Fericirea vine din lucruri mici. Şi din preţuri mici, am zice noi.

Luând la analizat preţurile biletelor de avion pentru majoritatea destinațiilor din ultimii patru ani, prietenii de la Vola.ro au constatat că în luna ianuarie acestea sunt vizibil şi considerabil mai mici. În unele situaţii chiar şi cu 60% mai mici decât în restul anului.

Aşa se face că, la Vola.ro, ianuarie a devenit Ieftinuarie, adică luna cu cele mai ieftine bilete de avion şi cel mai bun moment în care să achiziţionezi zborurile pentru toate vacanţele din timpul anului.

 

Cum să te bucuri de Ieftinuarie şi de cele mai ieftine zboruri din an

Ca să te convingi că treaba e serioasă, Vola.ro a creat un algoritm bazat pe date concrete. Algoritmul îţi arată exact cu cât sunt mai ieftine biletele de avion dacă le achiziţionezi în ianuarie faţa de situaţia în care le achiziţionezi pe ultima sută, aproape de data plecării.

De fiecare dată când dai căutare bilete de avion cu plecare în alte luni decât ianuarie, vezi exact cu ce procent sunt mai ieftine. Ca să ai idee şi despre evoluţia preţului până în luna plecării, doar dai click pe linkul “De ce e mai ieftin?” şi ţi se deschide un grafic cum nu se poate mai revelator.

Mecanismul nu face altceva decât să îţi dovedească faptul că în ianuarie este mult mai ieftin să achiziţionezi bilete de avion decât în orice altă lună din an. Cu cât aştepţi mai mult, cu atât biletele se scumpesc.

Hai deci să facem un exerciţiu de imaginaţie şi vedem cum se întâmplă magia lui Ieftinuare.

Să presupunem că ţi-ai propus anul ăsta să vizitezi New York, marele oraș unde probabil visează să ajungă jumătate din Glob.

Deschidem aşadar tab-ul Calendar de pe Vola.ro, alegem frumuşel perioada care ne interesează şi se afișează rezultatul.

Preţul se vede mare, clar şi portocaliu în partea dreaptă jos, iar deasupra este afişat la fel de clar procentul de Ieftinuare. Carevasăzică, dacă cumperi bilet de avion către New York în ianuarie, iar călătoria va avea loc în iunie, te va costa cu 41% mai puţin.

Ca să îţi faci o idee încă şi mai clară, un click pe procentul respectiv îţi va afişa şi dinamica preţurilor pentru destinaţia aleasă de tine. Aşa afli cu cât creşte preţul biletelor în orice altă lună afară de ianuarie.

Dar poate n-ai încă buget de New York sau poate ai fost deja acolo, iar pentru anul acesta vrei să fii o idee mai “european” şi te gândeşti să mergi în Amsterdam, Praga sau Viena.

Scrii destinaţia, alegi perioada şi vezi cum Ieftinuarie îţi dă din nou cu minus la preţul biletelor.

Ieftinuarie şi extra beneficiile sale

Ieftinuarie e ca un al doilea Moş Crăciun care vine în ianuarie cu un surplus de cadouri. Pe lângă preţurile cele mai mici la zboruri, el mai aduce şi altele suplimentare:

  • Voucher de călătorie care poate fi folosit pe Vola.ro– acordat zilnic, prin tragere la sorţi, la plata biletelor de avion cu un card Banca Transilvania
  • 2 vouchere de transport Free Now –  în valoare de 35 RON fiecare pentru călătoriile dus-întors la aeroport prin Free Now (fost Clever Taxi)
  • 1000 RON în vouchere de transport Free Now – oferite săptămânal, prin tragere la sorţi
  • Marele premiu: un voucher de călătorie în valoare de 10.000 € pentru zboruri cu Blue Air – acordat prin tragere la sorţi la achiziţionarea de zboruri Blue Air
  • 50% reducere la toate bagajele de cală pentru zborurile Blue Air

 

Ieftinuarie e un mod tare bun de a ieşi din starea gri a lui ianuarie după ce te-ai trezit scos din magia sărbătorilor şi aruncat din nou în tumultul vieţii cotidiene. Face foarte bine psihicului.

Deci hai pe Vola.ro să-ţi ridici moralul, să pui de noi vacanţe şi să-ţi iei cele mai ieftine bilete de avion pe anul acesta. Cu până la 60% mai ieftine.

 

*Acest articol a fost scris în colaborare cu Vola.ro.

 

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend