Negreşit, Las Vegas este unul dintre acele locuri în care ar trebui să ajungi măcar o dată în viaţă. Nu vei vedea aici vreo minune naturală a lumii, nici fenomene neobişnuite ori vestigii istorice, însă un oraş atât de prosper în mijlocul deşertului, călcat anual de milioane de turişti, merită atenţia oricui.

Construcția orașului a început în anul 1905, iar în câţiva ani a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din lume. De ce şi pentru ce? Ei bine, Las Vegas se mândreşte a fi capitala mondială a distracţiei, fiind renumit pentru mega-cazinourile, barurile sale non-stop şi spectacolele permanente. Renumele şi sclipirea sa nu ne-au lăsat nici pe noi indiferenţi. Am găsit una bucată ofertă la bilete de avion Bucureşti-Las Vegas şi, 8 luni mai târziu, colindam deja barurile şi cazinourile faimosului oraş.

Am stat în Vegas vreme de 4 nopţi, ca să avem timp suficient să ne acomodăm cu fusul orar, să descoperim pe îndelete locul şi să experimentăm o ceremonie cu Elvis.

Hai să vedem, aşadar, ce ar trebui să ştii despre Oraşul păcatelor, dacă te bate un gând năstruşnic să ne calci pe urme.

Când e cel mai bine să mergi în Las Vegas?

În principiu, poţi ajunge aici în orice perioadă din an, însă cel mai indicat ar fi primăvara (martie-mai) sau toamna (septembrie-noiembrie).

Noi am fost în luna aprilie, perioada perfectă, când temperaturile sunt de până la 30 grade în timpul zilei, iar seara ai parte un aer plăcut, numai bun pentru plimbări pe promenadă şi poposit pe la baruri în aer liber.

De reţinut că în luna aprilie începe şi sezonul Piscinelor în Vegas, bun prilej să stai tolănit la soare lângă piscină, cu un cocktail în mână.

Cum ajungi în Las Vegas?

Ar fi două variante. Poţi alege fie varianta zborului pe aeroportul internaţional McCarran Las Vegas (testată şi de noi, zbor KLM cu escale în Amsterdam şi Seattle), fie optezi pentru un circuit pe Coasta de Vest (zbor către Los Angeles sau San Francisco, apoi un drum cu maşina închiriată).

Unde te cazezi?

Pe Strip, pe lângă Strip sau în Downtown.

Găseşti variante de hoteluri pentru toate buzunarele, de la 30 dolari/noapte până la câteva mii. Iar dacă vrei ceva şi mai şi, poţi opta pentru unul dintre hotelurile lui Trump (Hotel Trump International Las Vegas). 🙂

Ce poţi face în Vegas?

The Strip, bulevardul de 6.8 km lungime

N-aveam cum să începem periplul prin Las Vegas altfel decât cu acest faimos bulevard, de-a lungul căruia se află majoritatea atracţiilor din oraş. Și când spunem atracţii, vorbim despre mega-hotelurile-cazino cu tot felul de tematici, că doar suntem în Vegas.

De aici pare să i se fi tras oraşului şi numele, nu foarte măgulitor, de capitala kitsch-ului. La drept vorbind însă, nouă ne-a plăcut foarte tare genul ăsta de kitsch :). E un kitsch de sute de milioane de dolari în care te poţi distra pe cinste zi şi noapte, un loc din care pleci mai fericit, chiar dacă puţin mai sărac.

Şi ca să nu pierdem vremea, listăm în cele ce urmează principalele hoteluri-cazinouri care te vor face să pleci năucit din Vegas.

Ca notă, să ştii că poţi intra în oricare dintre ele, fie doar ca să-l vizitezi, fie să arunci şi tu cu bani la cazino. Nimeni nu-ţi va spune nimic.

Circus Hotel & Resort. După cum îi spune şi numele, acest mega hotel-cazino este construit cu tematica circului: clowni, spectacole cu acrobaţii, jocuri. Nu e de mirare deci că e un hotel iubit de familiile cu copii. Plus, e unul dintre hotelurile care, la mai bine de 50 de ani de când şi-a deschis porţile, încă se află pe lista celor ca ajung în Vegas.

Treasure Island. Am dat nas în nas cu Insula Comorilor imediat ce am intrat pe vestitul Strip. Ne-a atras atenţia imediat designul inspirat din lumea fantastică a lui Robison Crusoe: corăbii, piraţi, o lume pierdută. Hotelul este uriaş şi pentru că este uriaş un trenuleţ te ia de la intrare şi te duce în interiorul “insulei” cu comori: păcănelele, ruletele, piscinele, zona de shopping, restaurantele.

Veneţia. Vizavi de Tresure Island, se află minunatul hotel Veneţia, deschis în 1997. Pregăteşte-te, aşadar, să te plimbi pe canale cu gondola, să vezi vestitul pod Rialto, arhitectura veneţiană şi opere de artă pictate pe tavan. În zona de restaurante, găseşti o reproducere a străduţelor veneţiene cu tavanul ce imită cerul senin, creând impresia că eşti afară, de-a lungul cărora se află restaurantele ascunse în clădiri miniaturale, aşezate pe lângă mici canale cu apă. Te poţi opri, de asemenea, să te delectezi gratuit cu show-urile muzicale.  Iar dacă te mai ţin picioarele, poţi merge şi la muzeul  de ceară Madame Tussauds, aflat tot în incinta complexului.

Caesars Palace. Nu ai voie să-l ratezi, mai ales dacă ai văzut comedia “Hangoover 1”, filmată chiar aici (dacă nu ai văzut-o, ţi-o recomandăm cu căldură). Acest mega hotel este ca un muzeu imens dedicat Imperiului Roman, presărat cu magazine de lux, cazinouri, restaurante, statui şi coloane romane, grădini, piscine. Există inclusiv o replică a Colosseumului, unde poţi participa la spectacole. Şi este copleşitor de mare.

Hotel Bellagio. O gradină botanică unde te poţi plimba gratuit, cea mai mare fântână de ciocolată din lume, un teatru construit special pentru Cirque du Soleil ("O" by Cirque du Soleil), restaurante cu mâncare pregătită de cei mai tari chefi, magazine luxoase, cazinouri, piscine, o galerie de artă şi alte asemenea minunăţii sunt de admirat aici, la Bellagio.

Toate ca toate, dar să nu laşi să-ţi scape spectacolul celebrelor fântâni dansatoare. Le poţi vedea în fiecare zi, la interval de 15 -30 minute, în funcţie de ziua din săptămână şi momentul zilei. Noi te sfătuim să te bucuri de ele seara, când oferă un adevărat spectacol al simţurilor. Vezi aici programul exact.

Paris. Pentru a crea atmosfera specific pariziană, au fost construite replici ale unor obiective turistice celebre, precum Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, fațada Operei sau cea a Muzeului Luvru, iar interiorul este amenajat, până la cele mai mici detalii, în aşa fel încât să îţi creeze impresia că te plimbi de-a dreptul pe străduțele Parisului. Doar păcănelele, ruletele şi alte „jucării” de pierdut bani îţi amintesc că te afli, de fapt, în Las Vegas. Aşa se face că, după experienţa noastră cu acest hotel, vom asocia Parisul nu doar cu prima călătorie făcută împreună, ci şi cu primul cazino în care am jucat vreodată. Şi în care am pierdut.

New York. Umblă vorba că cel mai frumos “oraş” din Las Vegas ar fi New York. Drept e că aşa ni s-a părut şi nouă. Nu am ajuns încă în adevăratul New York, insa copia lui din Las Vegas ne-a cam dat pe spate. Mega hotelul le are pe toate: statuia Libertăţii, clădiri tipic new yorkeze, Empire State Building, ba chiar şi un roalercoaster cu care te poţi plimba prin “oraş”. Interiorul este si el din categoria wow: turnuri în miniatură, străduţe pavate, pub-uri, cazinoul.

Excalibur. Deschis în 1990, mega hotelul are tematica unui castel medieval în care vei găsi o lume fantastică, presărată cu, desigur, păcănele. Nici aici nu lipsesc restaurantele, piscina, cazinoul şi mulţi, mulţi turişti.

Luxor. Se află ceva mai departe de centrul distracţiei, însă noi am ţinut morţiş să îl vedem. Structura principală a complexului are forma unei piramide uriaşe, străjuită de statui egiptene. Interiorul respectă perfect tematica Egiptului: coloane inscripţionate, multă piatră (sau ceva material ce imită piatra), holuri şi lifturi ce aduc cu intrările în piramide, palmieri. E o experienţă memorabilă!

Mandalay Bay. La soare te poți uita, dar la Mandalay Bay ba! Acest gigant cu 62 de etaje, de un auriu aşa de sclipitor că nu te poţi uita la el în mijlocul zilei, a fost ultimul hotel din lista noastră. E la fel de imens precum orgoliile marilor conducatori ai Myanmarului (ţara din care face parte oraşul Mandalay). Luxul şi opulenţa sunt în formă pură, iar locul se mândreşte cu una dintre cele mai cele piscine din Vegas. Atenţie însă, hotelul nu este foarte central!

Turnul Stratosphere

La intrarea în Downtown, e practic imposibil sa nu dai şi de Stratosphere. Este cel mai înalt turn de observare din Statele Unite (350 metri), dar şi cea mai înaltă clădire din Las Vegas. În partea de sus a turnului, sunt două punţi de observare cu vedere 360 grade şi un restaurant pe nume “Top of the World”. Dacă ai nevoie să simţi cum pulsează adrenalina, eşti în locul perfect. Aici poţi face bunjee jumping sau curse la înălţime (Skyjump, Skypod). La o adică, te poţi şi caza. Chiar lângă turn, se află hotelul cu 24 de etaje, 2.427 de camere și un cazinou de 7.400 m2. Găseşti mai multe detalii aici.

Fremont Street

Strada Fremont este cea mai importantă zonă din centrul vechi al oraşului. Te poţi plimba, poţi face shopping, poţi urmări concerte sau spectacolele artiştilor stradali şi, dacă nu te-ai plictisit încă de cazinouri, mai poti paria câţiva dolari. Oricum ar fi însă, merită o vizită.

Muzee

Noi nu am reuşit să vizităm niciunul dintre ele, însă dacă dispui de mai mult timp şi vrei să vezi şi altceva în afară de cazinouri şi mega hoteluri, poţi arunca o privire. Par interesante.

Muzeul Mafiei (MOB Museum) este dedicat prezentării artefactelor, poveștilor și istoriei crimei organizate în Statele Unite.

Discovery Children’s Museum, un muzeu interactiv dedicat copiilor, care să-i ajute să înveţe şi să descopere lucruri fascinante din toate domeniile.

Madame Tussauds, care nu mai are nevoie de introducere şi pe care îl găsiţi în incinta hotelului Veneţian.

Spectacole

Las Vegas este cunoscut în toată lumea pentru 3 lucruri: cazinourile, ceremoniile oficiate de Elvis şi spectacolele de tot felul. Şi că tot e vorba de spectacole, oferta e generoasă, deopotrivă ca tematică şi preţuri – de la 15 dolari până la câteva mii. Acrobaţii (Cirque du Soleil), muzicaluri, striptease, cabaret, stand-up, concerte, orice îţi trece prin cap. De altfel, orice hotel care se respectă, are săli în care se ţin astfel de show-uri incendiare. Găseşti aici lista cu evenimentele din Las Vegas.

Mare atenţie la comercianţii de pe stradă! Nu te lăsa păcălit de oferte şi vouchere cadou ce promit reduceri substanţiale, mai ales la spectacolele mari. Pentru liniştea ta, mai bine achiziţionează  biletele de la case de bilete autorizate, online sau solicită ajutor la recepţia hotelului unde eşti cazat.

Ceremonia oficiată de Elvis

Da, subsemnaţii chiar au spus DA. Pai unde ar fi fost mai indicat să se căsătorească doi călători decât într-o capelă micută, albă din Las Vegas? Și cine altul ar fi fost mai indicat să oficializeze o astfel de ceremonie dacă nu un Elvis?

Las Vegas e vestit în toată lumea pentru ceremoniile pe repede înainte făcute după o noapte cu prea mult alcool sau într-un moment de emoţie arzătoare. Găseşti zeci de capele, în special în zona Downtown, pentru că americanii au făcut din treaba asta o adevarată industrie.

Noi am ales să o “comitem” la capela Graceland, de altfel un reper pentru Las Vegas. Este casa nunții lui Elvis cu Priscilla, unde, ulterior, nenumărate alte cupluri de celebrități şi-au spus jurămintele (Bon Jovi, de exemplu). Drept care, am ales să le călcăm pe urme.

Costul unei ceremonii începe de la 300 dolari. Rezervările se pot face aici.

În curând, vom povesti toată aventura ceremoniei în Las Vegas şi inclusiv cum poate fi legalizată ulterior căsătoria în România. Dar asta într-un alt articol dedicat.

Semnul “Welcome to Fabulous Las Vegas”

Acesta a fost singurul loc dezamăgitor din Vegas.

La o simplă căutare pe Google vei găsi peste poze cu 1-2 persoane în faţa semnului “Welcome to Fabulous Las Vegas”. Ce nu îţi spune nimeni este că pentru o poză ca aceea trebuie sa stai la ditamai coada. Mda! Te aşezi cuminte într-un şir de 20-30 de persoane la fel de doritoare de poză ca şi tine, în vreme ce 2-3 agenţi de pază sau organizatori  se asigură că fiecare îşi face poza civilizat, fără îmbulzeală.

Ne-am făcut deci un selfie, uite aşa, cu toată lumea aia în spate, pentru că am considerat că nu merită să pierdem timpul la o astfel de coadă.

Semnul se află la capătul bulevardului Strip.

Seven Magic Mountains

Cei Șapte Munți Magici sunt creaţia artistului elvețian Ugo, care a colaborat pentru asta cu Muzeul de Artă din Nevada. Șapte bolovani uriași, coloraţi, se întind până la cer.

Această nouă atracţie se află în afara oraşului, dar dacă dispui de maşină şi ceva timp la dispoziţie, poţi face un mic popas şi aici, în mijlocul pustietăţii. Cu atât mai mult cu cât această instalaţie de artă nu este permanentă, ea poate fi găsită aici până în 2021.

În cele câteva zile, Vegasul ni s-a părut de-a dreptul fabulous. Este un oraş pus pe distracţie, pe voie bună, pe cheltuit bani; un oraş magnetic, care te face sa uiţi de viata de zi cu zi. Ţi-l recomandăm cu tot dragul. Noi cu siguranţă ne vom întoarce peste câţiva ani, să-i luăm din nou pulsul.

Călătoria noastră a continuat cu o vizită la Marele Canion, Canionul Anilopei (Arizona), Parcul Național Joshua Tree,  Los Angeles, orașele fantomă din California, Parcul Național Sequoia si Parcul Național Death Valley. Poți citi aici despre bugetul total al vacanței, iar aici poți vedea traseul detaliat.

Un comentariu

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend