Ghidul Aventurierului Low-budget • Mic tratat al călătorului care se plimbă mult cu bani puțini

14

Înainte de toate, hai să ne cunoaștem! Noi suntem Aventurescu, adică Alina și Florin, un cuplu la vreo treizeci de ani de exploratori pătimași. Ne plac atât de mult aventurile și călătoriile spre destinații pe care nu le-am mai încercat încât suntem mai tot timpul pe drumuri. Și, chiar dacă unora nu le vine să creadă, suntem exact ca tine. Nici nu am pus mâna pe vreo moștenire serioasă, nici nu am câștigat la loto, în așa fel încât să ne îmbogățim peste noapte. Strângem bani cu luni bune înainte și vânăm cele mai bune oferte la bilete de avion și cazare.

Atunci când stăm pe-acasă, scriem de zor pe blog despre călătoriile în care am fost și, în paralel, plănuim următoarele escapade. Sigur, oferte de nerefuzat sunt la tot pasul și nu este posibil să profităm noi înșine de toate, așa încât tot ce ne pică în mână, de la idei de vacanță la combinații de zboruri după care scormonim zilnic, apare pe site, dar și pe pagina noastră de Facebook.

Ofertele pe care le publicăm zilnic sunt făcute ca pentru noi, dar suntem siguri că NU pot fi pe placul tuturor, ceea ce este cât se poate de firesc. Dacă ești, însă, deschis și, cel puțin, dispus să vezi despre ce este vorba, s-ar putea să ajungi să ai parte de mult mai multe călătorii decât până acum, fiind toate cu bani (mai) puțini.

De aceea, cel mai corect ar fi să îți prezentăm și ție principiile Aventurierului low-budget, principii după care ne ghidăm ori de câte ori construim o vacanță pe cont propriu și de care ținem cont și mai departe, când călătorim. Așa că, dacă te regăsești în Principiile Aventurierului low-budget, mai mult ca sigur ofertele noastre sunt pentru tine.

 

Principiile Aventurierului low-budget

1.  Îți face plăcere să îți organizezi singur vacanțele, pornind de la rezervarea biletelor de avion și până la rezervarea camerei de hotel sau a transferurilor de la/la aeroport. Să știi că și nouă ne cam place!

2. Zborurile cu una sau chiar două escale nu te înspăimântă și preferi să mai pierzi niște timp prin aeroport sau, de ce nu, chiar în orașul de legătură, economisind bani sau cheltuind diferența economisită în duty-free-uri sau explorând un nou oraș. Alegerea poate fi ușoară când pui în balanță un parfum nou sau 100 de euro în plus la biletul de avion.

odata-pe-an23Nu ai o preferință anume când vine vorba de liniile aeriene și nu ai nimic împotrivă atunci când se pune problema să călătorești cu linii low cost sau linii mai puțin cunoscute. Firește, atâta vreme cât au un rating decent și recenzii bune pe Skytrax.

4. Pui mereu bani de-o parte pentru bilete de avion și vacanțe, fără un scop precis, ci doar așa, în caz că ”apare ceva”. Și, știi bine, mereu apare ceva.

 

curaj3-

5. Ai dormit cel puțin o dată într-un aeroport, întins pe trei scaune de metal și folosindu-ți rucsacul pe post de pernă.

6. Eviți să îți iei bagaj de cală nu numai pentru că nu îți place să îți pierzi timpul așteptând după el la banda de colectare, ci și pentru că nu vezi rostul împachetării întregului apartament pentru o călătorie. Practic, reușești să aduni într-un rucsac de 25, hai 50 de litri, cam tot ce îți trebuie într-o vacanță. De altfel, bagajul de mână este un mare avantaj atunci când ai escale (foarte) scurte între două zboruri (<2h).

7. Ai căutat de cel puțin două ori până acum, pe Google, "Cum să rezervi bilete ieftine de avion". Ține minte că perseverența este cheia succesului și că numai așa vei ajunge să le și rezervi. Sau, desigur, intrând pe aventurescu.ro.

 

investeste-in-vacante

8. Pentru transferul de la aeroport către oraș sau hotel, nu te deranjează dacă acesta durează ceva mai mult atâta timp cât este cea mai ieftină modalitate de transport. Călătoria contează, nu doar destinația.

9. Nu ai pretenții foarte mari atunci când rezervi o cameră de hotel. Te interesează, firește, recenziile bune de pe Booking sau Agoda, ratingul, curățenia camerei, apropierea de centru sau de metrou, dar cam atât. La urma urmei, nici nu plănuiești să petreci prea mult timp în camera de hotel, nu-i așa?

10. Dacă e prea costisitoare cazarea la hotel, nu te ferești de alternativa mai ieftină, precum un hostel bun sau o cazare prin Airbnb.

 

o-vacanta2

11. Nu cauți să mănânci la restaurante scumpe și nu refuzi un mic dejun la cafenelele ce-l servesc până mai târziu, nici tarabele cu street food sau fast-food-urile arăbești sau indiene. Din când in când, alegi să iei masa la un restaurant cu specific local, pentru a-ți completa experiența.

12.Nu ai nevoie ca cineva să îți arate locurile pe unde călătorești, ci te descurci foarte bine de unul singur, rătăcind prin împrejurimi. Este cel mai îndemână mod de a lua pulsul locului, de a simți vibrația specifică fiecărei destinații în parte și de a descoperi ceea ce, de multe ori, nici nu apare în ghidurile de călătorie obișnuite.

13.Preferi să folosești mijloacele de transport în comun în călătorii, alături de localnici, ceea ce te face să te simți tu însuți ca un localnic.

 

Iată și câteva avantaje și dezavantaje ale ofertelor de vacanță pe cont propriu

Organizarea unei vacanțe pe cont propriu aduce, cum am spus deja, o serie de avantaje prețioase, însă, ca să fim 100% cinstiți și transparenți, îți vom prezenta și dezavantajele, căci există și acestea și trebuie să ții cont de ele atunci când te înhami la o astfel de călătorie.

Avantaje

1. Poate cel mai important aspect al călătoriilor de acest fel, tariful total al vacanței depinde numai și numai de tine, de alegerile tale, și ajunge să fie cu până la 50-70% mai mic, ceea ce nu e de ici, de colo.

2. Cazările sunt una și una. Când recomandăm ceva pe site, recomandăm întotdeauna cazări unde am sta și noi sau pe care le-am testat deja.

3. Cum nu depinzi de nimeni și nici nu ai un program prestabilit, îți poți organiza itinerarul fix așa cum îți dorești.

4. Eviți taxele ascunse sau, în general, orice fel de alte taxe, precum cele de aeroport, de serviciu, pentru ghidul turistic etc.

5.Economisești considerabil atunci când alegi bilete de avion la ofertă și, în plus, în limita bugetului tău, poți alege hotelul cu cel mai bun rating.

6. Jonglând un pic cu datele problemei, poți ajunge să organizezi chiar o vacanță mai lungă, dar în limita aceluiași buget.

Dezavantaje

1. Dacă nu ți-a plăcut camera de hotel sau dacă zborul a avut întârziere, nu te poți plânge decât hotelului unde te-ai cazat sau liniei aeriene cu care ai zburat.

2. Nu te așteaptă nimeni la aeroportul de destinație ca să te ducă la hotel, așa că și transferul rămâne în seama ta.

3. Perioadele de călătorie din ofertele noastre s-ar putea să nu-ți fie mereu pe plac, așa că trebuie să fii destul de flexibil, atât cu datele, cât și cu destinația.

4. Unele oferte de vacanță sunt în extrasezon, când totul este mult mai ieftin, dar și vremea poate fi capricioasă. De aceea, încercăm ca de fiecare dată să te informăm în legătură cu vremea pentru perioada respectivă, dar te sfătuim să o faci și singur înainte de a rezerva, pentru siguranță.

5. Uneori, zborurile sunt cu escală de o noapte într-un oraș de legătură, precum Milano sau Bruxelles. De fel, încercăm să evităm acest tip de escală, dar nu și când tariful este imbatabil.

 

Întrebări frecvente

Dacă încă mai ai nelămuriri în legătură cu ofertele de vacanță și călătorie afișate pe site, răsfoiește și secțiunea cu întrebări frecvente.

 

Îți urăm vacanță frumoasă!

Cum ai ajuns până aici, clar ești și tu un aventurier până în măduva oaselor, ba chiar unul low budget, și vei avea parte de multe călătorii frumoase pe bani (mai) puțini.

Noi publicăm zilnic oferte de vacanță pentru toate colțurile lumii, așa că, pentru o șansă în plus de a-ți găsi rapid ceva pe placul tău, abonează-te la newsletter-ul nostru, iar noi ne angajăm să-ți trimitem un e-mail de îndată ce publicăm o ofertă de nerefuzat. În plus, nu uita să ne urmărești și pe Facebook!

Suntem o comunitate destul de mare deja și ne împărtășim unii altora experiențele de călătorie din care cu toții avem câte ceva de învățat.

Sigur va apărea ceva pe placul tău și-ai face bine să nu pierzi oferta.

Numai bine,

Echipa Aventurescu.ro

 

14 comentarii

  1. Ne place sa calatorim(mie si sotului meu) …o sa fim cu ochii pe postarile voastre ! Multumim!

  2. Teculescu Cristian Mircea on

    Sunt mai nou abonat la acest site și am o intrebare:De ce când selectez 2 3 persoane creste prețul de doua trei ori. De exemplu dacă pt o persoana prețul e 40 euro pt 3 persoane ajunge 200 220 euro.care este explicația?

  3. Acristei Dorica on

    Multumim.Cu ajutorul vostru vom putea calatori mai mult.Datorita virstei avem tot timpul din lume iar datorita voua vom avea banuti pentru mai multe vacante. Multumim deosebit

    • Traveler Adventurer on

      Multumim ca ne urmariti si ne bucuram ca va putem fi de ajutor! Puteti sa ne urmariti si pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele oferte publicate si articole! O seara frumoasa va dorim si numai vacante frumoase! 🙂

  4. sa fiti sanatosi,viata sa va ofere clipe placute si experiente de neuitat.toate cele Bune.

Send this to a friend