Dacă abia a început anul şi eşti deja cu gândul la acele zile tihnite în care să te bucuri de soare şi de ape turcoaz sau de coline idilice, înseamnă că ai starea de spirit ideală ca să începi să îţi organizezi vacanţa pentru 2020.

 

Numai bine pentru că tot în perioada asta începe şi Târgul de Turism al României, acolo unde ai şanse mari să găseşti călătorii care să se plieze deopotrivă pe bugetul şi stilul tău de viaţă.

Târgul de Turism al României îşi deschide porţile joi, pe 20 februarie, la ROMEXPO, pavilionul B2 şi promite să aducă oferte bune tuturor celor cu gând de ducă.

Se anunţă peste 300 de expozaţi care pun la bătaie destinaţii precum: Grecia, Bulgaria, Israel, Spania, Italia, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Maroc, Tunisia şi, desigur, România. Găsești aici lista cu expozanții.

Taxa de intrare la târg este de 20 lei/ zi, iar taxa de parcare 5 lei/zi.  Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită. Programul de vizitare arată aşa:

  • 20 - 22 februarie (joi - sâmbătă): 10.00 - 18.00
  • 23 februarie (duminică): între orele 10.00 - 16.00

Câteva oferte din România care ne fac cu ochiul

Dacă anul trecut am experimentat cum e să dormi în căsuţele din copac din Haţeg, în Bucovina am admirat meşteşugul ceramicii negre, iar printre colinele prahovene am descoperit un conac cu vedere la peisaje ca cele din Toscana, anul acesta Târgul de Turism al României ne-a stârnit curiozitatea cu o bucăţică din Transilvania: Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa-Năsăud vine la târg cu câteva propuneri de văzut şi experimentat.

Borgo Pass, prin Tărâmul Contelui Dracula

Primul traseu tematic dedicat Contelui Dracula este o invitaţie de a porni pe urmele avocatului Jonathan Harker, personajul principal al celebrului roman „Dracula”, scris de Bram Stocker.  Traseul se întinde pe o distanţă de 90 de km și explorează locurile descrise de Bram Stocker în roman şi străbate păduri, cascade, zone stâncoase şi de sălbăticie.

Via Transilvanica

Via Transilvanica este un proiect turistic bistriţean ce încurajează expediţiile la pas pe potecile României, pe care o străbate de la N-E la S-V.

Traseul se întinde de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, va avea în total 950 km, va străbate 10 judeţe.

Circuitul este împărţit în 7 trasee, iar drumeţii au de admirat pe parcursul lor zone pitoreşti şi monumente istorice din Bucovina, păduri, aşezări ale saşilor şi secuilor din Transilvania, vestigii daco-romane sau peisajele spectaculoase ale Parcului Naţional Domogled.

Momentan sunt gata aproape 400 de km din cei 950 km, iar cei care traversează Bistriţa, pe traseul Ținutul de sus pot fi deja exploraţi.

Povestea Vinului în Mocăniţa Transilvaniei

Tot la Bistriţa-Năsăud se poate pleca într-o călătorie a vinului. Şi nu oricum, ci cu mocăniţa.

„Povestea Vinului în Mocăniţa Transilvaniei” este un proiect local care îţi dă ocazia de a descoperi un traseu de mocăniţă construit în urmă cu mai bine de 100 de ani la pachet cu istoria vinurilor celebre de Lechiţa, recunoscute în lume drept “Vinul Împăraților de la Viena“.

Este un periplu pe cale ferată care porneşte din gara Mocăniței Transilvaniei din Teaca şi aduce călătorilor poveşti cu degustare de vin.

Aşadar, dacă toate astea ţi-au făcut şi ţie cu ochiul, le găseşti la Târgul de Turism al României de pe 20 până pe 23 februarie, alături de alte oferte ale agențiilor de turism, hotelierilor si reprezentanți ai județelor din România. Din ce am vazut, prețurile sunt foarte bune, iar destinațiile ofertante.

Spor la vacanţe! Ne vedem la târg! 🙂

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend