Maya Bay va fi inchisa turistilor timp de doua luni, incepand de la 1 august

Thailanda ia masuri pentru a proteja una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale tarii, celebra Maya Bay. Autoritatile au anuntat ca aceasta insula idilica va fi inchisa pentru turisti intre 1 august si 1 octombrie 2023. Decizia vine ca urmare a eforturilor de conservare si restaurare a mediului natural afectat de impactul turismului intens.

Maya Bay, situata in frumosul arhipelag Ko Phi Phi Leh din provincia Krabi, a devenit cunoscuta in intreaga lume datorita peliculei "The Beach", cu Leonardo DiCaprio in rol principal, care a fost filmata aici in anii '90. De atunci, locul a devenit o destinatie de vis pentru turistii din toate colturile globului, atrasi de nisipul fin, apele cristaline si stancile impresionante ce formeaza un cadru spectaculos.

Cu toate acestea, popularitatea imensa a adus si consecinte nedorite. Fluxul masiv de turisti a avut un impact negativ asupra ecosistemului fragil din zona, inclusiv deteriorarea recifelor de corali, ingrosarea plajelor si degradarea habitatului natural al faunei locale. In acest sens, inchiderea temporara a insulei catre vizitatori este vazuta ca o masura esentiala pentru a permite naturii sa-si revina si pentru a se restaura in mod corespunzator.

In perioada in care Maya Bay va fi inchisa, turistii pot explora si alte destinatii minunate din Thailanda, care abunda in peisaje spectaculoase, plaje cu nisip fin si experiente culturale fascinante. Nu uita sa urmaresti Aventurescu.ro pentru mai multe ponturi si informatii de calatorie care iti vor asigura un sejur pe cinste!

OFERTE DE VACANTA

Gaseste cele mai ieftine zboruri folosind motorul de cautare Aventurescu!
VEZI TOATE STIRILE

Comments are closed.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend